• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

Je ideale kleine keuken inrichten – hoe doe je dat slim?

26 september 2018 Door ALLSAFE Leestijd: 5 minuten
Je ideale kleine keuken inrichten – hoe doe je dat slim? Tips voor opruimen en opbergen

De keuken is een plek in huis waar je vaak en hopelijk graag komt. Hier start je de dag goed met een lekker ontbijtje, bak je ’s middags lekker wat eieren en bereid je ’s avonds de culinairste diners. Zo’n plek richt je graag slim in, zodat je optimaal gebruik kunt maken van de ruimte die je in de keuken hebt. Hoe je slim omgaat met je ruimte, laten wij je graag zien zodat jouw kleine keuken groots wordt ingericht!

Slim omgaan met je werkruimte in een kleine keuken

Slim omgaan met je werkruimte in een kleine keukenJe kent het wel, je keuken kan nog zo groot zijn: je komt altijd werkruimte tekort. Een uitschuifbaar keukenblad is dan de ideale oplossing! Zo creëer je net even dat extra beetje werkruimte.

Met die extra werkruimte zijn ook weer allerlei slimme ruimteoplossingen mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan het snijafval dat je vrijwel onvermijdelijk altijd hebt bij het koken. Steeds heen en weer lopen naar de prullenbak is niet echt ideaal, maar het ligt toch altijd in de weg.

Door een afvalbakje in je snijplank te integreren, heb je een slimme oplossing gevonden. Zo kan je simpelweg tijdens het snijden je afval direct verwijderen zodat je er geen last meer van hebt. Aan het eind het bakje met snijafval even legen in de prullenbak en klaar is Kees.

Een kookstel is leuk en nodig, maar zorgt er wel voor dat een groot oppervlakte vaak niet gebruikt kan worden. Door er snijplanken of een andere afdekking op te leggen, kan je die ruimte wél gebruiken.

Denk bijvoorbeeld aan ruimte voor het ’s ochtends bereiden van het ontbijt of het snijwerk voorafgaand aan het koken.

Een kleine keuken inrichten met slimme keukenkastjes

Een kleine keuken inrichten met slimme keukenkastjesOm ook de hoeken in je keuken slim in te richten, zijn carrouselkasten ideaal. Doordat deze kasten draaibaar zijn, hoef je niet moeilijk te doen om het achterste uit het kastje te pakken: je draait simpelweg net zolang door totdat het materiaal vlak voor je neus staat. Ideaal voor bijvoorbeeld je pannenset!

Voor het stapelen van je pannen kan het handiger zijn om de deksels apart te bewaren. Dit doe je bijvoorbeeld door middel van een simpele ingreep: een smal stukje ijzer aan de binnenkant van de deuren van je kastjes. Hier kan je de deksels tussen hangen en hoef je nooit meer lang te zoeken. Let bij het plaatsen wel op dat de deurtjes nog dicht kunnen!

Je kruiden kan je het best liggend bewaren. Dit omdat je zo snel kunt zien welke kruiden het precies zijn. In het voorbeeld hiernaast heb je plek voor je belangrijkste kruiden in een kleine lade, maar het principe kun je natuurlijk oprekken tot veel grotere proporties.

De ruimte onder je keukenkastjes is een vaak vergeten ruimte, die je toch veel op kan leveren! Denk bijvoorbeeld aan het vastschroeven van deksels aan de onderkant van je kastjes. De gevulde potten kan je er eenvoudig indraaien. Het is even omdenken (van de deksel erop draaien, naar de pot eronder draaien), maar het levert je wel veel extra opbergruimte op.

Slim omgaan met spullen die je niet vaak nodig hebt

Veel spullen die je in of rondom de keuken gebruikt, heb je eigenlijk niet heel vaak nodig. Denk bijvoorbeeld aan hele grote pannen, gourmetstellen of reserveservies. Het gaat vaak om spullen die je maar een paar keer per jaar gebruikt, bijvoorbeeld bij verjaardagen of met Kerst en Oud en Nieuw.

Deze spullen zijn handig om beschikbaar te hebben, maar hoef je niet altijd binnen handbereik te hebben. Door deze spullen slim extern op te bergen, houd jij ruimte over in je huis. Je spullen nodig? Deze kan je ophalen tijdens de ruime openingstijden van ALLSAFE Mini Opslag.

Geniet van een ruime keuken

Met deze kleine keuken inspiratie zal je zien dat je al snel veel slimmer omgaat met je ruimte. Wellicht inspireren deze voorbeelden je ook om zelf allerlei kleine keuken ideeën te bedenken. Dat zou helemaal mooi zijn. Blijf vooral doorgaan met slim gebruik van je ruimte en geniet van het gemak van ruim(er) wonen!

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder