• Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

 • Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

Eenvoudig in 3 stappen

Voorjaarsschoonmaak

De voorjaarsschoonmaak

De lente komt eraan: tijd voor de grote schoonmaak!  Maar waar moet je beginnen? En wat doe je met de spullen die je uit de weg wilt hebben? In dit blog vind je 3 stappen en verschillende tips om je voorjaarsschoonmaak georganiseerd en succesvol te laten verlopen.

Ruimte creëren tijdens de voorjaarsschoonmaak? Klik hier!

STAP 1: ONTWIJK DE CHAOS, WERK PER RUIMTE

Een georganiseerde voorjaarsschoonmaak slaagt alleen wanneer je per ruimte werkt. Ga dus niet zomaar zonder plan dingen verplaatsen en schoonmaken. De eerste stap in je voorjaarsschoonmaak is bepalen welke kamers je gaat aanpakken en in welke volgorde. Het is bijvoorbeeld niet handig om te beginnen met de woonkamer, dan naar de zolder door te gaan om vervolgens de slaapkamer op de eerste verdieping onder handen te nemen.

STAP 2: MAAK RUIMTE VOOR HET ÉCHTE SCHOONMAKEN

De tweede stap in je voorjaarsschoonmaak is alles uit de kamer halen of je inboedel naar één kant van de kamer te verplaatsen. Alleen zo maak je ruimte om eens goed te kunnen schrobben.
Nu je ruimte hebt gemaakt kun je in elk klein hoekje stofzuigen en/of dweilen.  Haal de gordijnen van de roedes af, stop ze in de wasmachine en zet de ramen  open voor lekkere frisse lucht.

Om helemaal voorbereid te zijn op de voorjaarsschoonmaak heeft Helpling de ultieme voorjaarsschoonmaak guide voor je gemaakt! Deze en andere bruikbare voorjaarsschoonmaak tips en tricks vind je hier.

STAP 3: RUST EN RUIMTE, OOK IN JE HOOFD

Nu de kamer helemaal schoon is, is de laatste stap in je schoonmaak om te bepalen wat er terug de kamer in gaat. 80 Procent van al je spullen in de kast raak je namelijk een jaar lang niet aan en neemt dus kostbare ruimte in die je veel beter kan gebruiken! Daarnaast koop je 4% van je spullen dubbel omdat je vaak geen overzicht hebt waar alles ligt. Verdeel alles in drie groepen:

 1. Items die blijven. Spullen en meubels die je dagelijks gebruikt, moeten natuurlijk binnen handbereik zijn. Meubels zoals banken, bedden en tafels, en alledaagse spullen zoals serviesgoed en seizoenskleding horen in deze eerste groep.
 2. Alles wat je gelijk kunt weggooien. Je hebt altijd wel dingen in huis die je nooit meer nodig zult hebben. Bijvoorbeeld kapotte spullen die je toch niet meer repareert, tijdschriften die je niet meer leest of nutteloze spullen die weg mogen.
 3. Dingen die je wel wilt bewaren, maar niet wilt weggooien. Zoals hierboven al vermeld, raak je 80 procent van je spullen een jaar lang niet aan. Bijvoorbeeld oud kinderspeelgoed of serviesgoed. Deze spullen voldoen aan de 5 waarden van spullen, namelijk emotione. financiële, status, sociaal en gemak. Ook seizoensspullen gebruik je minstens 6 maanden gedurende het jaar niet. Denk aan je wintergarderobe, kerstservies, wintersportspullen, sleetjes en schaatsen: deze zal je waarschijnlijk het komende half jaar niet gebruiken en nemen kostbare ruimte in beslag.

Alles in deze laatste groep kun je in een voordelige  opslagruimte opbergen zodat je thuis meer ruimte hebt én je geen afscheid hoeft te doen van je spullen. Deze kun je al vanaf 1 week en 1m3 huren (passen al 12 verhuisdozen in!), dus voor iedereen beschikbaar!

huis opruimen tips

Extra tip: als je geen opslagruimte wilt huren voor je spullen, maar wel extra ruimte  in huis nodig hebt, dan kun je ook nog kiezen voor mrBOX: je spullen in the cloud. Net zoals je digitale bestanden in the cloud kunt hebben, kan dat ook met fysieke spullen. Met mrBOX creëer je een catalogus van je spullen, zodat je nooit meer hoeft te zoeken. Je laat namelijk boxen bezorgen die jij vult met spullen die je weinig gebruikt. Deze worden dan veilig voor je opgeborgen. Wanneer je de spullen weer nodig hebt, brengt mrBOX ze weer bij je terug. Met de app heb je een overzicht wat in welke box zit en ben je nooit meer iets kwijt.

Als je bovenstaande 3 stappen toepast in alle kamers van je huis, kun je zeggen dat je een geslaagde voorjaarsschoonmaak achter de rug hebt en kun je weer volop genieten van je ruimte. Laat de zon maar komen!

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Bereken zelf eenvoudig in 1 minuut je benodigde opslagruimte