• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

Een kidsproof huis – zo maak je deze veilig voor kinderen!

11 september 2019 Door ALLSAFE Leestijd: 5 minuten
Een kidsproof huis – zo maak je deze veilig voor kinderen! Woontips

Van 1 tot 1 ½ jaar gaan kinderen lopen en kruipen en wordt het huis één grote ontdekkingsreis. Nieuwsgierig als ze zijn proberen ze alles te ontdekken. Dat kan heel leuk zijn, maar soms ook een beetje gevaarlijk. Met de juiste maatregelen zorg je ervoor dat jouw huis kidsproof wordt en je kleine alles veilig kan ontdekken. Dat is wel zo fijn!

1. Een traphekje

kidsproofDe grootste schrik van elke ouder: de trap! Je moet er niet aan denken dat je kind de snelste weg naar beneden neemt. Gelukkig zijn er voldoende mogelijkheden om het risico tot een minimum te beperken en je huis meer kidsproof te maken.

Traphekjes zijn er in allerlei soorten en maten. Je hebt zelfs een oprolbare variant, die bestaat uit een scherm dat opgerold wordt bij opening. Zo neemt hij wanneer je hem niet gebruikt zo min mogelijk ruimte in!

2. Stopcontactbeveiliging

Tijdens de ontdekkingsreis van het kind is het ontzettend interessant om alles wat op het pad komt aan te raken en uit te proberen. Dus ook je stopcontacten! Een kinderbeveiliging voor je stopcontact kan dan ook niet ontbreken. Vaak is het beveiligen al makkelijk te realiseren door opplakbare beveiliging te kopen die je zelf makkelijk kan installeren.

Een andere handige en misschien elegantere oplossing is het zogenaamde pop up stopcontact. Deze verzinkt op het moment dat je hem niet nodig hebt en komt tevoorschijn op het moment dat je hem gebruikt. Wel zo veilig en het neemt weinig ruimte in!

kidsproof

3. Kinderbeveiliging keukenkastjes

Ook de keuken is een walhalla voor kinderlijke nieuwsgierigheid. Overal lekkere dingen zoals koekjes en snoep, maar ook interessante dingen als pannen, staafmixers en sapcentrifuges. Als makkelijke oplossing kan je de kastjes voorzien van kinderbeveiliging.

Zo blijft de inhoud van je kastjes beschermd tegen eeuwige nieuwsgierigheid. En zorg ook dat je rekening houdt met de hete pannen die op je fornuis staan ;)!

4. Raambeveiliging

Ook de ramen mogen niet vergeten worden. De buitenwereld lonkt doorlopend. Met een slimme beveiligingsoplossing zorg je ervoor dat je rustig het raam op een kier kan zetten om frisse lucht binnen te laten terwijl je kleine de mogelijk niet krijgt om erdoor te ontsnappen. Helemaal kidsproof!

kidsproof

5. Beschermhoekjes tafel

Tikkertje spelen, elkaar achtervolgen of gewoon lekker rennen omdat het leuk is. Goed voor de gezondheid, conditie en fun van de kids, maar puntige hoeken van je meubilair kunnen een vroegtijdige einde maken aan alle pret. Met handige beschermers zorg je ervoor dat de punten zoveel mogelijk worden afgedekt. Natuurlijk, in volle vaart kennis maken met de hoeken van de tafel zal nog steeds niet heel fijn zijn, maar toch zal een échte huilbui je bespaard blijven.

6. Creëer ruimte

Voor je kroost wil je natuurlijk voldoende ruimte hebben zodat hij zich zo goed mogelijk kan vermaken. We schreven eerder al over ideeën en inspiratie voor de ideale kinderkamer. Ook in de rest van je huis wil je natuurlijk ruimte creëren zodat je kind de ruimte heeft om te spelen, maar vooral ook om veilig te spelen. Wanneer er teveel spullen in de weg liggen kan je kleine zich daaraan bezeren en kunnen spullen onnodig sneuvelen. Een slimme oplossing is om spullen extern op te bergen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan gereedschap dat je eigenlijk niet nodig hebt en net zo goed kan opbergen in een extern schuurtje (daar kan ALLSAFE voor dienen). Maar denk bijvoorbeeld ook aan (emotioneel) waardevolle familiestukken die je niet per se doorlopend in je huis hoeft te hebben, maar die je wel wil bewaren!

Veilig spelen in een kidsproof huis

Nadat je verschillende maatregelen hebt genomen om je huis veilig te maken en er geen overbodige (en gevaarlijke) spullen meer in huis liggen, kan je kind veilig spelen en kan jij gerust ademhalen omdat je weet dat jullie veilig wonen. Safety first!

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder