• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

Kerstboom eruit, nieuwe kamerplanten soorten erin!

2 januari 2019 Door ALLSAFE Leestijd: 5 minuten
Kerstboom eruit, nieuwe kamerplanten soorten erin! Woontips

kamerplanten soorten in huisJe moet er nu echt aan geloven: de kerstboom gaat uit huis. Maar niet getreurd, ook zonder boom kan jij je kamer deze winter groen houden. In deze blog inspireren wij jou om ruimte te maken voor nieuwe kamerplanten soorten.

Want waarom neem je eigenlijk planten in huis, waar zet je ze neer en hoe kies je welke soort? Met onze tips doe jij zo snel mogelijk die kerstboom weg en maak je ruimte voor een groener én schoner huis.

Voordelen van de kamerplant

voordelen van de kamerplantOm te beginnen met de aanleiding voor deze blog: wat zijn de voordelen van planten in huis hebben? De eerste reden voor veel mensen is het decoratieve aspect. Planten in woonkamer geven kleur en leven aan je kamerinrichting. Door de grote keuze in verschillende groottes, vormen en bladeren zijn er eigenlijk altijd wel kamerplanten soorten te vinden die ook nog eens bij jouw interieur aansluiten.

Maar niet alleen het oog doet wat. Een plant in huis zorgt namelijk voor veel meer dan dat. Zo is het veelal bekend dat planten de lucht zuiveren, de luchtvochtigheid verhogen en daarmee de luchtkwaliteit verbeteren (welke planten hier het best voor zijn lees je verderop).

Met een hogere luchtvochtigheid in huis kunnen klachten als hoofdpijn en verkoudheid verminderen. Daarnaast zouden planten ook je mentale gezondheid kunnen verbeteren. Sommige planten bevatten bijvoorbeeld kalmerende stoffen en verminderen stress. Andere planten zouden zelfs je concentratie ten goede komen!

Bovendien is niet alleen heb hebben van planten goed voor je, maar ook het verzorgen ervan. Tuinieren of planten verzorgen werkt namelijk ontspannend. Het is een afleiding van dagelijkse stress waar je een hoop voldoening uit kan krijgen.

Ruimte voor kamerplanten soorten

Het hebben van planten lijkt dus ruimte in je hoofd te geven, maar hoe zorg je voor ruimte ervoor in huis? Allereerst de kerstboom en -spullen uit de weg: zie deze vorige blog voor al onze kerst-opruim-tips. Nu heb je al één hoek in huis vrijgemaakt voor grote kamerplanten!

ruimte voor kamerplanten soortenMet grote potten in de hoek kun je je woonkamer decoratief inrichten, zonder dat de planten in de weg staan. Om deze potten een plek te geven zal dat ladekastje wellicht uit de weg moeten. Wanneer je meubels ruimte moeten maken voor wat groens in huis, biedt het huren van meubelopslag van ALLSAFE een goede uitkomst.

Schiet de ruimte op de vloer tekort? Denk dan de hoogte in. Op plankjes aan de muur kun je heel wat plantjes of bloempotten kwijt. Of kies voor een klimop plant om je hele muur groen te laten kleuren.

Een ander origineel idee is om planten aan het plafond te hangen. Rechtop of zelfs omgekeerd! Er bestaan speciale systemen waardoor je bepaalde bloemen en planten als orchideeën en varens op zijn kop aan het plafond kunt hangen.

Beste kamerplanten soorten

beste kamerplanten soortenTijd voor kamerplanten kopen dus. Maar door alle planten zie je het bos niet meer? Wij geven jou wat tips voor kamerplanten soorten die geschikt zijn voor grote én kleine woonkamers.

Planten die niet per se bij het raam hoeven te staan zijn bijvoorbeeld calathea’s. Met zijn groen/paarse kleuren geeft deze plant een kleurrijke uitstraling aan je huiskamer en je kunt ze op elk vrij plekje kwijt.

Voor een wat grotere plant in de hoek is de Monstera plant een echte aanrader. Deze plant geeft een tropisch tintje aan je huis en creëert door de gaten in zijn bladen nog steeds een ruimtelijk gevoel.

Planten die de lucht in je woonkamer zuiveren zijn bijvoorbeeld Aloë Vera, klimop en de goudpalm. Aloë Vera is een makkelijke, lucht zuiverende plant voor in bijvoorbeeld je vensterbank. Klimop is ideaal voor als je groen tegen je muur aan wil laten groeien en haalt stof uit de lucht. De goudpalm zuivert de vaakst voorkomende giftige stoffen vanuit elk woonkamerhoekje.

Na het lezen van deze blog heb je hopelijk genoeg inspiratie opgedaan voor nieuwe kamerplanten soorten in huis. Met een opslagruimte bij ALLSAFE creëer jij ruimte voor een groener huis én een schonere lucht!

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder