• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

Hoe past je ultieme feest bij jou thuis?

27 november 2014 Door ALLSAFE Leestijd: 5 minuten
Hoe past je ultieme feest bij jou thuis? Woontips

Wil jij binnenkort een feest geven voor je bruiloft,  housewarming, vrijgezellenfeest, verjaardag of babyshower? Denk je dat je thuis niet genoeg ruimte hebt voor al je gasten, tafels, stoelen of een dansvloer? Met een paar kleine aanpassingen laten wij jou in dit blog zien dat het ultieme feest altijd bij jou thuis past!

Kies een ruimte voor je feest

Een kleine externe zaal afhuren voor 10 personen kost toch al snel € 40 per uur. Wil je kosten besparen, dan kun je het beste je feest thuis vieren. De eerste stap is het uitkiezen van de ruimte in huis waar je het feest wil houden. Als het lekker weer is, kun je het feest in de tuin houden. Met eventueel een partytent voor als het gaat regenen. Wil je het feest binnen houden? Kies dan een ruimte waar je gasten makkelijk in en uit kunnen lopen, bijvoorbeeld de woonkamer.

Maak ruimte in huis voor je feestaankleding

De 2e stap is om ruimte creëren in je gekozen ruimte als je je gasten niet te dicht op elkaar wil plakken en je spullen niet beschadigen. Bepaal welke spullen mogen blijven en welke spullen je definitief weg kunt gooien nu je toch lekker aan het opruimen bent. Maar kijk vooral naar welke spullen niet mogen beschadigen of in de weg staan ten tijde van je feest.

Ben je bang dat je witte vloerkleed vies wordt? Haal het dan weg. Hetzelfde geldt voor spullen die gemakkelijk kunnen breken of vallen. Kijk daarom eens goed rond wat niet nodig is in de kamer ten tijde van je feest. Meubels zoals bureaus, bijzettafeltjes en tijdschriftenbakken staan dan alleen maar in de weg en gebruik je toch niet deze dagen. Ook spullen zoals vazen, boeken, fotoalbums, planten, hobbymateriaal en kantooritems kun je beter aan de kant leggen. Zo heb je ruimte voor hapjes, drankjes en decoraties en beschadigen ze niet. Deze spullen kun je in stevige verhuis- of archiefdozen stoppen en tijdelijk ergens anders bewaren. De goedkoopste verhuis- en archiefdozen van Nederland kun je hier vinden!

Dansvloer in huis

Wil je een dansvloer in huis ten tijde van je feestje? Geen probleem, maar dan moeten echt álle spullen in deze ruimte tijdelijk verplaatst worden zodat de vloer vrij is! Deze meubels en spullen kun je waar nodig extern opbergen als je er op andere plekken in huis geen ruimte voor hebt. Je kan bij het huren van externe opbergruimtes vaak gebruik maken van gratis of voordelig transport, zodat je over het verplaatsen van je meubels nog minder zorgen hoeft te hebben!

De banken, tafels en dressoirs die je wel wilt gebruiken bij je feest kun je het beste aan de kant schuiven en leegruimen. Zo kan je er drankjes en hapjes op zetten. Zo is er tevens genoeg loop- en zitruimte voor je gasten.

Creëer je ultieme feestlocatie

Nu je feestlocatie vrij is gemaakt van overbodige spullen, is het tijd om sfeer te maken. Wat natuurlijk nodig is bij een feest, zijn genoeg zitplaatsen. Een vernieuwend, leuk én ruimtebesparend idee is een zitmeubel ter grootte van een klein stoeltje dat je eenvoudig kunt uitklappen. Zo kunnen er wel 6 of 8 mensen op zitten! Deze kun je vinden bij Flexiblelove.com , waar nog veel meer andere  ruimtebesparende items te vinden zijn. Zo kun je te alle tijde het aantal zitplaatsen vergroten of verkleinen.

Zet daarnaast een tafel neer voor taart, hapjes en drankjes. Eventueel kun je hier een groot kleurig tafelkleed over hangen zodat je eronder nog wat bergruimte hebt voor krukken en andere feestitems. Wanneer je een feest wil houden waar ook gegeten wordt, dan moet je natuurlijk voor elke gast een ruime plek aan tafel zorgen. Versier de ruimte met leuke feestdecoratie, blaas wat ballonnen op, zorg voor sfeerverlichting zoals lantaarns en kaarsen, zet een lekker muziekje op en je bent klaar!

Wil je op je feest de ultieme dansvloer? Tegenwoordig kun je online veel aanbieders van dansvloeren vinden om te huren, waarbij de dansvloeren licht geven en reageren op geluid; ook voor kleinere ruimtes! Op onze Pinterest pagina vind je daarnaast allerlei leuke en eenvoudige ideeën om je feest compleet te maken.

Veel plezier met het geven van je feest en als je nog tips hebt voor de ultieme feestinrichting, laat hieronder je reactie achter!

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder