• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

De ideale schoenenkast om (niet) van je schoenen af te komen

7 november 2018 Door ALLSAFE Leestijd: 5 minuten
De ideale schoenenkast om (niet) van je schoenen af te komen Tips voor opruimen en opbergen

Is “Heb je m’n schoenen gezien?” ook zo’n herkenbare vraag voor jou? Dan word je vast blij na het lezen van deze blog! Gemiddeld hebben vrouwen zo’n 23 paar schoenen.. Maar mannen, niet te snel roepen dat dat niet normaal is, want jullie geven er gemiddeld meer geld aan uit 😉 Om deze grote, kostbare verzameling creatief op te bergen, geven wij jou inspiratie voor de ideale schoenenkast.

Weinig ruimte voor veel schoenen

Weinig ruimte voor veel schoenenSchoenenkast ideeën beginnen met… ruimte. Helaas kan je ze niet allemaal tegelijk dragen. Je schoenen opbergen zal dus om een plekje in huis vragen. Om deze ruimte zo optimaal mogelijk te benutten, inspireren wij jou om een schoenenkast maken slim aan te pakken.

Een walk-in kledingkast is niet voor elk huishouden weggelegd, maar wat dacht je van een walk-in schoenen kast! Dat is makkelijker dan het klinkt. Wat je nodig hebt voor zo’n ‘kast’ is namelijk alleen een deur: een schoenenrek deur. Dus heb je een bijkeuken, keldertje of voorraadkast, dan kun je gebruik maken van een hangend schoenen opbergsysteem. Ook nog eens verplaatsbaar, ideaal!

In schoenenwinkels zie je natuurlijk altijd maar één schoen van het paar staan, zou dat thuis ook niet veel handiger zijn? Een paar naast elkaar neemt veel ruimte in. Om de ruimte in je schoenenkast slimmer in te delen, heb je speciale schoenrekjes waarmee je je schoenen stevig op elkaar kan zetten.

Toch zal je waarschijnlijk keuzes moeten gaan maken. Hoeveel schoenen draag je de helft van het jaar eigenlijk niet? Het is zonde al je zomerschoenen in de winter ruimte te laten innemen en vice versa. Om je schoenenkast overzichtelijk en klein te houden, kun je de schoenen die je voorlopig niet draagt opbergen bij ALLSAFE.

DIY Schoenenkast

DIY SchoenenkastHet voordeel van zelf een schoenenrek maken is dat je ongebruikte hoekjes in huis weer kan benutten. Met een paar plankjes kan je zelfs vlakbij de deur een schoenenrek creëren. Doordat je ze in de hoek vastmaakt nemen je schoenen nauwelijks ruimte in. Bovendien een originele binnenkomst!

Als wijnrek zie je wel eens dat mensen kokers of buizen gebruiken. Dat kan natuurlijk ook handig zijn voor je schoenen! Meteen een goed moment om oude spullen te hergebruiken. Denk bijvoorbeeld aan oude pvc buizen of kartonnen platen om je eigen driehoekige buizen te creëren.  Wijn- en schoenenkast combineren kan natuurlijk ook 😉

Schoenenkast uit het zicht

Schoenenkast uit het zichtVoor een meer opgeruimde uitstraling van je huis, kan een schoenen opbergkast beter uitpakken. In deze laadjes kun je ontzettend veel paren kwijt. Na gebruik klap je ze weer dicht en zal niemand je wijzen op je uit de hand gelopen collectie.

Wil je je schoenen opruimen waar ze in ieder geval niet in de weg staan? Als er één plek is waar niemand zich aan de verzameling hoeft te storen is het onder het bed! Schoenen opbergen onder bed kan natuurlijk met uitschuifbare lades, maar als je die niet hebt kun je natuurlijk ook lage kratjes gebruiken.

Huiselijke oplossing schoenen opbergen

Huiselijke oplossing schoenen opbergenNu je je schoenen handig opgeborgen hebt, zit je misschien met een koude voeten probleem. Zeker in de winter is het fijn op sloffen of andere huisschoenen rond te lopen. Tenminste, als je die niet telkens door het hele huis laat slingeren. Het is daarom ook een idee te denken aan schoenenopbergers voor je sloffen, die je gemakkelijk aan de muur vast kan maken.

Hopelijk heb je na het lezen van deze schoenen opbergen tips weer genoeg ruimte voor een nieuw paar. Nooit meer geklaag horen over je uit de hand gelopen collectie? Als je een deel van je schoenen opbergt bij ALLSAFE, heb je én meer ruimte én minder gezeur.

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder