• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

Goede voornemens volhouden – hoe gooi ik succesvol het roer om?

3 januari 2018 Door ALLSAFE Leestijd: 7 minuten
Goede voornemens volhouden – hoe gooi ik succesvol het roer om? Tips voor opruimen en opbergen

Hoe zit het met de goede voornemens? Weer een New year, new me? Elk jaar maken we weer mooie lijstjes met goede voornemens die ervoor gaan zorgen dat het volgende jaar een extra goed jaar wordt. De sportscholen zitten overvol en Sonja Bakker kan een keertje extra op vakantie. We nemen ons voor om ons huis op te ruimen, nog belangrijker: opgeruimd houden! Toch blijkt dat er in februari vaak alweer een hoop lijstjes in de haard verdwenen zijn. Hoe ga je ervoor zorgen dat dit jaar het roer echt om gaat? Wij geloven in rust, ruimte, orde en concentratie. Met de volgende 3 tips gaat het jou dit jaar echt lukken!

1. Kies je goede voornemens voor 2018

Voordat je aan de realisatie kunt gaan werken, heb je natuurlijk wel iets nodig om op af te kunnen gaan. Er is heel veel te kiezen, maar deze top 10 goede voornemens vormen altijd een mooi uitgangspunt voor het nieuwe jaar:

  1. Minder drinken: deze ligt voor de hand met het oog op de kater na de oud en nieuw-feestjes. Natuurlijk kunnen een paar drankjes je avond maken, maar voor een gezonde levensstijl kan je de fles toch beter wat vaker laten staan.
  2. Afvallen: ook een voornemen dat vele volgers kent. Een paar pondjes kunnen er na de kerstdiners en oliebollen vaak wel af ;).
  3. Meer tijd vrijmaken voor familie en vrienden: we rennen van werk, naar studie, naar de sportclub en wat nog meer, maar familie en vrienden verdienen ook je aandacht! Denk eens aan je lieve oma waar je misschien al even niet geweest bent of die vriend of vriendin die eigenlijk net een beetje te ver weg woont.
  4. Orde in je huis: nu echt! Zo langzamerhand ontstaat er altijd wel lichte chaos, maar door slim om te gaan met de ruimte die je hebt, creëer je een hoop rust en ruimte in huis.
  5. Maak een bucket list: naast alle goede voornemens die gaan over soms wel erg serieuze dingen, moeten leuke dingen ook weer op het programma staan. Ben je al eens uit een vliegtuig gesprongen? Heb jij al je droomreis gemaakt? Wil je altijd nog een keer waterskiën? 2018 is het jaar om je gekste dromen waar te maken!
  6. Meer sporten: dit jaar word je echt fit. Wordt het fitness, voetbal, tennis, golf? Probeer eens iets nieuws in het nieuwe jaar.
  7. Stoppen met roken: op 1 januari nemen veel mensen zich voor om te stoppen met roken. Wel zo goed voor de gezondheid en de portemonnee.
  8. Een eigen bedrijf starten: De rest van je carrière voor een baas blijven werken? Het blijft een droom van velen om toch zelf iets te beginnen. Het is een grote stap, maar als je idee goed is, kan dat zomaar eens een hoop moois opleveren!
  9. Vrijwilligerswerk doen: er zijn legio initiatieven waar jij je steentje aan kan bijdragen. Denk bijvoorbeeld aan Geer & Goor die aandacht besteedden aan eenzame ouderen die wel wat gezelschap kunnen gebruiken!
  10. Nieuwe dingen leren: jezelf ontwikkelen is altijd een goed idee voor je zelfontplooiing. Dus haal je rijbewijs, neem danslessen of begin die cursus Spaans. Een leven lang leren is ons devies!

2. Maak ruimte voor je ambities

thuiswerkplekOm je ambities vol te houden, moet je afleiding van je doel zoveel mogelijk vermijden. Zorg daarom voor rust, ruimte en orde. In het afgelopen jaar hebben wij daar in onze blogs al verschillende voorbeelden van gegeven. Denk bijvoorbeeld aan het creëren van een werk/studie ruimte. Zo kan je er goed voor zorgen dat werk/studie en privé niet door (teveel) elkaar lopen en kan jij je focussen op datgene waar je op dat moment mee bezig bent. Ook schreven wij over waar je allemaal op moet letten als jij (in het nieuwe jaar) een eigen bedrijf wil starten.

Om het harde werken vol te houden, heb je ook ontspanning nodig. Ook daar hebben wij de afgelopen tijd aandacht aan besteed in bijvoorbeeld onze blog over Feng Shui, onze blog over de ideale mancave en over het inrichten van de ideale fitnessruimte.

Voor deze benodigde mentale ruimte is fysieke externe bergruimte zeker handig! Je maakt ruimte in je hoofd door ruimte in huis te maken. Je kunt eenvoudig een kamer in huis vrijmaken voor bovenstaande doelen door weinig gebruikte items extern op te bergen bij ALLSAFE. Denk eens aan je weinig gebruikte spullen in huis, zoals je skispullen, seizoenskleding of de antieke meubels die op zolder staan. Hierdoor ben jij in staat om thuis of op de zaak te focussen op wat voor jou op dat moment belangrijk is: werk, studie, sport. Al vanaf €1,40 per week kan je profiteren van extra opbergruimte zodat jij de ruimte hebt om je ambities te verwezenlijken! Nu al kan dat ideaal zijn om je spullen van de feestdagen op te bergen.

3. Stel reële doelen

Om je goede voornemens vol te houden, geloven wij in doelen stellen en rust, ruimte en orde creëren. Door reële doelen voor jezelf te stellen zijn goede voornemens goed vol te houden. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je een lange termijn plan uitzet waarin je weer kleinere stapjes onderscheidt. Zo kan je elke kleine stap steeds afvinken wat elke keer weer een beloning is voor jezelf!

Op van goed naar beter!

Met deze tips kan jij mooie doelen stellen voor een beter leven in 2018 die je nog gaat waarmaken ook. Good luck!

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder