• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

10 Verbouwingen voor ultiem woongenot en hogere woningwaarde

10 maart 2020 Door ALLSAFE Leestijd: 5 minuten
10 Verbouwingen voor ultiem woongenot en hogere woningwaarde Verbouwen

Gemiddeld wonen we tussen de 12 en 15 jaar in hetzelfde huis. Met pieken (van studentenkamer naar studentenkamer) en dalen (laatste woning na pensioenleeftijd). Door deze lange periode is het goed om je eigen wooncomfort, maar ook waarde van je huis in de gaten te houden. Wil je er langer blijven wonen of wil je het gaan verkopen in de toekomst, dan kun je een aantal dingen doen om er zoveel mogelijk uit te halen. Hoe verhoog je de woningwaarde? Hieronder 10 voorbeelden..

Kleine aanpassingen voor woongenot

1. Nieuwe gordijnen

Het ophangen van nieuwe gordijnen heeft een grotere impact dan je denkt! Wanneer je kiest voor een andere kleur en stof lijkt het alsof je een hele nieuwe kamer in huis hebt. Wanneer de kamer veel zonlicht krijgt,  zijn verduisterende gordijnen erg fijn.

2. Indeling woning veranderen

Alleen al het schuiven van meubels binnen een kamer zorgt er voor dat je een hele andere look- and feel krijgt. Bijvoorbeeld de zithoek verwisselen met de eethoek. Of de tv en het bankstel omdraaien.

3. Ruimte maken

Woonruimte is erg veel waard. Vooral in grote steden waar de woningen kleiner zijn dan in dorpen. Maar ook voor jezelf is extra ruimte geen overbodige luxe. Je kunt eenvoudig ruimte in huis maken door gebruik te maken van ruimte buitenshuis, bijvoorbeeld externe opslagruimte bij ALLSAFE Mini Mini Opslag. 80% van de spullen in je kast raak je een jaar lang niet aan en kun je makkelijk buiten het huis opbergen. Denk aan je vakantiespullen, seizoenskleding, boeken enzovoorts.

Bij ALLSAFE kun je al vanaf € 1,40 een ruimte huren waar 10 volle verhuisdozen passen. Een ruimer huis heeft meer wooncomfort en is meer waard. Potentiële kopers kunnen namelijk slecht door spullen heen kijken en zullen dus eerder een huis kopen met minder spullen in huis tijdens de bezichtigingen.

kozijnen schilderen voor hogere woningwaardeMiddelgrote aanpassingen

4. Opknapklusjes zoals schilderen en kozijnen opknappen

Het is eventjes werk, maar het levert zo veel op! Je hoeft niet meer tegen afbladderende verf aan te kijken of die kozijnen die al lang vervangen moeten worden. Daarnaast wordt je huis er ook een stuk meer van waard, meer dan wat je erin gestoken hebt. Er zijn weinig huizenkopers die de charme in kunnen zien van rottende kozijnen en buitenschilderwerk wat nodig gedaan moet worden.

5. Duurzaamheid: zonnepanelen en een zuinige CV-ketel

Duurzaamheid in huis wordt een steeds belangrijker begrip. Het plaatsen van zonnepanelen levert je een besparing in energiekosten op. Ook een nieuwe CV-ketel zorgt voor lagere stookkosten, wat goed voor je portemonnee is!

Grote aanpassingen/verbouwingen; verhoog je woningwaarde

6.ruimte creëren door te verbouwen Ruimte creëren door te verbouwen

Naast dat je ruimte kunt maken door op te ruimen, kun je het ook groter aanpakken. Een uitbouw of aanbouw zorgt ook voor extra ruimte. Denk bijvoorbeeld aan een zonnige serre of een grotere keuken. Ook het weghalen van scheidingswanden zorgt voor meer ruimte. Een open keuken is erg gewild en zorgt voor optisch meer ruimte!

7. Een dakkapel plaatsen

Het plaatsen van een dakkapel zorgt ervoor dat je slaapkamer groter wordt, zonder een grote uitbouw te plaatsen. Je slaapkamer wordt een stuk lichter en ruimer.

8. Badkamer/keuken vernieuwen

Altijd al de badkamer willen verbouwen? Dan is vloerverwarming wel iets wat je mee zou kunnen nemen. Het is een dikke plus voor eigen comfort en potentiële woningkopers. Bij de keuken is een cooker  en een kookeiland iets waar je aan kan denken.

9. Van vlizotrap naar vaste trap

Als je de ruimte ervoor hebt, dan kun je overwegen om van je vlizotrap naar zolder een vaste trap te maken. Hierdoor wordt je zolder een stuk bewoonbaarder en zou je er een extra slaapkamer van kunnen maken.

10. Maak van je kelder een woondroom

Hoe heerlijk zou het zijn om van je kelder een sauna, wijnkelder, thuisbioscoop of mancave te maken? Dit vergt wel wat werk, maar dit levert je ultiem woongenot op! En daarnaast is het voor potentiële huiskopers een leuke en waardevolle verrassing…

Heb je hierboven wat ideeën op gedaan? Bekijk dan ook onze andere woonblogs! Hierin staan eenvoudige stappenplannen om bijvoorbeeld de badkamer of zolder te verbouwen, om een grotere keuken te maken of handige opruimtips.

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder