• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

Slim opbergen zo maak jij je zolder weer netjes (en houd je het zo)

15 augustus 2018 Door ALLSAFE Leestijd: 5 minuten
Slim opbergen zo maak jij je zolder weer netjes (en houd je het zo) Tips voor opruimen en opbergen

De zolder is bij uitstek een plek in huis waar mensen veel spullen bewaren die ze niet vaak gebruiken, maar wel graag willen houden. Het kan daardoor al snel een zooitje worden, maar dat hóéft niet! Met onderstaande zolder opruimen tips heb jij binnen de kortste keren je zolder weer tip top in orde én houd je ‘m ook zo.

Alles van zolder opruimen met de juiste spullen

Een blog over opruimen die begint met méér spullen? Jazeker. Een goed begin voor het op orde maken en houden van je spullen is het juiste materiaal verzamelen. Wil je je spullen handig op kunnen bergen, dan zijn bijvoorbeeld stevige dozen onmisbaar. Ook goed inpakmateriaal mag niet inbreken bij het mooi en heel houden van je spullen.

Bereid je goed voor

Hoe groot de klus is die voor de boeg ligt, hangt natuurlijk helemaal af van je persoonlijke situatie, maar een goede planning is altijd een goed idee. Ga je in één dag de zolder opruimen, of kan je dus klus beter opdelen? Maak van tevoren een inschatting van de hoeveelheid werk zodat je weet waar je aan toe bent!

Het werkt motiverend om de klus op te delen in kleine delen, zodat je steeds af kunt vinken wanneer je een deel gedaan hebt. Het afvinken zorgt voor een positieve stimulans om door te gaan. Kies bijvoorbeeld voor een lijst van de spullen die je wil organiseren: Fotoalbums, oude kleding en oude schoolspullen. Of ga je zolder indelen in verschillende zones: de grote kast, de verhuisdozenhoek en de ruimte achter het gordijn.

Verdeel je spullen in verschillende categorieën

Slimme opbergoplossingenTijdens het opruimen kan je het best je spullen onderverdelen in categorieën: wat kan er weg, wat wil je bewaren en wat wil je wel behouden maar neemt eigenlijk teveel ruimte in in je huis? Zo houd je tijdens het opruimen het overzicht en kan je na het sorteren overzichtelijk weer verder.

Slimme opbergoplossingen

De spullen die je weg kan doen, ruim je het eerst op. Dan ben je daar maar vanaf en heb je meteen extra ruimte om je spullen kwijt te kunnen. Een mooi begin

Voor de spullen die je wil bewaren wil slimme opbergoplossingen gebruiken. Op de zolder is de kans groot dat je te maken krijgt met schuine daken. Om ook optimaal gebruik te maken van die ruimte, is het handig om je meubels zo te maken of te laten maken, dat alle ruimte benut wordt. Het liefst ook in de hoogte!

Met handige kasten hoeft de hoogte geen probleem te zijn voor de bereikbaarheid van al je spullen. En als je kast niet zo handig is, kan je altijd nog een ladder gebruiken.

Naast deze handige meubels heb je dus ook de dozen van het begin van de blog. Hierin kan je makkelijk je spullen opbergen. Door duidelijk te noteren wat er in de dozen zit, houd je makkelijk het overzicht.

Wist je dat het nóg slimmer kan? Met mrBOX kan je via een app precies bijhouden wat er in elk van je dozen zit met foto’s, beschrijven en een QR-code! Lees er alles over op de website van mrBOX.

Slimme extra opbergruimte

Slimme extra opbergruimteDan de laatste categorie. Er zullen veel spullen op zolder liggen die je graag wil bewaren, maar die eigenlijk teveel ruimte innemen in huis. Denk bijvoorbeeld aan je oude schoolspullen, speelgoed of wintersportspullen. Dat zijn allemaal spullen die je wel wil bewaren, maar die je niet vaak nodig hebt.

Die kan je slim extern opbergen. Door gebruik te maken van flexibele opbergruimte, heb je als het ware een zolder op afstand. Je spullen liggen dan niet in de weg, maar je kunt er wel gemakkelijk bij. Ideaal!

Geniet van de extra ruimte

Door gebruik te maken van slimme opbergoplossingen en slimme extra opbergruimte is jouw zolder uitstekend georganiseerd. Zo kan je al je spullen met gemak kwijt. Dat is lekker!

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder