• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

Kersttrends 2017 en mooie kerstversiering: alles voor de ultieme kerst!

8 november 2017 Door ALLSAFE Leestijd: 6 minuten
Kersttrends 2017 en mooie kerstversiering: alles voor de ultieme kerst! Woontips

Hoewel je er misschien nog niet erg veel mee bezig bent geweest, duurt het toch niet overdreven lang meer. De Kerst! Steeds meer en meer is alweer te lezen over de nieuwste kersttrends van 2017. Lees deze blog om jezelf te laten inspireren voor de voorbereiding van jouw ultieme kerstfeest!

De nieuwste kersttrends van 2017

Een van de kersttrends van 2017 is de zogenaamde ‘toendratocht’. Toendra’s zijn grote kale vlaktes, waar vooral mossen, grassen en kleine struikjes groeien. Ze staan ook wel bekend als ‘koude woestijnen’. Juist daarom staat warmte in de inrichting van de bewoners centraal. Beide elementen komen terug in deze kersttrend. De sfeer van buiten wordt gerepresenteerd door takken zonder blad (met eventueel wel hier en daar een kleine versiering) en de warme sfeer van binnen wordt vooral bereikt met kaarsen en dierenhuiden.

Kersttrends 2017 huis

Een andere kersttrend voor 2017 is groen, groener, groenst! De natuur wordt weer in huis gehaald. Steeds meer planten, eikels, takken enzoverder veroveren het kerstlandschap in Nederland. Dit kan gaan om echte takken en bomen, maar ook om de kunstmatige varianten.

Klassieke kerstversiering

kerstversiering groenAlle versiering van grootmoeder mag de kast ook weer uit. De klassieke kerst komt terug! De klassieke kleuren groen, rood en goud zullen niet snel verdwijnen uit de kerstversiering. Net zoals een aantal accessoires elk jaar weer verschijnen. Op nummer één staat daarbij de kerstboom. Groot, klein, echt, kunst, volgehangen met verlichting en ballen of juist bescheiden versierd; iedere kerstvierende heeft er wel een in zijn of haar huis. Wist je dat steeds meer Nederlanders een kunstkerstboom in huis halen? Het aantal is vorig jaar opgelopen tot 38%! Wel zo makkelijk aangezien ze niet uitvallen en jarenlang mee kunnen gaan. Toch heeft een echte boom een zekere charme. De geur en allure van een echte Nordmann zijn moeilijk te evenaren. Zo’n 36% van de mensen koos daar met kerst 2016 voor.

Een kerstboom hoeft niet vele ruimte in te nemen. Kijk bijvoorbeeld naar deze improvisatiekerstboom aan het raam. Zo kunnen toevallige passanten en bezoekers ook genieten van jouw versiering!

Verschillende uitvoeringen van de kerstman-poppen zijn ook klassiekers. Hoe leuk is het als de kerstman ook liedjes kan zingen? Misschien voor de ouders wat minder, maar voor de kinderen levert het eindeloos veel plezier op!

Een personal touch aan je kerstversiering

Een personal touch in je kerstversiering is natuurlijk altijd leuk. Je wil je kerst immers niet vieren in een etalage, maar in jouw zelf ingerichte kamer. Tijd en aandacht zijn de perfecte ingrediënten voor een mooi gebalanceerd versierd huis tijdens de feestdagen. De kerststukjes die kinderen op school maken is daarbij een leuk begin, maar ook jijzelf kan van alles doen!

Zo kun je met een glazen potje, een paar takjes en een waxinelichtje de ruimte al sfeervol aan doen voelen. Ook kan je zelf mooie stukjes samenstellen met bijvoorbeeld oude flessen, een paar dennenappels en wat kaarsen. Een ander idee is simpel te maken met een paar wijnglazen en wat kleine kerstaccessoires.

De winkels liggen ruim voor de kerst al vol met allerlei leuke spullen om je ruimte mee te versieren. Het is dan ook zeker de moeite waard om op tijd al eens een paar winkels zoals de Action langs te lopen. Zo kan je alvast inspiratie opdoen en ben jij de rest van Kerst-vierend Nederland voor zodat jij de leukste spulletjes kan kopen voordat ze weg zijn.

diy kerstmis decoratie

Ruimte maken voor de (nieuwe) kerstspullen

Om ruimte te maken voor al je nieuwe kerstspullen, kan het een idee zijn om je zomerspullen netjes op te bergen. Bij ALLSAFE Mini Opslag kan je al vanaf €1,40 per week terecht. Tijdens de donkere maanden bewaar jij de spullen die je de hele winter niet nodig hebt in een beveiligde en verwarmde unit, zodat jij alle ruimte hebt voor je kerstspullen.

Na Driekoningen mogen de kerstspullen weer de kast in. Om te voorkomen dat ze bij jou thuis niet onnodig ruimte in beslag nemen, kan ALLSAFE Mini Opslag dienen als jouw externe zolder. Naast opslagruimte kan ALLSAFE je ook voorzien van de juiste verpakkingsmaterialen zodat jij je spullen goed kan scheiden en labelen. De stevige en stapelbare materialen zorgen er ook nog eens voor dat je de kerstversiering veilig en efficiënt kan opslaan.

Op naar de feestdagen!

Nu de versiering op orde is en je voldoende ruimte voor handen hebt om alles kwijt te kunnen waar je wil, heb je de tijd om de rest voor te bereiden. Denk bijvoorbeeld aan je diner! Onmisbaar en leuk om te doen! Even googelen op ‘kerstdiner’ bezorgt je een heel scala aan verschillende gerechten. Ons advies? Wees creatief en durf vooral af te wijken! Je eigen draai eraan geven maakt het extra leuk. Zorg er daarbij voor dat je de porties klein houdt zodat niet iedereen na gang 3 al vol zit. Daarbij is het dan ook nog eens makkelijker om alles tegelijk af te hebben. Wij wensen iedereen mooie, gezellige en vooral warme feestdagen!

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder