• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

Zes tips voor de beste regenachtige speelmiddag in huis

30 oktober 2019 Door ALLSAFE Leestijd: 7 minuten
Zes tips voor de beste regenachtige speelmiddag in huis Woontips

De zomer is voorbij en de tijd van samen bij de kachel zitten is weer aangebroken! In weer en wind naar je werk toe, of met je kinderen op weg naar school. Maar wat als ze een middag vrij zijn en het een keer hard regent of te koud is om naar buiten te gaan? Geen paniek, wij geven je de zes beste tips om je kids te vermaken, óók als je denkt daar misschien geen ruimte voor te hebben! Lees snel verder voor de beste speelmiddag…

Tijd voor…. een filmmarathon!

Niets fijner dan samen op de bank onder een dekentje jullie favoriete kinderfilms kijken. Kop warme chocolademelk, met slagroom (!) erbij, popcorn natuurlijk en een regenachtige middag valt allesbehalve in het water! Natuurlijk kun je dit op je normale televisie in de woonkamer doen, maar wat nou als we je vertellen dat je ook voor een complete thuisbioscoop kunt gaan?!

speelmiddag bioscoop

Nu niet te enthousiast worden en gelijk een berg apparatuur aanschaffen! Voordat je geld aan je bioscoop uitgeeft, is het belangrijk om te bepalen in welke ruimte je jouw privé cinema wilt hebben. Laat je niet tegenhouden door de gedachte dat je er écht geen plek voor hebt. Alles is mogelijk! Dit heeft er voornamelijk mee te maken dat we veel spullen in huis houden, die we eigenlijk helemaal niet vaak gebruiken. Die ruimte besteed je liever aan bijvoorbeeld je thuisbioscoop. De weinig gebruikte spullen parkeren we even, misschien is het handig om eens goed uit te zoeken wat je wel en niet wilt houden. Of als je slecht bent in weggooien kun je het altijd opslaan in een externe opslagruimte!

Zet een grote bank neer op bijvoorbeeld je leeggeruimde zolder, en zorg dat je met behulp van kussentjes en dekentjes goed kunt zitten. Wanneer je dit hebt geregeld, is het belangrijk om te kijken naar de juiste apparatuur. Zonder een groot scherm en een beetje geluid uit de speakers ontbreekt toch de échte bioscoopervaring! Hang daarom ook een lekker schaamteloos grote tv op: in je eigen bioscoopzaal moet het kunnen, om ultiem met je gezinnetje te genieten van een knaller van een Disneyfilm! Een mooi home cinema setje erbij en je bent helemaal klaar voor jouw speelmiddag!

Droom weg met een goed boek

Je kids aan het lezen krijgen of ze voorlezen met allerlei gekke stemmetjes kan een koude herfstmiddag weer helemaal goedmaken. Zorg dat je ze dus, naast een plek om ze met al hun speelgoed te laten spelen, ook altijd een plekje geeft om zich rustig met een boekje terug te laten trekken. Of jij je er zelf nu  lekker naast nestelt onder een kleedje en je kleintje voorleest of dat hij alleen wat erdoorheen bladert: rust en ruimte creëren is erg belangrijk. Ben je bang dat je te weinig ruimte hebt voor twee aparte hoekjes? Haal je oude snowboardspullen of zomerkleren van zolder en berg ze extern op. Zo hou je daar ruimte over voor een lekkere leesstoel!

Picknick jij ook mee?

speelmiddag picknick

Vonden jouw kinderen de zomerse picknicks in het park zo leuk en kunnen zij, en jij eigenlijk ook, daar in de winter geen afscheid van nemen? Goed nieuws: dat hoeft ook helemaal niet! Zet alle stoelen en tafels aan de kant, leg een kleed op de grond, zet er een zomers muziekje bij op, maak lekkere hapjes en je bent klaar. Picknicken hoeft helemaal niet buiten te zijn want binnen is dat nét zo leuk.

Gebruik je garage voor je speelmiddag

Hebben jullie een garage, maar staat hij vol met spullen die je bijna niet gebruikt? Bekijk hier onze gratis tips voor een goede garagemake-over. Wanneer je dit duidelijke stappenplan doorloopt, hou jij onwijs veel ruimte over om met je kinderen helemaal los te gaan! Ga er rolschaatsen, met een bal spelen of stoepkrijten. Heb je ook geen last van rommel in huis!

Bouw samen een fort

Kinderen hebben nu eenmaal veel energie, en ook bij een speelmiddag in huis moeten ze dit wel kwijt kunnen. Misschien helpt het om samen aan de slag te gaan met het bouwen van een fort in huis? Zo kunnen ze, ook met vriendjes of met broers of zussen aan de slag. Wedstrijdjes doen wie het stevigste fort kan bouwen? Laat ze creatief zijn en kussens, dozen, matrassen en al het andere dat ze kunnen vinden gebruiken. Nu denk je waarschijnlijk: ja, lekker makkelijk praten maar hoe zorg ik dat ze mijn huis niet afbreken? Maak een extra kamer of je kelder/zolder vrij zodat ze ongemerkt kunnen spelen.

Ruimte voor herinrichting!

speelmiddag verven

Kinderen die meer thuis zijn en minder buiten spelen kun je natuurlijk met allemaal leuk speelgoed gaan vermaken. Maar wie zegt dat er niet nog veel meer leuke dingen zijn om samen te ondernemen? Wat dacht je van samen speelgoed opruimen? Laat ze hun eigen spulletjes uitzoeken waar ze niks meer mee doen en doneer ze aan een goed doel. De rest van de spullen is nu opnieuw gesorteerd in grote opbergdozen. Geeft een heerlijk gevoel! Ook kun je ervoor kiezen om samen hun kamers opnieuw in te richten. Geen kind maak je blijer dan met een middagje schilderen of muurstickers plakken op zijn nieuwe plek.

Ben jij er na het lezen van ons blog helemaal klaar voor om een herfstachtige speelmiddag met je kids door te brengen? Helemaal goed, dat was ons doel! Natuurlijk verdien je na een weekend knutselen, picknicken en fortbouwen ook wel even rust voor jezelf. Misschien goed om ook gelijk even ruimte te maken voor die men-cave of woman-cave? Zo kom je optimaal tot rust na een fijne middag met je gezin. ALLSAFE Mini Opslag biedt jou en je familie rust én ruimte om tijd met elkaar door te brengen. Wij zijn er voor jou!

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder