• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

Van goede voornemens naar goede gewoontes: 5 tips!

21 februari 2018 Door ALLSAFE Leestijd: 5 minuten
Van goede voornemens naar goede gewoontes: 5 tips! Tips voor opruimen en opbergen

De jaarwisseling is een geijkt moment om het roer om te gooien. Het regent bucket lists, goede voornemens, ideeën over persoonlijke ontwikkeling en nog veel meer. Maar dát klinkt al lang geleden zeg! Hoe gaat het nu met je goede voornemens? Uit betrouwbare bronnen weten wij dat veel voornemens (helaas) allang weer gestrand zijn. Wij helpen je om er goede gewoontes van te maken!

1. Het hele jaar gefocust op je goede voornemens

Eigenlijk is de ingang van het nieuwe jaar helemaal geen handige tijd voor je goede voornemens. De feestdagen zijn net achter de rug en je geniet nog van de laatste vakantiedagen.

Misschien is het beter om jezelf even een opstartperiode te gunnen voordat je al je goede voornemens gaat omzetten in goede gewoontes. Daarbij werken voornemens het beste wanneer je zelf helemaal overtuigd bent: niet als je ze alleen bedenkt omdat het jaartal verandert.

Houd vooral als stelregel aan: de tijd voor een beter leven is altijd nu. Door het hele jaar door een top 10 goede voornemens te hebben, blijf je continu gefocust op je doelen. Begin er vandaag nog mee!

2. Maak fysiek ruimte voor je persoonlijke ontwikkeling

Voor goede voornemens werkt het vaak om rust en ruimte voor jezelf te creëren. Dit helpt je bijvoorbeeld bij het studeren of werken, maar ook zeker bij het sporten of je welverdiende ontspanning. Chaos is nooit bevorderlijk.

Ruim daarom goed op. Spullen die je niet (doorlopend) nodig hebt, nemen onnodig ruimte in beslag wanneer je deze in huis bewaart. Dat kan slimmer!

Maak fysiek ruimte voor je persoonlijke ontwikkelingOude schoolboeken, schriften, fotoalbums of wintersportspullen zijn voorbeelden van spullen die je soms wel nodig hebt, maar zeker niet het hele jaar. Door gebruik te maken van externe opbergruimte bij ALLSAFE Mini Opslag creëer jij de ruimte om te wonen, te werken én voor persoonlijke ontwikkeling!

Je spullen liggen als het ware op je externe zolder of in je externe schuur. Je kunt erbij wanneer je de spullen nodig hebt, maar ze nemen geen onnodige woon- of werkruimte in.

3. Voor de ondernemers: Begin echt aan je eigen bedrijf

Tijdens de nieuwjaarsborrel stond het bedrijfsplan van jou en je vrienden al op een bierviltje: hoe staat het er nu mee? Als het nog niet gelukt is, moeten er even wat obstakels worden weggenomen zodat je echt kan beginnen!

Al een werkruimte ingericht? Begin er direct mee! De zolder of schuur zijn bij uitstek ruimtes waar spullen staan die je niet het hele jaar nodig hebt. Deze spullen kan je beter slimmer extern opbergen. Richt een mooie werkruimte in waar jij geconcentreerd kan werken/jullie geconcentreerd kunnen werken. We hebben hier eerder ook een blog over geschreven, laat je inspireren!

Door slim gebruik te maken van externe opbergruimte blijft er voor jou/voor jullie veel efficiënte werkruimte over. Doordat je geen onnodige spullen meer bij je houdt, heb je meer orde en kan je je beter concentreren op wat echt belangrijk is!

Voor de ondernemers: begin echt aan je eigen bedrijf

4. Creëer ook ruimte voor plezier, maak een bucket list!

Creëer ook ruimte voor plezier, maak een bucket list!Naast de serieuzere voornemens als stoppen met roken, minder drinken, harder studeren, een eigen bedrijf beginnen et cetera, is er ook ruimte nodig voor plezier! Beloon jezelf dan ook van tijd tot tijd. Zonder ontspanning bestaat immers geen inspanning.

Een leuke manier om dit te doen is door een bucket list op te stellen. Dit zijn jouw goede voornemens qua leuke activiteiten. Je kunt deze lijst alleen maken, maar ook met vrienden of familie. Wel zo gezellig!

Denk bij leuke uitjes bijvoorbeeld aan stedentrips om de wereld te ontdekken. Ook kan je gaan voor een andere nieuwe beleving zoals skydiven, bungeejumpen of ijskarten.

5. Het roer definitief om; van goede voornemens naar goede gewoontes

Het roer definitief om; van goede voornemens naar goede gewoontesDoor voor jezelf continu een top 10 goede voornemens bij te houden en ruimte te creëren voor je doelen, blijf je continu gefocust. Je hoeft niet meer in het voorjaar te struikelen, omdat je het hele jaar door bezig bent met jezelf verbeteren.

Het is altijd tijd voor persoonlijke ontwikkeling en zelfontplooiing. Wij weten zeker dat je het kan: keep up the good work!

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder