• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

‘Enge’ ruimtes met Halloween DIY

24 oktober 2018 Door ALLSAFE Leestijd: 6 minuten
‘Enge’ ruimtes met Halloween DIY Woontips

Het is weer bijna Halloween! Nu zou je denken dat dit meer een typisch Amerikaans feest is, maar wist je dat het zo’n tweeduizend jaar geleden begon als een Keltisch feest? Die Kelten zaten dus ook gewoon in Nederland. Om Halloween in huis bij jou te halen, geven wij de leukste Halloween DIY tips: zo kan je zowel grote als ‘enge’ ruimtes eng maken.

Klein maar fijn, de babypompoen

De welbekende Halloween DIY klassieker: het uitsnijden van een pompoen. Het is natuurlijk heel leuk om zo’n groot monster voor de deur te hebben, maar met baby pompoenen kun je eigenlijk nog leukere Halloween versiering zelf maken. Zo kun je in dezelfde tijd veel meer verschillende maken en kun je ze ook makkelijker boven de grond hangen. Scheelt ook nog eens in ruimte, win-win!

Halloween DIY: nog jaren griezelplezier

Het nadeel van pompoenen is natuurlijk dat ze niet lang ‘houdbaar’ blijven. Wat dan beter als Halloween decoratie voor buiten of binnen dient, zijn bijvoorbeeld spookjes.

Halloween DIYKleintjes kun je eenvoudig maken en nemen niet veel ruimte in huis in beslag. Maak een wit stuk stof vast om een pingpongballetje. Doe er een zwart lint omheen, maak oogjes op het balletje en hang ze samen aan een slinger! Halloween versiering maken hoeft niet lastig te zijn.

Wil je toch iets meer indruk maken en ben je creatief? Van papiermarche kan je reuzenspinnen maken! Want eerlijk gezegd: wij zijn een stuk banger voor spinnen dan voor groenten toch 😉 Met één grotere en één kleinere ballon maak je het lijfje, de poten kun je maken van langwerpige ballonnen, oude buizen of oude stofzuigerslangen.

Nu heb je misschien zo’n reuzespin of hele slingers met spookjes liggen: hoe ga je ervoor zorgen dat je ze over een jaar weer kunt gebruiken? (zonde van de moeite anders!) Het is met dit soort jaarlijkse feestdagen dan handig je spullen en decoraties tijdelijk op te bergen. Dit scheelt je weer 365 dagen onnodig ruimtegebrek!

Niet in de spiegel kijken! Halloween DIY kostuums

Nu je een Halloween huis hebt, wil je er zelf natuurlijk wel een beetje bij passen. DIY Halloween decoratie begint netHalloween DIY zo goed bij jou zelf! Een kostuum kopen kan erg duur zijn en erg origineel loop je er dan vaak niet bij. Met een beetje creativiteit heb je zo een Halloween DIY kostuum. Wij helpen je op weg met wat Halloween tips.

Wanneer kinderen langs de deuren gaan willen ze natuurlijk wel overtuigend overkomen met ‘trick or treat!’. Wat zijn naast spinnen dan nog meer enge beesten? Bloeddorstige haaien!  Een Halloween DIY haaienkostuum is vrij eenvoudig te maken. Wat je hiervoor nodig hebt is om te beginnen een grijze trui met een capuchon.

Uit een wit stuk stof knip je vervolgens driehoekjes. Deze maak je vast aan de rand van de capuchon totdat de hele rand bestaat uit een rij scherpe tanden! Met zwarte stof, karton of papier kun je vervolgens twee ogen op de bovenkant van de capuchon maken.

Voor de haaienvin kan je een grijs stuk stof gebruiken in dezelfde kleur van het vest of een tint donkerder. Tip: nog een oud wit T-shirt liggen? Knip en gebruik deze om de ‘buik’ op het vest ook wit te maken. Maak het kostuum af met wat nepbloed aan de tanden en wat rode vegen op je gezicht. Wedden dat jij zo heel veel snoep op gaat halen?

Klaar voor de lampionnentocht

Halloween DIYHalloween decoratie zelf maken zorgt er ook voor dat je oude spullen nieuw leven in kan blazen. Zo kan je oude emmertjes, glazen potjes, melkflessen of blikjes omtoveren tot lampionnen. Met wat oranje (crêpe)papier en een zwarte stift maak jij eenvoudig de engste creaties.

Vervolgens kan je met een stalen draad een hengsel aan jouw lampion maken. Duik het bos in voor een mooie tak of kijk thuis eens wat je nog hebt liggen om als stok te gebruiken. Zet een elektrisch kaarsje of lichtje in je lampion en laat je Halloween versiering buiten stralen!

Na zo goed bezig te zijn geweest met al je knutselwerken is het natuurlijk zonde deze maar eenmalig te gebruiken. Maar om het nou de rest van het jaar in de kast te laten hangen? Verzamel een doos met je kostuums, decoratie en lampionnen en berg je halloweenspullen op bij ALLSAFE. Dan kun je er van genieten als het weer zo ver is, maar kost het je intussen geen ruimte.

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder