• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

Dakkapel plaatsen – waar moet je op letten?

16 mei 2018 Door ALLSAFE Leestijd: 8 minuten
Dakkapel plaatsen – waar moet je op letten? Verbouwen

Dakkapellen zorgen voor veel ruimte in je huis. Het levert qua kubieke meters misschien weinig op, maar voor je gevoel is de ruimtewinst enorm. En daar gaat het natuurlijk om! Het grote voordeel van een dakkapel laten plaatsen is dat je op meer plaatsen in je ruimte kan staan. Daarbij verbetert je uitzicht vaak doordat je niet meer door schuine dakramen hoeft te kijken en dat levert ook weer meer lichtinval op!

Er moet nog wel het een en het ander geregeld worden voordat een dakkapel gerealiseerd is. Weten hoe je dat slim doet? Wij vertellen het je!

Nodig meerdere aannemers uit

Kosten dakkapel plaatsenEigenlijk altijd verstandig: partijen vergelijken! Hoe mooi een eerste aanbod ook kan lijken, vergelijk altijd meerdere offertes met elkaar. Zeker met een mooi bod in de hand heb je een fijne onderhandelingspositie. Aanbieders zullen jou allemaal als klant willen en dus hun best doen jou het beste bod te doen!

Kijk daarbij niet alleen naar de prijs van de dakkapel offerte. De laagste prijs wil niet zeggen dat je de beste deal eruit hebt gesleept. Als je dakkapel niet goed is geplaatst, zijn je onderhoudskosten hoger en ben je al snel duurder uit dan wanneer je het in één keer goed had laten doen. Dat zou zonde zijn!

Andersom is natuurlijk ook het geval: de beste prijs is niet meteen de beste deal. Een dure dakkapel is niet per definitie een goede. Probeer daarom altijd op zoek te gaan naar de balans en vraag ook waarom een bepaalde uitvoering zo goedkoop of juist zo duur is.

Als je de verhalen van verschillende aannemers vergelijkt, kan je tot een gewogen oordeel komen. Misschien heb je in je vrienden- of kennissenkring nog wel een aannemer zitten. Die kan je zeker van betrouwbare informatie voorzien!

Afwerking

De afwerking aan de buitenkant kan met hout of kunststof gedaan worden, waarbij kunststof duurder is. Let goed op wat er het best bij jou situatie past en ga niet zomaar voor de goedkoopste variant!

Voordeel Nadeel
Houten dakkapel Authentiek en natuurlijk Relatief goedkoop
Kunststof dakkapel Laag in onderhoud Relatief duur

Houten dakkapel plaatsenEen houten dakkapel heeft als voordeel dat het een natuurlijke en authentieke uitstraling heeft en goedkoper is dan een kunststof dakkapel. Het voordeel van kunststof is dat het minder onderhoud nodig heeft dan hout. Het nadeel is dat het wel duurder is in aanschaf.

De kunststof variant wordt tegenwoordig steeds meer verkocht. Dit heeft ermee te maken dat de kunststof afwerking steeds meer op een houten afwerking gaat lijken. Zo kan je het authentieke combineren met laag onderhoud. Ideaal!

De afwerking aan de binnenkant is niet per se inbegrepen. Let daar goed op zodat je niet opeens zelf aan de slag moet wanneer de werklieden zijn vertrokken. Tenzij je het natuurlijk liever zelf doet. Het vereist wel enige handigheid, maar als je die onder de knie hebt, kan het geld besparen! En het kan ook leuk zijn, je personal touch in de verbouwing.

Kosten dakkapel: vanaf-prijzen

Je dakkapel is geplaatst, mooi. Uitzicht, mooi. Even de ramen open voor frisse lucht,  ojee de ramen zitten dicht. In de vanaf-prijs zitten vaak vaste ramen. Als je wil dat je ramen open kunnen, kost dat meestal extra. Houd hier rekening mee bij het vergelijken van offertes. Geef bij het opvragen aan dat je die optie wil (of niet natuurlijk).

Het opletten op de vanaf-prijzen is belangrijk bij je ramen, maar natuurlijk ook bij de rest van de offerte. Je zal op een standaardofferte vaak lage prijzen tegenkomen, maar dat brengt vaak ook met zich mee dat je de simpelste versie bekijkt.

Vraag op tijd je vergunning aan

Je mag in Nederland niet zomaar (ver)bouwen. Je moet een dakkapel vergunning krijgen voordat je gaat bouwen. Het maakt uit wáár je het dakkapel plaatst en hoe groot hij is of het mag. Neem tijdig contact op met je gemeente om een bouwvergunning aan te vragen, zodat je snel weet aan welke voorwaarden je moet voldoen, wat de mogelijkheden en de beperkingen zijn voordat je gaat bouwen.

Wees op tijd, want de gemeentelijke machine draait niet altijd even soepel en snel!

Maak tijdig goede afspraken

In klusprogramma’s komt iedereen het tegen: verstoring tijdens de verbouwing, omdat er geen goede afspraken zijn gemaakt. “Dat gebeurt mij niet!”, denk je dan. En dat hoeft ook niet! Maar de kunst afkijken op de televisie is wel even anders dan de spanning en hectiek die een verbouwing met zich mee kan brengen.

Jij gaat het dus voor zijn! Onaangename verrassingen tijdens een verbouwing zijn immers voor niemand leuk. Niet voor jou, niet voor de aannemer. Zorg er dan ook voor dat je de gemaakte afspraken tijdig vastlegt, zodat het voor beide partijen duidelijk is:

Dakkapel laten plaatsen

  • Wat er gebeurt
  • Wanneer het gebeurt
  • Hoe het gebeurt
  • Tegen welke prijs het gebeurt
  • En welke afspraken er zijn als er van het plan afgeweken moet worden

Zwart op wit vastleggen  creëert duidelijkheid voor beide partijen. Dan kan je met een gerust hart aan de slag!

Snel en veilig geregeld

Het liefst wil je natuurlijk dat je dakkapel er snel op zit, en dat kan! Vaak kan het al binnen enkele dagen of zelfs een dag. Scheelt weer, dan hoef je minder vrije dagen op te nemen en is je huis zo kort mogelijk een werkplaats.

Je kunt zelf al heel wat doen om het werk voor de dakkapelfirma een stuk gemakkelijker te maken. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de mensen de ruimte hebben om te werken. Dat is voordelig voor hen omdat ze makkelijker (en dus snel) kunnen werken en voor jou omdat je spullen mooi en schoon blijven. Schade en vuiligheid staan immers altijd op de loer bij een verbouwing, hoe voorzichtig je ook bent!

Maak slim gebruik van (tijdelijke) opbergruimte

Wees de eventuele schade voor en ga voor gemak! Je kunt je spullen bijvoorbeeld tijdelijk extern opbergen, zodat er bij jou thuis ruimte is om te werken, maar je geen bergen hoeft te verzetten om je spullen elders in huis kwijt te kunnen. Wel zo makkelijk toch?

Hoewel een dakkapel extra ruimte geeft, kom je er misschien wel achter dat die externe opbergruimte ook na de verbouwing wel handig is. Je kunt er spullen kwijt die je weinig gebruikt. Je hebt er dan geen omkijken naar, maar kan je spullen altijd weer ophalen wanneer je wil!Kunsttof Dakkapel Plaatsen

Het levert ruimte in huis op, scheelt schoonmaakwerk en je hoeft toch geen afstand te doen van je spullen. Eigenlijk alleen maar voordelen.

Geniet van je ruimte

Nu jij goede afspraken hebt gemaakt, moet de verbouwing waarom haast? Met deze blog wórdt het toch gewoon een succes J wel een succes worden. Na de verbouwing kan je makkelijk en snel je spullen weer (deels) terughalen uit je externe opbergruimte. Misschien wil je er ook wel spullen naartoe brengen. Zo win je nog meer ruimte dan je dakkapel je al gaf. Dat is lekker!

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder