• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

Blogserie verhuizen, deel 3 – Een soepele verhuizing: Jij kan het ook!

11 december 2019 Door ALLSAFE Leestijd: 5 minuten
Blogserie verhuizen, deel 3 – Een soepele verhuizing: Jij kan het ook! Verhuistips

Heb je verhuisplannen maar weet je niet goed waar je moet beginnen met het inpakken van al je spullen? Je wilt natuurlijk dat je verhuizing goed gaat en dat het je zo min mogelijk stress oplevert. Met onze checklist hoef je je nergens meer zorgen over te maken! Ben jij goed op weg? Lees het in deel 3 van onze blogserie over verhuizen.

Punt 1: Geen uitstelgedrag

Als je je verhuizing op de planning hebt staan, is het misschien wel het belangrijkste dat je ruim op tijd begint. Ga dozen inpakken en kijk of je ze, totdat je nieuwe huis helemaal klaar is, in een externe opslagruimte kunt opslaan. Je zult zien: als je een aantal dozen per dag inpakt, voelt het niet als een enorme berg werk waar je lang tegenop kunt kijken!

Punt 2: Georganiseerde chaos

Het kan in je hoofd een ontplofte bom zijn, in je huis kun je het met meer structuur aanpakken. Zorg bijvoorbeeld dat je elke kamer afzonderlijk inpakt en schrijf op de dozen wat erin zit. Zo kun je het ook in je nieuwe stekkie gelijk op de goede plek zetten! Nog verhuisdozen of verhuishulp nodig? Kijk in de webshop van ALLSAFE! 

Punt 3: Ruim op!

Het is natuurlijk makkelijk om te zeggen dat je alles van je oude huis ook weer meeneemt naar je nieuwe plek. Maar wat als dit veel dingen zijn die je bijna nooit gebruikt? Moet je die dan bewaren in huis, weggooien, verkopen of bijvoorbeeld extern opslaan? Je kunt deze mogelijkheid gebruiken om eens flink door je spullen heen te lopen en echt kritisch te zijn over wat je wel en niet nodig hebt.verhuizen

Punt 4: Loop geen blauwtje

Hoe gênant is het als je helemaal klaar bent om met de spullen te gaan sjouwen, maar je erachter komt dat de grote spullen, zoals je bank, helemaal niet door die kleine deur in de woonkamer kunnen? Bespaar jezelf deze ongemakkelijke momenten en meet alles van tevoren rustig op!

Punt 5: Lichtje erbij?

Het is natuurlijk logisch dat je in je oude huis zo lang mogelijk je lampen wilt laten staan. Maar je moet ze natuurlijk ooit wel inpakken… Dit doe je het beste door de gloeilamp en lampenkap te verwijderen. Rol het snoer op maar gebruik geen krantenpapier maar keukenrol om de lampenkap in te wikkelen.

Punt 6: Garantie?

Verpak elektronische apparaten in hun originele verpakking als je deze nog hebt. Wikkel een deken of laken eromheen en plaats het in de doos. Doe extra vulling in de doos zodat alles vastgeklemd zit.

Punt 7: Geen natte verhuizing

Je wilt natuurlijk niet dat je bij het uitpakken van de verhuisdozen alles onder de bodylotion of shampoo zit. Daarom is het verstandig om de flesjes extra veilig in te pakken. Neem een stukje huishoudfolie en doe het over de opening van het flesje. Daarna gewoon de dop erop. Hup, klaar!

Punt 8: Leg het vastverhuizen

Waar ging dat rode kabeltje nou ook al weer in? En waarom heb ik hier een stekkertje over? Om dat soort vragen te voorkomen, kun je het beste een foto maken van de achterkant van je apparaten. Zo weet je in je nieuwe huis precies hoe je de apparaten weer moet aansluiten.

YES! Al je spullen zitten in dozen of zijn klaar om vervoerd te worden. Nu is het tijd om het in te laden in de verhuiswagen of het busje wat je hebt gehuurd. Dit doe je door te beginnen met de grote meubelstukken en tussenruimte op te vullen met kleinere dingen en dozen. Gebruik spanbanden en verhuisdekens om je spullen vast te zetten en om te zorgen dat het niet beschadigd. Op het punt van bestemming is het tijd om uit te laden. Als je alles goed hebt gelabeld dan zullen de verhuizers ze direct in de juiste kamer van het nieuwe huis plaatsen en kun jij gaan uitpakken. Je verhuizing is goed verlopen en afgerond, super gedaan! De belangrijkste fase van de verhuizing is de voorbereiding, wat de uiteindelijke verhuisdag een stuk makkelijker maakt. ALLSAFE geeft je rust en ruimte binnen je verbouwing, zodat je je alleen maar kan verheugen op het inrichten van je eigen plekje. Dat wil jij toch ook?!

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder