• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

Met een gerust hart door de meest stressvolle onderneming uit je leven: de verhuizing

29 augustus 2018 Door ALLSAFE Leestijd: 5 minuten
Met een gerust hart door de meest stressvolle onderneming uit je leven: de verhuizing Verhuistips

Uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis (VEH) blijkt dat een verhuizing de meest stressvolle onderneming uit het leven van mensen is. Je komt in een nieuwe omgeving terecht waar alles anders is, waardoor je de oriëntatie kwijt bent. Daarbij zorgen ál die spullen die je moet verhuizen voor extra stress, maar dat is niet langer nodig! Met de inpaktips van ALLSAFE wordt jouw verhuizing een gegarandeerd succes.

Verhuismateriaal

VerhuismateriaalBij een verhuizing kan goed materiaal niet ontbreken. Denk bijvoorbeeld aan voordelige verhuisdozen. Die kan je niet snel genoeg in huis hebben! Als je ergens een uurtje over hebt in de aanloop naar je verhuizing, kan je dan alvast wat inpakken. Alle kleine beetjes helpen! Door het werk te spreiden, kom je nooit in één keer voor een hele grote berg werk te staan. Dat scheelt al een hoop stress.

Voor het vervoer van je spullen zijn ook handige oplossingen op de markt. Denk bijvoorbeeld aan de banden hiernaast om je zware spullen gemakkelijk te kunnen tillen. Ideaal omdat vaak het gewicht niet eens zozeer het probleem is, maar de combinatie van redelijk zwaar en onhandig tilbaar. Dat probleem help je met deze banden de wereld uit.

Plan je verhuizing goed

De planning is cruciaal voor een goede verhuizing. Het levert vaak stress op dat een verhuizing veel meer werk is dan gedacht. Begin dan ook op tijd! Ja, echt op tijd. Veel spullen gebruik je een groot deel van het jaar niet waardoor je een soort van vergeet dat ze ook mee moeten. Opeens komen uit alle hoeken en gaten allerlei ‘vergeten’ spullen.

Voorkom verrassingen en begin vroeg. Natuurlijk kan je veel spullen pas op het laatste moment inpakken, maar nog veel meer spullen kan je best al vroeg inpakken. Deel dit grote project op in kleinere gedeelten om het overzichtelijk te houden. Begin bijvoorbeeld met de zolder. Daar staan veel spullen die je niet vaak gebruikt, dus kan je daar alvast een mooie slag slaan.

De schuur en rommelkamer zijn logische vervolgstappen. Ook dat zijn bij uitstek plekken waar je spullen bewaart die je ver van tevoren kunt inpakken. Maak voor jezelf op deze manier een lijst van plekken die je alvast wil gaan uitkammen. Wees vooral niet terughoudend. Alles wat je nu doet, hoef je later niet meer te doen!

Pak slim in door je verhuisspullen te markeren

Pak slim in door je verhuisspullen te markerenDenk bij het inpakken alvast vooruit. Bedenk welke spullen je waar in je nieuwe woning wilt hebben. Dit maakt het uitladen bij de verhuizing straks een stuk eenvoudiger. Zorg er daarom voor dat je je spullen en dozen waar je spullen in zitten duidelijk markeert. Gebruik bijvoorbeeld gekleurde a4tjes of gekleurd tape. Blauw voor de badkamer, rood voor de zolder et cetera. Zo kun je straks makkelijk zien waar alles komt te staan.

Je kunt in plaats van kleuren ook kiezen voor nummers. Schrijf wel duidelijk! Als je tijdens het uitladen nog je leesbril op moet zetten om het nummer te zoeken, zal het er niet comfortabeler op worden. Dus pak een dikke stift en schrijf het nummer groot op.

Berg je spullen tijdens en na de verhuizing slim op

Wanneer je al een deel hebt ingepakt, kan het behoorlijk in de weg staan. Denk er bijvoorbeeld aan dat je je zolder gebruikt om je spullen op te bergen die je al hebt ingepakt. Het kan dan handiger zijn om elders een plek te hebben die als het ware jouw zolder op afstand is. Dat kan met tijdelijke opbergruimte van ALLSAFE. Zo houd jij thuis de ruimte om je verhuizing optimaal voor te bereiden.

Na de verhuizing wil je die externe opbergruimte misschien wel behouden. Want het is toch wel handig, he? Neem nu bijvoorbeeld alle spullen die je als zolderspullen hebt gemarkeerd: zou je die niet liever op een externe zolder hebben liggen zodat jij extra ruimte in je woning hebt? Dan kan je bijvoorbeeld een extra slaapkamer realiseren.

Geniet van een relaxte verhuizing en extra ruimteGeniet van een relaxte verhuizen en extra ruimte

Met deze tips gaat het jou lukken om met zo min mogelijk stress te verhuizen. Dat is wel zo lekker! Daarbij heb je tijdens de verhuizing meteen een mooie mogelijkheid gecreëerd om ook na de verhuizing slimmer om te gaan met opbergruimte. Twee vliegen in één klap!

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder