• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

Niet weggooien, maar herwaarderen – Deel 3, de woonkamer

19 september 2021 Door ALLSAFE Leestijd: 6 minuten
Niet weggooien, maar herwaarderen – Deel 3, de woonkamer Woontips

Je herkent het wel: veel spullen heb je al langere tijd in huis en eigen gebruik je ze niet meer of je hebt alweer allerlei vervangers gekocht. Wat doe je met die spullen? Herwaarderen, niet weggooien! Er zijn tal van mogelijkheden tot ‘herwaardering’ van je oude spullen. De herwaardering functie die je met een beetje creativiteit bewerkstelligt levert je daarmee een heel arsenaal aan ‘nieuwe’ spullen op.

Wij laten je in deze blogserie (deel 1 de tuin, deel 2 de badkamer en keuken en dit deel over de woonkamer) zien hoe je dat kunt doen! De voorbeelden zijn handig en goed toe te passen in vrijwel elk huis, maar het gaat meer om de manier van denken. Je zult merken dat je na het lezen van deze blogserie veel meer oog hebt voor de mogelijkheden die er zijn. Veel leesplezier!

Hergebruik van spullen in de woonkamerKleintjes worden groot

In de woonkamer kom je gezellig samen, kijk je films en series of lees je lekker een boek. Kortom, je bent er vaak. Alle reden dus om alles eruit te halen wat erin zit. Hoe je dat ook met oude, hergebruikte spullen kan doen, laten wij aan de hand van een paar mooie voorbeelden zien!

De kleintjes worden groot

Dat kleintjes groeien als kool weet iedereen, maar hoe ga je met de gebruikte kindermeubels om? Je kunt ze natuurlijk bewaren voor volgende generaties. Meubelopslag biedt jou dan de uitkomst omdat de meubels in de tussentijd dan niet in de weg hoeven te staan.

Maar net zo makkelijk of misschien wel makkelijker, kan je ze ombouwen tot een ander handig meubelstuk waar je van alles op en in kwijt kunt. Zoals in het voorbeeld rechts!

Herwaardering voor je koffers: gebruiksvoorwerpen met een geschiedenis

koffer hergebruikenDe oude koffers van je (groot)ouders hoeven ook niet zomaar weg. Met een simpele ingreep, de bevestiging van een viertal pootjes, kan je zo’n koffer bijvoorbeeld tot salontafel omtoveren. Een andere leuke toepassing is het ombouwen tot stoel. Met een paar zachte kussens heb je zo je zelfgemaakte fauteuil om lekker in weg te zakken.

Leuk voor jezelf, maar ook voor je (groot)ouders om te zien dat deze koffers op een nieuwe manier in gebruik zijn genomen. Zo worden het een soort familiestukken die van generatie op generatie overgaan, wie weet in welke gedaanten allemaal!

De multifunctionaliteit zelve: de trap

In navolging van deel 1 en deel 2 komt de trap ook weer in deel 3 handig van pas. Met een paar planken of een simpele bevestiging aan de muur, vervult de trap weer een nuttige functie! Je kunt er wat ons betreft niet genoeg hebben.

De multifunctionaliteit zelve: de trap

Wanneer je de fles niet hebt laten staan

flessen hergebruikenOok lege flessen lenen zich uitstekend voor meerdere opeenvolgende levens. Door niet zelf in de lampen te hangen, maar lampen in de fles(sen) te hangen creëer je mooie sfeerlichting. Met verschillende kleuren flessen kan jij een mooie bonte verzameling bijeenbrengen. In deel 1 zagen we al een soortgelijk idee, maar dan voor in de tuin!

In een andere toepassing zijn flessen ook leuk om (kunst)bloemen of andere versiering in te doen. Je kunt ze daarvoor in originele staat gebruiken, maar ook eerst bewerken. Wellicht een leuk klusje voor de kinderen.

Een ander lichtend voorbeeld van spullen hergebruiken: de lamp

De lamp hergebruikenOok voor het betere friemelwerk deinzen we niet terug. Zie bijvoorbeeld hoeveel leuks je kan doen met oude lampen. Met een pincet en een beetje creativiteit kan jij zo de mooiste dingen maken. Heb jij er de vaste hand voor om dit voor elkaar te krijgen?

Je kunt je oude lampen ook gebruiken om kleine plantjes in te zetten. Een leuk gezicht toch?

Oude spullen (tijdelijk) opbergen

Misschien heb je niet direct de tijd om je oude spullen nieuw leven in te blazen. Of misschien wil je überhaupt spullen (tijdelijk) niet in huis hebben, maar wel behouden. Denk dan eens aan externe opbergruimte. Het biedt jou de mogelijkheid om ruim te leven, zonder dat je spullen hoeft weg te doen.

Je kunt je spullen altijd weer ophalen wanneer je ze weer wilt hebben. Op die manier kan je bijvoorbeeld variëren in je interieur zonder dat daarmee meteen je zolder, garage of schuur helemaal vol staan met het meubilair dat je tijdelijk niet gebruikt. Ook voor seizoensspullen, zoals wintersportmateriaal of buitenspeelgoed, is het slim om externe opbergruimte te gebruiken. Zie het als jouw externe zolder, garage of schuur!

Een andere blik op gebruikte spullen

Met bovengenoemde voorbeelden, in combinatie met deel 1 en deel 2 van deze blogserie, heb jij al heel wat in handen voor hergebruik en creatieve ideetjes. Uiteindelijk is echter het idee achter de voorbeelden het belangrijkst: creatief zoeken naar mogelijkheden tot hergebruik van je spullen. Door deze manier van denken aan te houden, zal je zien dat er nog veel meer mogelijkheden zijn. Wij weten zeker dat je het kan!

Nog meer inspiratie ontvangen? Volg ons op Instagram, Facebook en schrijf je in voor onze nieuwsbrief via onze site!

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder