• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

Kleine huisdieren, kleine ruimtes – Dat kan anders!

4 oktober 2018 Door ALLSAFE Leestijd: 7 minuten
Kleine huisdieren, kleine ruimtes – Dat kan anders! Woontips

Voor je huisdier heb je natuurlijk het beste over, maar nu de winter er weer aan komt houd je ze toch wat meer binnen. Echter hebben zelfs kleine huisdieren vaak te weinig ruimte in huis om te bewegen en worden daardoor steeds vaker te dik.

Zo hebben niet alleen honden, maar ook huisdieren als katten, vogels, reptielen, konijnen of andere knaagdieren baat bij genoeg bewegingsruimte. Om deze beweging (en daarbij ruimte) te realiseren, helpen wij je graag op weg.

Houd ze actief

Een eerste idee om je huisdier in vorm te houden is door ze actief te houden! Kattenspeeltjes, hondenspeeltjes, konijnenspeeltjes.. ze zijn er voor alle soorten huisdieren en de meest uiteenlopende dingen worden bedacht.

Het voordeel is dat speeltjes nauwelijks ruimte in hoeven te nemen, zeker als je ze weer goed op kan bergen. Om ruimte te besparen zou je er aan kunnen denken om een plankje onder je salontafel vast te maken. Zo liggen de speeltjes altijd bij de hand, zonder dat je ze zelfs ziet.

Speeltjes zijn daarnaast niet alleen goed voor de beweging, maar ook nog eens heel goed voor jullie band samen. Onderschat niet dat ook kleine huisdieren vaak veel aandacht vragen. Dit geef je ze natuurlijk graag: een gelukkig huisdier is immers een gelukkig baasje!

Kleine huisdieren met een grote slaap

Kleine huisdieren met een grote slaap

Het is soms om jaloers op te worden: wat kunnen je huisdieren toch veel slápen op een dag! Naast genoeg beweging is deze rust natuurlijk ook belangrijk. Helaas nemen manden of benches altijd veel ruimte in beslag. Gelukkig zijn hier zowel voor grote als voor kleine huisdieren handigheidjes voor.

Zo is het voor katten ideaal om een hangmandje aan te schaffen. Deze kan je bijvoorbeeld ophangen aan de verwarming: scheelt ruimte op de grond en je kat ligt ook nog eens lekker warm in de winterse dagen.

Mocht je een puppy nemen, dan zal het toch nodig zijn een hondenbench aan te schaffen. Na al dat spelen hebben ze weer genoeg beweging gehad, maar dat kost ze dan ook wat energie. Om je jonge hond gezond te houden, moet je ze soms even er toe zetten uit te rusten.

Om ruimte te besparen, zie je hiernaast wat creatieve oplossingen voor een hok onder de trap. Voor elk soort hond is zo’n eigen plekje ideaal en tegelijk benut jij de ruimte in huis optimaal. Om hier een geschikte bench voor een jonge hond van te maken, kan je simpelweg een hekje plaatsen.

Echter heeft niet iedereen de mogelijkheid tot zo’n oplossing. Wanneer je besluit een gewone bench te nemen, kan je de ruimte weer anders in gaan delen zodra je hond groot genoeg is om uit zichzelf te gaan slapen (het zijn net kinderen).

Dierenbenodigdheden die dan niet meer nodig zijn in de kamer, kun je tijdelijk opbergen bij ALLSAFE. Zo kan je er altijd weer makkelijk bij en houdt je huisdier genoeg bewegingsruimte.

Nieuwe ruimte voor een nieuw maatje

Nieuwe ruimte voor een nieuw maatje

Heb je niet zoveel ruimte, maar denk je wel na over leuke huisdieren voor binnen?  Laat een gebrek aan ruimte je niet tegenhouden,  dat kun je immers altijd creëren!

Allereerst is het natuurlijk handig om in dit geval te kijken naar kleine makkelijke huisdieren. Denk hierbij aan knaagdieren, katten, vogels of misschien wel reptielen (aparte/exotische huisdieren kunnen net zo goed je maatje worden!).  Per huishouden zal het verschillen wat het makkelijkste huisdier is, soms is het zo moeilijk als je het zelf maakt.

Een ruimte probleem bij knaagdieren is vaak het hebben staan van een hok. Het moet maar net ergens passen, waardoor je huisdier zelf vaak ook minder ruimte heeft om in de kamer rond te lopen.

Een leuke oplossing hiervoor is om een kastje om te toveren tot hok. Zo gebruik je ruimte die je al hebt voor een nieuw doeleinde. Bovendien kan je de bovenkant van het kastje nog goed gebruiken voor andere spulletjes, in tegenstelling tot bij een normaal hok!

Heb je eigenlijk geen geschikte kastjes voor een dergelijke transformatie? Dan kan je er altijd aan denken om wat meubelstukken extern op te bergen. Voor een zo fijn mogelijke leefomgeving voor je nieuwe maatje, zal je toch altijd wat ruimte moeten maken.

Kleine huisdieren: maar dan net even anders!

Zodra je het over huisdieren hebt, denken mensen meestal meteen als eerst aan honden en katten. Maar er zijn natuurlijk genoeg andere dieren die je prima in huis kunt hebben. Ook voor deze baasjes is het goed om slim om te gaan met ruimte. Zowel voor jezelf, als voor je dier.

Een leuke ‘do-it-yourself’ voor wanneer je vogels hebt is het maken van een eigen klimwand. Bevestig wat houten stokjes aan de muur en hang hier wat touwen aan waar ze zich aan kunnen vastgrijpen. De vogeltjes kunnen dan vrij rondvliegen, spelen en toch hun eigen plekje hebben. Door het aan de muur te bevestigen geef je niet alleen je vogel ruimte, maar ook jezelf!

Reptielen die makkelijk als kleine huisdieren te houden zijn, zijn terrariumdieren (denk aan gekko’s of schildpadden).  Voor zulke beestjes is het belangrijk dat het terrarium groot genoeg is, maar dit vraagt natuurlijk wel om ruimte. Een goed moment om eens kritisch rond te kijken en erover na te denken welke spullen ten behoeve van kleine huisdieren het huis uit kunnen.

Kleine huisdieren: maar dan net even anders

Daarnaast worden andere ruimtes dan de woonkamer snel vergeten. Gebruik bijvoorbeeld eens de ruimte in je hal: dit scheelt een hoop plek in de woonkamer, waar je vaak meer dingen hebt staan die je nodig hebt. Bovendien is een terrarium in de hal ook nog eens een leuke binnenkomer!

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder