• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

Zorgeloos verhuizen kun jij ook met deze tips!

13 juni 2022 Door ALLSAFE Leestijd: 5 minuten
Zorgeloos verhuizen kun jij ook met deze tips! Verhuistips

Een verhuizing is spannend, leuk en een tikkeltje (of meer) stressvol. Er is zo veel waar je aan moet denken en hoe ga je nou ál die spullen verplaatsen? Wij geven je tips om de verhuizing goed voor te bereiden en je krijgt een aantal inpaktips. Dan is je verhuizing sneller gepiept dan je denkt!

1. Verhuizing voorbereiden is key!

Zoals zo vaak gaat ook nu op: een goede voorbereiding is het halve werk. Voorafgaand aan het verhuizen zit je nog vol frisse moed, dus zorg dat je dan al zoveel mogelijk inpakt en regelt:

#Verhuisplanning maken 
Een verhuisplanning maken schept heel veel orde in je hoofd. Een onderdeel van die planning is het maken van een verhuislijst. Wat moet verhuisd worden, in welke doos en naar welke kamer? Zorg dat je dit heel helder maakt voor jezelf en je verhuizers. Maak verder een tijdsplanning, waarin je noteert wanneer je wat wil inpakken en verhuizen en hoe lang je verwacht dat het allemaal duurt. Maak deze planning liever te ruim dan te krap, want je wil niet middenin allerlei werk en sociale druktes met een verhuizing zitten.

#Verhuishulp inschakelen 
Samen is beter dan alleen! Maar wie schakel je in? Als je gemak verkiest boven geld, kun je een verhuisbedrijf inhuren. Maar als de verhuizing en verbouwing er al financieel al aardig in hebben gehakt, kan je natuurlijk beter vrienden en familie vragen. Ook een stuk gezelliger! Om efficiënt te verhuizen moet je niet bang zijn taken te delegeren – geef de mensen duidelijke instructies en hun eigen verantwoordelijkheden, zodat je niet alsnog het grootste gedeelte alleen hoeft te doen of elkaar enorm in de weg gaat lopen.

Verhuisdozen inpakken

2. Inpaktips verhuizing

#Verhuisdozen inpakken 
Verhuisdozen inpakken is een hel(s)e klus. Verkijk je niet op dit werk! Maar je kan het jezelf een stuk makkelijker maken door eerst spullen weg te geven, weg te gooien of te verkopen. In de jaren dat je in een huis gewoond hebt, heb je waarschijnlijk heel wat spullen verzameld die je niet gebruikt. Deze moet je dan ook zeker niet meenemen naar je nieuwe stekkie.

Deel verder je verhuisdozen logisch in. Werk per kamer en schrijf op de doos wat erin zit en naar welke kamer in je nieuwe huis de doos moet. Neem hier echt de tijd voor en werk zorgvuldig. Voor je hulptroepen is dit overzichtelijk en het zorgt ervoor dat jij niet om de minuut de vraag krijgt waar die ene doos “ook alweer” neergezet moet worden. Maak ook een doos met essentiële spullen en een tas met benodigdheden voor de eerste nacht in je nieuwe huis.

#Meubels inpakken
Je neemt ongetwijfeld een aantal meubels mee vanuit je oude naar je nieuwe huis. En hoe handig dat IKEA spul ook in elkaar te zetten is, demonteren en daarna weer monteren is knap lastig! Zorg dat je foto’s maakt van hoe je de meubels in elkaar zet (of je bent de zeldzame held die de instructie heeft bewaard). En verzamel alle schroeven, bouten en moertjes in een zakje dat je op het meubel of de planken plakt. Die dingen wil je écht niet kwijtraken.

Stappenplan verhuizen

 #Huur externe opslag 
Je hebt niet altijd het geluk dat je direct vanuit je oude huis je nieuwe in kan: soms moet je eerder uit het oude terwijl het nieuwe nog verbouwd wordt. Huur dan in de tussentijd een opbergruimte bij ALLSAFE, waar je spullen veilig kunnen staan. En zelfs de moeite van spullen verslepen naar de opslagruimte wordt je nu bespaard, omdat je gratis gebruik kan maken van onze verhuisbus of aanhanger. Handiger kan niet!

3. De verhuisdag

Hopelijk is je voorbereiding zorgvuldig geweest en ben je nu helemaal klaar om te gaan verhuizen. Zorg op de verhuisdag zelf voor een duidelijke briefing aan iedereen die meehelpt, regel genoeg snacks, lunch en drinken en houd vooral het hoofd koel. Dan zul je zien dat het verhuizen nog bijna leuk wordt!

Meer tips over hoe je rust behoudt na het verhuizen? Lees verder en gebruik de praktische tips & tricks uit onze blog:

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder