• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

Een studio inrichten: hoe haal je het maximale uit je ruimte?

15 januari 2021 Door ALLSAFE Leestijd: 6 minuten
Een studio inrichten: hoe haal je het maximale uit je ruimte? Woontips

Als trotse bewoner van een (grote) stad, geniet je veel voordelen. De levendigheid, het gemak van alle winkels, stations en restaurants binnen handbereik en de oneindige mogelijkheden die de stad te bieden heeft. Maar er kleeft wel een nadeel aan wonen in de stad: de huizenprijzen zijn stukken hoger dan buiten de Randstad. Daardoor wonen veel stedelingen klein, bijvoorbeeld in een studio. Dan zit je al snel met de vraag: hoe kan ik ideaal mijn studio inrichten?

Als alleenstaande of starter is het vanwege de oververhitte huizenmarkt en de torenhoge prijzen per m2 moeilijk om aan een huis of groot appartement te komen. Veel mensen wonen daarom in een studio of appartementje. Klein maar fijn! Zo’n woonruimte is inderdaad knus, maar vaak toch erg onpraktisch. Hoe kun je nou ideaal jouw studio inrichten? Dat lees je in deze blog, zodat je ook op weinig vierkante meters fijn kunt leven.

Wonen in een studio: te veel spullen voor de ruimte

Als je als twintiger of dertiger in een studio woont, heb je in de loop der jaren waarschijnlijk veel spullen verzameld. Maar waar laat je dit allemaal? Je kunt meerdere dingen doen. Eén daarvan is ontspullen. Dit klinkt drastischer dan het is. Je hoeft niet al je niet-essentiële spullen weg te doen, maar je kan wel er wel eens grondig doorheen gaan en kritisch kijken wat je daadwerkelijk nodig hebt of wilt houden en wat eigenlijk toch ligt te verstoffen. Kleding is een grote ruimtedief, en dit terwijl je misschien de helft van je kleren nooit draagt! Zonde. Bekijk de blog ‘In 7 stappen een opgeruimde kledingkast’ eens voor tips.

Ook andere spullen, zoals huishoudelijke producten of interieuritems, kun je gaan heroverwegen. Heb je echt zoveel botte scharen, net-niet leuke waxinelichthouders, verschillende glazen en fotolijstjes nodig? Waarschijnlijk niet. Breng overbodige spullen naar de kringloopwinkel voor een tweede leven. En probeer in het vervolg te investeren in duurzame producten die misschien wat meer kosten, maar wel helemaal jouw smaak én van goede kwaliteit zijn.

Verspilde vierkante meters dankzij te veel spullen in huis

Wat als je woont in een studio van een bescheiden 25m2 en je hebt ook nog allerlei spullen op te bergen? Bijvoorbeeld seizoensspullen: kerstversiering, je skiuitrusting en je zomergarderobe. Dat zijn dan hele dure vierkante meters opbergruimte. In 2020 was de gemiddeld huurprijs per m2 in Nederland zo’n 15 euro per maand. Bij ALLSAFE kan dat stukken goedkoper! Vanaf 1,40 euro per week huur je al 1 m3 opbergruimte.

Naast externe opbergruimte als goedkopere optie, schept het bovenal natuurlijk enorme ruimte in je studio of appartement. De ruimte die eerst gevuld was met spullen die je maar weinig gebruikt, kun je nu voor echt belangrijke dingen gebruiken. Bijvoorbeeld een grotere eettafel, stoelen voor extra gasten of zelfs een klein thuiswerkkantoortje. Laat die woonwensen maar uitkomen!

Kleine studio inrichten

Efficiënt een kleine studio inrichten

Naast ontspullen en spullen extern opbergen, kan de inrichting van je studio ook bijdragen aan een ruimer leven. Als eerste is het handig om multifunctionele meubels neer te zetten. Op Pinterest vind je oneindig veel interieurinspiratie van Tiny Houses. Als zij het kunnen, kan jij het ook! Wij geven je alvast wat handige tips.

Heb je bijvoorbeeld een vide? Maak dan van de trap tegelijkertijd een kast. En heb je zeer beperkte ruimte? Zet dan een uitklapbaar bed neer, zodat je overdag alle ruimte hebt. Een must is daarnaast een uitschuifbare eettafel. Dat valt helemaal niet op en zo kunnen je vrienden ook eens bij jou over de vloer komen!

Met kleine aanpassingen een studio inrichten? Kleur is hierbij heel belangrijk! Je kan je kleine ruimte groter laten lijken door je muur in de juiste kleur te verven. Vermijd verzadigde kleuren, zoals rood en oranje. Gebruik daarentegen juist kleuren met een koele ondertoon, zoals lichtblauw of zachtroze. Dat oogt veel ruimtelijker dan knalkleuren en tegelijk een stuk gezelliger dan een witte muur.

Ook helpen lichte, ‘zwevende’ meubels voor een ruimtelijk gevoel. Denk aan banken en stoelen op dunne pootjes, zodat je eronder door kunt kijken. Tot slot is een spiegel in huis ook niet zo’n gek idee. Als je deze met het licht mee plaatst, wordt je ruimte optisch groter.

Inrichting studio

Het gezellig maken in huis, ook belangrijk!

Natuurlijk wil je het ook een beetje gezellig maken thuis. Maar hoe kan je een kleine kamer leuk inrichten, als je net ‘ontspuld’ hebt? Dat doe je onder andere met lampen! Plaats warme sfeerverlichting op meerdere plekken en verschillende hoogtes in je ruimte. Verder is het goed om niet alleen vierkante meubels en accessoires neer te zetten, maar ook ronde en ovale. Zorg er ook voor dat je accessoires in harmonie met elkaar zijn wat betreft kleur, vorm of materiaal. Zo maak je het heel knus en zorg je ervoor dat het geen chaos wordt.

Met deze interieurinspiratie gaat het studio inrichten jou als stadsbewoner zeker weten lukken en kun je groots wonen in een kleine ruimte!

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder