• Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

 • Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

6 tips om je huis zelf verkoopklaar te maken voor de NVM Open Huizen Dag

2 maart 2016 Door ALLSAFE Leestijd: 6 minuten
6 tips om je huis zelf verkoopklaar te maken voor de NVM Open Huizen Dag Verhuistips

De eerstvolgende NVM Open Huizen Dag is zaterdag 2 april 2016, dit is jouw kans om je huis op de kaart te zetten voor potentiële kopers! De eerste vraag die opkomt is natuurlijk: Hoe verkoop ik mijn huis?  Je hebt nog even om je huis verkoopklaar te maken, lees daarom snel onderstaande blogpost met zes tips waar je aan moet denken en hoe jouw huis in de ogen van de koper een droomhuis wordt!

Tip 1: Laat je huis zo ruim mogelijk lijken

De eerste en ook belangrijkste tip is: creëer ruimte. Niemand wil een huis kopen dat klein oogt. Met veel spullen en tierelantijntjes in huis lijkt je huis al snel twee keer zo klein. Je kunt ruimte maken op verschillende gebieden:

 • Ruimte maken door spullen die je toch niet meer dagelijks gebruikt, alvast extern op te slaan

Ga je voorlopig niet meer op wintersport of op een andere vakantie? Je vakantiespullen en koffers kun je beter uit huis halen en extern opslaan. Ditzelfde geldt voor je seizoenskleding, oud speelgoed, fotoalbums, tuinkussens enzovoorts. Al deze spullen nemen veel ruimte in en gebruik je voorlopig niet. Heb je kasten vol met boeken, bordspellen of andere spullen? Ruim deze op! Zo kun je ook weer een extra kast uit huis halen en zal je huis sneller verkocht worden. Al deze spullen kun je flexibel en voordelig opslaan bij ALLSAFE Mini Opslag, verwarmd en uniek beveiligd.

 • Ruimte maken door persoonlijke items uit huis te halen

Feit is dat potentiële huizenkopers met NVM Open Huizen Dag moeilijk door persoonlijke spullen heen kunnen kijken. Denk aan foto’s, jassen in de gang en schoenen op de deurmat. Ook knutselwerkjes van de kinderen, geloofsuitingen en speelgoed leiden de kopers af. Ze moeten niet het gevoel hebben dat ze in jouw huis rondlopen, maar in hun toekomstige huis. Al deze (vaak kleine) spullen kun je bij de rest van je spullen in de opslagruimte bij ALLSAFE opbergen.

Huis verkopen: van rommelkamer naar droomkamer

2. Deel je huis zó in dat het optisch groter lijkt

Als je ruimte hebt gemaakt in je huis, kun je nu nadenken over de indeling van de kamers. Een bekende tip is om te zorgen dat de grote meubels tegen de meuren aanstaan. Wanneer je de kamer binnenkomt en je kijkt tegen de achterkant van de bank of een grote stoel, dan zorgt dit voor een minder ruimtelijk effect. Dit geldt ook voor de plek waar je bed staat. Een richtlijn die je aan kunt houden is: een eenpersoonsbed zet je tegen de muur aan met de lange kant en een tweepersoonsbed juist in het midden van de muur met de korte kant.

3. Zorg voor neutrale en lichte kleuren op de muren en plafonds

Vermijd felle en donkere kleuren op de muren en plafonds, dit zorgt ervoor dat de kamer kleiner lijkt dan dat hij is. Wit op de muren is het meest neutraal en hier zal geen enkele koper tijdens de NVM Open Huizen Dag aan storen. Als je lichte pastelkleuren op de muren hebt, kan je deze wel zo laten, deze maken een kamer ook ruimer. In een zaterdag kun je met een blik muurverf al veel doen.

4. Werk achterstallige klusjes in huis af om je huis sneller te verkopenTip 5 Huis verkopen | ALLSAFE Blog

Een andere tip om je huis sneller te verkopen én meer geld voor je huis te krijgen, is om alles netjes af te werken. Potentiële huizenkopers kunnen op een huis afknappen over een stukje loshangend behang, een plint die loszit of een keukendeurtje wat scheef hangt. Ook kleinere dingen zoals een stroef slot of piepende deur zijn snel verholpen met een paar druppels olie. Ga dus goed het huis rond om achterstallige kleine klusjes af te werken! Is een klein beetje werk, maar levert je een hoop op.

5. Laat de koper zich thuis voelen met bloemen en planten in huis

Een bos bloemen op tafel en wat frisse kamerplanten in je woning zorgen voor een aangenamere sfeer in huis. Kopers willen weten of ze zich thuis kunnen voelen en met groen in huis is dit makkelijker te realiseren. Vermijd wel planten op de vensterbank, dit geeft een ietwat ‘rommelig’ effect dan wanneer je kiest voor een paar grotere kamerplanten.

6. Appeltaart bakken om de verkoop van je huis te bevorderenHuis verkopen? Bak een appeltaart! Tip 6 om je huis te verkopen

Als laatste tip: bak ’s ochtends een lekkere appeltaart. De geur hiervan zorgt voor een positieve associatie en zal zeker goed doen voor de verkoop van je huis! Heb je geen oven of geen zin om appeltaart te bakken? Je hebt ook interieurspray met de geur van appeltaart! Andere geuren die het goed doen, zijn limoen en sinaasappel.

Met deze zes tips heb je geen verkoopstylist nodig en ben jij klaar voor de NVM Open Huizen Dag!

Gerelateerde artikelen

Verhuizen een moeilijke klus? Met onze verhuistips een eitje!
Verhuistips
Leestijd: 7 minuten

Verhuizen een moeilijke klus? Met onze verhuistips een eitje!

Verhuistip 7: Sorteer je spullen voor je verhuizing Tijdens het inpakke... Lees verder

Studentenkamer gezocht! Hoe richt jij hem in?
Verhuistips
Leestijd: 7 minuten

Studentenkamer gezocht! Hoe richt jij hem in?

YES! Je kroost is geslaagd en gaat op een studentenkamer wonen vo... Lees verder

Zorgeloos verhuizen kun jij ook met deze tips!
Verhuistips
Leestijd: 6 minuten

Zorgeloos verhuizen kun jij ook met deze tips!

Een verhuizing is spannend, leuk en een tikkeltje (of meer) st... Lees verder