• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

3x Challenges om opruimen en bewaren leuker te maken

17 november 2022 Door ALLSAFE Leestijd: 3 minuten
3x Challenges om opruimen en bewaren leuker te maken Tips voor opruimen en opbergen

Een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd. Helaas werkt dat ook andersom: een rommelig en vol huis, zorgt voor een rommelig en vol hoofd. Dit kan ervoor zorgen dat je een mentale blokkade hebt om te beginnen met opruimen, ontspullen en bewaren omdat je er simpelweg geen ruimte voor in je hoofd hebt. En ook: waar moet je beginnen? Onze tip: begin met een opruimchallenge. Hierdoor maak je sorteren, weggooien en opbergen een stuk leuker. Wij hebben de drie leukste challenges voor je op een rij gezet.

The 30 Day Minimalism Game

Dit is ’s werelds bekendste opruimchallenge. Deze challenge is ooit bedacht door The Minimalists: twee bloggers die schrijven over een minimalistisch leven. De uitdaging is simpel. Een maand lang ga je iedere dag door je spullen. Op de eerste dag gooi je één item weg, op de tweede dag gooi je twee items weg. Iedere dag gooi je één item meer weg dan dat je de dag ervoor deed. De snelle rekenaar voelt ‘m al aankomen: op het eind van deze dertig dagen durende opruimchallenge heb je in totaal 465 items weggegooid. Dat kan gaan van kapotte balpennen tot verjaard speelgoed. Deze challenge is ideaal om klein te beginnen, stapje voor stapje. Maar terwijl je door je spullen gaat, zul je genoeg items tegen komen die je liever niet weggooit, maar juist bewaart. En hey, ook dat is oké. Zorg er wel voor dat je een aangewezen plek hebt waar je je spullen bewaart. In de kelder, op zolder, in de schuur of in een mini opslag bij ALLSAFE…

A little challenge a day, keeps the clutter away

Waar bij de 30 Day Minimalism Game de nadruk ligt op ontspullen, draait het bij deze uitdaging juist om organizen. Gedurende 30 dagen pak je iedere dag één klein segment, bijvoorbeeld een keukenkastje, in huis aan. Je haalt het keukenkastje leeg, poetst de planken en sorteert opnieuw de spullen die er in staan (alles dat over datum is gaat linea recta de prullenbak in…). Je kijkt wat je wilt bewaren, checkt of de indeling nog logisch is en gooit weg wat je niet meer gebruikt.

Hieronder een voorbeeld:

opruimchallenge

De drie minuten challenge

Nog een veelgehoord trucje dat het opruimen makkelijker en leuker maakt, is de drie minuten challenge. Ook hier is het idee simpel: is het een ‘klusje dat minder dan drie minuten duurt, doe het dan gelijk. Dit scheelt je een hoop rotzooi én een ergernis.

Met welke challenge ga jij de uitdaging aan?

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder