• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

Kind op kamers: wat doe je met de ruimte?

23 april 2021 Door ALLSAFE Leestijd: 4 minuten
Kind op kamers: wat doe je met de ruimte? Woontips

Je laatste kind op kamers… Best even wennen. Maar al die extra ruimte in huis is wel héél lekker. Wat kan je daar allemaal mee doen? Een leuk idee is om eindelijk die hobbykamer of logeerkamer te maken. In deze blog laten we je in 4 stappen zien hoe je een tienerkamer kan omtoveren in een hobbykamer. Verwacht je dat je kind vaak komt logeren? Combineer je hobbykamer dan met een slaapgedeelte. En denk er aan je zoon of dochter tijdig te informeren over de transformatie, want dit onderwerp kan gevoeliger liggen dan je denkt!

Stap 1: Keuzes maken

Wat voor ruimte wil je? Een hobbykamer, logeerkamer of toch een combinatie van beide? Aan de hand hiervan bepaal je de bestemming van de spullen die nu in de kamer staan. Doe sowieso alles weg wat kapot of versleten is. Bewaar de spullen waarvan je denkt dat je die kunt hergebruiken of dingen met nostalgische waarde. Verdeel de overige spullen in twee groepen; opbergen of wegdoen.

Het is slim om spullen op te bergen die je maar weinig gebruikt. Bijvoorbeeld seizoenskleding, kerstspullen en koffers. Voor deze spullen kan je opslagruimte bij ALLSAFE huren. Met 36 locaties in het hele land is er altijd een vestiging bij je in de buurt en ben je zo bij je spullen. Een extra schuur of zolder dus, maar dan buitenshuis!

Stap 2: Moodboard en plattegrond ontwerpen

Begin met een moodboard over hoe je ideale logeer- of hobbykamer er uit moet komen te zien. Plak bijvoorbeeld op een groot vel papier plaatjes van meubels, kleuren, behang, accessoires, etc. die je mooi vindt en jou inspireren. Maak vervolgens een plattegrond van de kamer en teken hem in met meubels en accessoires of knip de meubels op schaal uit op een ander vel, zodat je ze nog kan verschuiven in de plattegrond. Zo heb je een goed overzicht van alle mogelijkheden in je ruimte.

Stap 3: Verf en meubels kopen

Nu is het tijd voor een bezoek aan de meubelwinkel, kringloop en de bouwmarkt. Bedenk dat met slechts een likje verf de kamer en je oude meubels weer als nieuw lijken. Wil je een hobbykamer? Zorg dan voor voldoende opberggelegenheid voor je hobbyspullen. Je kunt hiervoor het beste opbergdozen gebruiken, want extra kasten maken je kamer juist weer een stuk kleiner. Bovendien kun je je spullen dan later weer gemakkelijk verplaatsen.

Meer tips over het inrichten en slim indelen van de perfecte hobbykamer vind je hier.

Stap 4: Verven, opknappen en inrichten

De laatste stap is het verven van de kamer en de meubels. Vervolgens kan je de kamer inrichten met de items zoals getekend of geplakt op je plattegrond. Veel succes! Laat je ons weten wat het resultaat is? Kijk op onze Pinterestpagina voor meer interieurinspiratie voor een hobbykamer of logeerkamer. We hebben ook een paar handige opbergsystemen voor je hobbyspullen gepind!

Dankzij deze tips hoef je niet te lang te treuren dat alle kinderen uitgevlogen zijn. Je krijgt er immers een hoop ruimte (en tijd) voor terug! Enneh, in zo’n hobby- en logeerkamer komen de kinderen vast nog héél graag langs!

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder