• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

Blogserie verhuizen, Deel 2 – Relaxt verhuizen met jonge kinderen

2 december 2019 Door ALLSAFE Leestijd: 4 minuten
Blogserie verhuizen, Deel 2 – Relaxt verhuizen met jonge kinderen Verhuistips

Pak jij ook uit met de feestdagen dit jaar? In onze blogserie over verhuizen lees je alles over hoe je soepel je inboedel in en uit kunt pakken! In dit blog gaan we het hebben over relaxt verhuizen met jonge kinderen. Vol enthousiasme heb je samen met je gezin een nieuw huis gekocht. Je ziet het al helemaal voor je hoe jullie na de verbouwing ultiem kunnen genieten. Toch zijn er al snel kapers op de kust bij dat droomplaatje in je hoofd! Want hoe doe je dat nu het beste: verhuizen met jonge kinderen? Hoe zorg je dat ze zich snel thuis voelen in het nieuwe huis?

Soepel en zorgeloos verhuizen, hoe dan?!Het geheim van relaxt verhuizen met jonge kinderen

Voor kinderen heeft het vaak een nog grotere impact om in een nieuwe woning te trekken dan voor jezelf. Een nieuwe kamer, een andere omgeving en soms ook een verhuisreden die niet al te fijn is. Er bestaan verschillende manieren om de verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen. Dit hangt ook af van de leeftijd. Bij kinderen van 0 tot 2 jaar oud kan het helpen om de kinderkamer op dezelfde manier in te richten als in het oude huis. Op die manier is het makkelijker om het slaapritueel zo veel mogelijk hetzelfde te houden. Voor kinderen die één tot twee jaar ouder zijn, bestaan er verschillende boekjes om uit te leggen wat een verhuizing inhoudt, zodat je ze later kunt laten helpen bij bijvoorbeeld het uitzoeken van het behang.

Take it easy!

Kinderen vinden het heerlijk om mee te helpen met klussen! Op die manier neem je ze mee naar het huis en worden ze vertrouwd in de nieuwe omgeving. Zorg daarnaast dat ze niet te veel verandering in één keer moeten verwerken. Dus laat dat ‘grote mensen bed’ nog maar even staan tijdens het verhuizen!  Het is voor kinderen sowieso beter om niet alle spullen in één keer te verhuizen. Doe het rustig aan en zorg voor een niet te grote overgang. Pak, wanneer je dreumes oud genoeg is, samen het grootste deel van de spullen in. Om je iets meer tijd te geven om dit goed te regelen, kan het handig zijn om een deel van de spullen langzaamaan te verschuiven naar een opslagruimte.

Pas op voor verhuisstress

Soms kan het lijken of je kleintje goed omgaat met de spanning van het vertrek naar een nieuwe woning, maar kan er later toch een wat stress bij komen kijken. Geef het niet teveel aandacht, maar laat ze gewoon weer spelen in huis met dezelfde vriendjes en vriendinnetjes en hun kamer decoreren en opruimen zoals dat vroeger gebeurde. Probeer positief te zijn! Ze nemen het vanzelf over. Benoem de voordelen van het huis en kijk hoe je er samen een fijne plek van kunt maken.

Natuurlijk is verhuizen hectisch, met verbouwen en het heen en weer gesleep van dozen. Het is hierbij belangrijk om niet alleen voor je kind opvang te regelen tijdens je verhuizing, maar ook voor spullen die eventueel in de weg gaan staan en je die onrust en stress opleveren.

Something old, something new

Nu je deze spullen hebt verplaatst, is het leuk om nieuwe dingen te kopen. Natuurlijk ook voor de kinderkamer!

En wanneer je koter te oud is voor deze nieuwe inboedel, is het makkelijk en goedkoop om deze op te slaan in een opslagruimte. Totdat de volgende dreumes op komst is!

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder