• Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

 • Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

6 tips om kinderspeelgoed op te bergen

11 december 2019 Door ALLSAFE Leestijd: 6 minuten
6 tips om kinderspeelgoed op te bergen Tips voor opruimen en opbergen

Natuurlijk is het gezellig als je kind lekker bij je in de woonkamer kan spelen! Maar hoe kun je het beste speelgoed opruimen en opbergen zodat het niet de hele kamer overneemt? In onderstaande blogpost vind je zes handige tips om kinderspeelgoed gemakkelijk op te bergen!

1. Creëer een speelhoek in de woonkamer

Een speelhoek in de woonkamer is een goede oplossing voor als je je kind lekker in de buurt wilt hebben tijdens het spelen. Een ander voordeel is dat je al het speelgoed op één plek kunt bewaren. Kies een plek die niet al te veel in het zicht is, maar waar je wel goed een oogje in het zeil kunt houden. Voor een goede speelhoek heb je ongeveer 4 vierkante meter nodig.

2. Maak ruimte voor een speelkamer als je veel speelgoed hebt

Heb je meerdere kids met een heleboel speelgoed? Dan is een speelkamer handiger dan een speelhoek. Zo kun je in deze speelkamer verschillende speelhoekjes maken voor verschillende activiteiten. Bijvoorbeeld een plekje om rustig in een boekje te lezen en te tekenen. In een andere hoek een speelplek om te kliederen met klei, krijt en verf. Een winkelhoek of keukentje neemt daarnaast ook best veel ruimte in!

Ruimte maken voor de speelkamer is eenvoudig: bepaal welke kamer je het liefste als speelkamer hebt. Een kamer op de begane grond, goed toegankelijk is een pré. Je wilt natuurlijk snel ter plaatse zijn mochten er ongelukjes gebeuren. Na het kiezen van de kamer, ruim je de spullen in deze kamer op.

Wist je dat je 80% van je spullen maar 1 keer per jaar gebruikt? Deze spullen nemen onnodig veel ruimte in en kun je extern opbergen in een opslagruimte bij ALLSAFE Mini Opslag. Heb je de opgeslagen spullen weer een keer nodig, dan heb je 7 dagen in de week van 06:00-23:00 toegang. Denk maar eens aan seizoensspullen, zoals je zomerkleding die je in de winter niet gebruikt, de BBQ, skispullen. Deze kun je voordelig en verwarmd opbergen, zodat je ruimte kunt maken voor de speelkamer.

3. Berg speelgoed op in speelgoedkratten of semi-doorzichtige opbergboxen

Speelgoedkratten en plastic opbergboxen zijn handig voor al het kleine speelgoed, zoals lego, barbiespullen, blokjes, knuffels enzovoorts. Zokun je aan het einde van de dag met zo’n speelgoedkrat de kamer rondgaan en alles opbergen. Wij hebben voordelige semi-doorzichtige opbergboxen gevonden bij Goedkopeopbergbox.nl, zo zie je ook vanaf de buitenkant wat er in zit!

4. Plaats vrolijke en kleurige opbergmeubels voor kinderspeelgoed

Je kunt een gedeelte van het speelgoed kwijt in opbergboxen, maar je hebt ook speciale kindermeubels met opbergruimte. Een bankje met een klep of kleurige opbergkasten met verschillende gekleurde vakken ziet er vrolijk uit is nog handig ook omdat alles netjes opgeborgen is uit het zicht.

5. Maak gebruik van handige speelgoed opbergtrucs

Wie kent het niet, rondslingerende speelgoedautootjes waar je je nek vaak genoeg over breekt. Laat deze autootjes nu net magnetisch zijn en heel makkelijk op te ruimen! Bevestig een magnetische strip op de muur en plak daar alle speelgoedautootjes op. Staat nog leuk ook!

Veel rondslingerende voetballen en basketballen? Met wat houten plankjes en snelbinders voor fietsen heb je een handig opbergmeubel.

6. Bepaal welk kinderspeelgoed niet gebruikt wordt en berg dit extern op

Naast dat je externe opslagruimte kunt gebruiken om een speelkamer te creëren, kun je deze ook gebruiken om speelgoed in op te bergen.

Je kinderen hebben minder speelgoed nodig dan je denkt!

De spanningsboog van kinderen begint heel klein en groeit naarmate ze ouder worden. Kleine kinderen kunnen makkelijk met één box 1,5 uur spelen. Uit onderzoek van spelpsychologen blijkt dat álle kinderen teveel speelgoed hebben. Kinderen hebben tegenwoordig zoveel speelgoed, dat ze geen kans krijgen om er geconcentreerd mee te spelen en de mogelijkheden van het spel leren te verkennen. Dit heeft als gevolg dat kinderen niet meer leren nieuwe oplossingen te bedenken in het dagelijkse leven.

Wat je kunt doen is om het speelgoed van kinderen te beperken – niet om het weg te doen, maar uit het zicht. Zo kun je speelgoed in opbergboxen stoppen en deze om de zoveel tijd om te wisselen. Zo kun je ook een aantal boxen in de opslag bewaren zodat je in huis minder speelgoed hebt staan.

Daarnaast heb je natuurlijk speelgoed waar je kinderen nog te klein voor zijn of juist ‘uitgegroeid’. Gooi dit niet weg! Het kan nog van pas komen voor je andere kinderen en kleinkinderen of veel waarde hebben. Wist je bijvoorbeeld dat de waarde van lego sinds 2000 elk jaar stijgt met 12%? Heb je legosets die niet meer geproduceerd worden, dan stijgt de waarde met wel 36%! Je kunt dus waardevol speelgoed bewaren voor later – voor je eigen kinderen, buurtkinderen, kleinkinderen of voor de verkoop.

Gerelateerde artikelen

De voorjaarsschoonmaak in 3 stappen
Tips voor opruimen en opbergen
Leestijd: 6 minuten

De voorjaarsschoonmaak in 3 stappen

De lente is bijna aangebroken en daarmee het voorjaar: tijd vo... Lees verder

Tijd, ruimte, rust!
Tips voor opruimen en opbergen
Leestijd: 5 minuten

Tijd, ruimte, rust!

Je hebt haast in de ochtend, het huis is een bende en voor de... Lees verder

Je huis schoonmaken na de feestdagen: zó gedaan met onze tips!
Tips voor opruimen en opbergen
Leestijd: 6 minuten

Je huis schoonmaken na de feestdagen: zó gedaan met onze tips!

Nu Kerst is geweest en oud en nieuw over 3 dagen voor de deur st... Lees verder