• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

Met markers je hele huishouden organiseren – zo doe je dat!

18 april 2018 Door ALLSAFE Leestijd: 8 minuten
Met markers je hele huishouden organiseren – zo doe je dat! Woontips

Je huishouden organiseren is een zinnige bezigheid die ook best leuk kan zijn! Met een slimme organisatie behoud je het overzicht zodat je al je spullen snel kunt terugvinden. Wel zo makkelijk! Wij helpen je met tips om je huis te organiseren, waarbij de markers van Edding goed van pas komen!

Je huishouden organiseren in de woonkamer

Je huishouden organiseren in de woonkamerWe beginnen in de woonkamer. Hier breng je waarschijnlijk veel tijd door. Je kijkt er je favoriete serie, leest een spannend boek of praat even bij met je partner. Daar valt flink wat te organiseren!

Maak slim gebruik van je ruimte door deze handige opbergoplossing voor je bank. Ideaal voor bijvoorbeeld tijdschriften, bril en telefoon. Allemaal spullen die je anders snel ergens op tafel of een bureau neerlegt waardoor het al gauw rommelig wordt.

Je huishouden organiseren in je werkkamer

Op en bij je bureau liggen veel verschillende spullen. Sommige spullen heb je vaak nodig, andere wat minder zoals bijvoorbeeld mappen met administratie, softwarepakketten voor je pc of bonnetjes en garantiebewijzen van je spullen.

Je huishouden organiseren in de werkkamerDoor je spullen te organiseren in mappen en dozen houd jij het overzicht. Gebruik markers om precies te duiden welke spullen je waar opgeborgen hebt. Markers zijn er in allerlei soorten en maten zodat jij op vrijwel elk materiaal je notities kan maken. Denk bijvoorbeeld aan het kunststof van je mappen of het karton van je dozen. Zo wordt organiseren een eitje.

Je kunt er vervolgens zelf voor kiezen om deze mappen en dozen bij je bureau te houden of ze slim extern op te bergen met behulp van bijvoorbeeld archiefopslag.

Handige kasten zijn ook onmisbaar bij het plannen en organiseren van je huishouden. Daarbij zijn effectiviteit en esthetische waarde goed te combineren. In de creatieve uitvoering van de kast aan de rechterkant bijvoorbeeld heb je alle ruimte voor je spullen en het ziet er ook nog eens leuk uit!

Plannen en organiseren in de keuken

De volgende stop is de keuken. Daar waar al het lekkers in huis bereid wordt. Vooral in de keuken is organisatie onmisbaar. Je wil immers je voedsel goed en veilig bewaren.

Wist je dat we vaak teveel voedsel in de koelkast bewaren? Hoewel het soms de levensduur kan verlengen, kan het ook zorgen voor een verkorte levensduur. Als vuistregel kun je aanhouden: wat in de supermarkt gekoeld bewaard wordt, moet thuis ook gekoeld bewaard worden. De rest hoeft niet per se.

Voor bewaaradvies kun je in beginsel het beste de verpakking raadplegen. Staat er ‘gekoeld bewaren’, dan moet het in de koelkast. Staat er ‘koel bewaren’, dan volstaat een andere plek met een constante temperatuur uit de volle zon waar het niet warmer wordt dan ongeveer 16 graden.

Een aantal voorbeelden: ananas, kiwi, mango, citrusvruchten, appels, bananen, broccoli, komkommer, courgette en kool kunnen buiten de koeling. Aardbeien, bessen, frambozen en bramen het liefst in een zakje in de koeling. Ook voor geopende flessen en potjes saus geldt dat ze best buiten de koeling kunnen staan: de koelkast kan de aroma’s aantasten. Zorg wel voor een koele en donkere plaats, wanneer je de producten buiten de koelkast plaatst.

Plannen en organiseren in de keuken

Zorg bij het bewaren van voedsel in de koelkast of vriezer altijd voor de juiste markering. Schrijf op het verpakkingsmateriaal altijd wat erin zit en wanneer je het verpakt hebt. Gebruik daarvoor stickers of schrijf direct op de verpakking. Voor de vriezer bestaan speciale vorstbestendige markers.

Je organisatie (nog) overzichtelijk(er) maken? Gebruik een white- of glassboard in je keuken. Velen gingen je al voor! Hierop kan je makkelijk alles bijhouden wat je maar wil. Bijvoorbeeld lijstjes van wat er nog in je koelkast en vriezer zit, boodschappenlijstjes en misschien wel je bucket list. Zo combineer je slim de handige en leuke dingen! Ook hiervoor heeft edding speciale markers!

Je huis organiseren in de volgend ruimte: de slaapkamer

Het merken van je kledingOok de slaapkamer gaat mee in onze opruimronde. Al eens gedacht aan het ‘merken van je kleding’? Zo weet je altijd welke kleding van wie is. Handig voor als de kinderen op schoolreisje gaan.

Het markeren hóéft daarbij ook niet altijd een functie te dienen. Soms is het ook gewoon leuk! Door je schoenen zelf te bewerken, weet je zeker dat jouw paar uniek is. Nergens anders te verkrijgen!

Je huishouden plannen en organiseren: de zolder

Een ruimte vol herinneringen aan vroeger. Schriften uit je schoolperiode, uit de gratie geraakt speelgoed en ouderwetse fotoalbums. Hoewel het nu veel slimmer en compacter gaat, hebben die albums ook hun waarde. Was het niet altijd ontzettend leuk om die albums door te bladeren terwijl je oude herinneringen ophaalde?

Genoeg nostalgie. Hoe zorg je ervoor dat al die herinneringen goed bewaard blijven? Om je fotoalbums slim op te bergen zijn er archiefdozen te verkrijgen waarin je meerdere fotoalbums kunt bewaren. Deze dozen zijn ook handig stapelbaar zodat je makkelijk veel mappen kwijt kan.

Opbergboxen zijn ook key bij het organiseren van je ruimte op de zolder. Je kunt ze zoals in het voorbeeld hiernaast gebruiken in je kast zodat je er makkelijk bij kan, maar wanneer je spullen niet zo snel nodig hebt kun je zo ook direct op elkaar stapelen.

Opruimtips voor je schuur    

Opruimtips voor je schuurDe volgende stop in onze organiseerronde is de schuur. De plek voor bijvoorbeeld de klusser en/of de tuinier. Je zal er dan ook genoeg gereedschap hebben liggen. Hoe ga je daar slim mee om?

Werk in de schuur de hoogte in. Zo maak je optimaal gebruik van je ruimte. Met opbergboxen en stellingkasten kan je veel spullen slim kwijt op een kleine oppervlakte.

Weten wat er in al die boxen zit? Gebruik handige markers voor het plannen en organiseren! Met het ruime assortiment van edding vind je altijd wat je nodig hebt. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende afmetingen van de markers en heb je speciale markers voor bijvoorbeeld hout of kunststof.

Maak een keuze voor thuis of extern opbergen

Met de juiste materialen en markeringen weet jij nu precies welke spullen jij in huis hebt. Je komt er dan waarschijnlijk al snel achter dat je veel spullen een groot deel van het jaar niet nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan je administratie, gereedschap, herinneringen aan vroeger zoals oude schoolspullen en nog veel meer!

Wees slim en kies dan voor slimme opbergmogelijkheden van ALLSAFE Mini Opslag. Al vanaf €1,40 per week creëer jij meer ruimte bij jou thuis!

Geniet van je opgeruimde woning

Nu je al je spullen handig hebt opgeborgen en gemarkeerd, is jouw huis helemaal georganiseerd. Je hebt je spullen handig opgeborgen én je weet door slimme markering precies waar al je spullen zijn. Zo’n opgeruimd huis geeft ook rust in je hoofd!

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder