• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

Zó creëer je de ultieme leeshoek!

17 januari 2020 Door ALLSAFE Leestijd: 5 minuten
Zó creëer je de ultieme leeshoek! Tips voor opruimen en opbergen

Heb jij behoefte aan rust, privacy en een momentje voor jezelf? Pak een goed boek erbij en ga voor ultieme ontspanning. Of je nu alleen leest of samen met je kinderen. Lezen vraagt om boeken en boeken vragen om ruimte! Hoe creëer je deze ruimte in huis? Wij hebben wat handige tips en trucs om jouw huis leesklaar te maken.  Zo maak je de leukste relax- en leesplekjes in huis!

Ruimte om te lezen

Een boekenkast neemt vaak veel ruimte in. Maak in plaats daarvan gebruik van plankjes aan de muur. Dit biedt ook flexibiliteit voor waar je je boeken neerzet en je kunt ze verspreiden over meerdere plekken in huis. Bevestig deze plankjes bijvoorbeeld aan de muur naast of onder de trap. Deze ruimte blijft vaak ongebruikt en hier een boekenkast van maken is niet alleen heel handig, maar ook nog eens heel stijlvol!

ruimte om te lezen

Zijn je muren dik genoeg? Denk dan eens na over een ingebouwde kast in de muur. Zo bespaar je ruimte in de kamer en houd je al je boeken netjes bij elkaar.

Als je nog slimmer om wilt gaan met ruimte ga je voor multifunctionele meubels. Zo kun je een opbergbankje voor je vensterbank neerzetten: dit levert je én een lekkere zit- en leeshoek op, én een plek om al je boeken kwijt te kunnen. Maar hoeveel van die boeken heb je al gelezen en hoeveel pak je niet meer zo snel van de plank? Vaak nemen boeken ruimte in zonder dat je ze gebruikt. Berg deze boeken op bij ALLSAFE zodat je meer ruimte hebt voor de boeken die je wel nog gaat lezen – of nieuw wilt gaan kopen! Je kan de opbergruimte bij ons eigenlijk gewoon zien als een extra externe boekenkast.

Je eigen leeshoek

je eigen leeshoekNu je je boeken een plek in huis hebt gegeven; waar ga je zelf zitten? Van een brede vensterbank kan je eenvoudig een leeshoekje maken. Leg wat dikke kussens neer en houd een plekje vrij om een kop thee of koffie neer te zetten. Het voordeel van de vensterbank is dat je veel natuurlijk daglicht hebt om te kunnen lezen. Ook zonder brede vensterbank kun je voor het raam je leeshoek inrichten. Zet een poef neer of een grote comfortabele stoel. Met een goede lamp erbij voor als het donker wordt: niks is zo fijn als ’s avonds nog even kunnen lezen!

Je eigen leeskamer

In plaats van een leeshoek, wat dacht je van een leeskamer? Denk bijvoorbeeld aan de zolder. De zolder maak je vrij door je verhuisdozen en andere bewaarde spullen op te bergen bij ALLSAFE. Maak hier vervolgens een mooie vrijetijdsruimte van. Met een eigen plekje in huis wordt even gaan lezen, of voorlezen, nog leuker!

Samen lezen en voorlezen

samen lezen en voorlezenHeb je kinderen en vinden jullie het leuk samen te lezen? Dit stimuleer je door hier een leesplekje voor in huis te maken. Dit zal al gauw het favoriete plekje van je kind worden! Voorlezen gaat vaak niet alleen om het lezen zelf, maar ook om het moment van samen tijd doorbrengen. Een gezellig voorleeshoekje zal hieraan bijdragen. Maar hoe creëer je dit?

Een eerste, eenvoudig idee is om een tipi-tentje in de woon-, speel- of slaapkamer neer te zetten. Maak het tentje gezellig met wat lampjes en zet het in de buurt van je boekenkast- of plankjes. Houd de boeken voor je kind gescheiden van je eigen boeken en maak hier een eigen opbergplekje voor. Zo heeft hij/zij altijd een eigen plankje om een boek van te kiezen. Hang deze plank op ooghoogte van je kind. Zo leert je kind ook hoe je je spullen weer netjes opruimt achteraf. Een ander leuk idee voor boeken lezen met je kinderen is in een hangmat. Het voordeel hiervan is dat een hangmat makkelijk op te bergen is wanneer je hem niet gebruikt. Daarnaast valt je kind al schommelend voor je het weet in slaap bij dat verhaaltje voor het slapen gaan!

Aandacht voor jezelf

En? Merk je al dat je tot rust komt? Geef jezelf even de tijd en ontspan. Neem echt even een momentje voor jezelf en sluit je af van je dagelijkse zorgen en taken. Zo kun je er daarna weer volop tegenaan!

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder