• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

Blogserie verhuizen, deel 4 – verhuizen met senioren

11 december 2019 Door ALLSAFE Leestijd: 5 minuten
Blogserie verhuizen, deel 4 – verhuizen met senioren Verhuistips

Senioren en ouderen verhuizen vaak op een gegeven moment naar een kleinere woning. Bijvoorbeeld omdat ze niet meer zoveel ruimte nodig hebben of daardoor dieper in het centrum zitten en dus dichter bij alle faciliteiten. Dat scheelt weer reizen! Zo’n verhuizing kan wel een uitdaging zijn, zeker als je van een groot huis met een tuin naar een appartement gaat. Wat doe je met al die spullen?! Met deze 6 tips gaat het zeker lukken!

TIP 1: BEGIN OP TIJD!

senioren

Eén van de belangrijkste tips bij elke verhuizing is een solide planning. Op de verhuisdag of verhuisdagen zelf moet een hoop gebeuren. Met een goede voorbereiding loopt alles op rolletjes! Maak daarom ruim van tevoren to do lijstjes met verschillende taken zoals:

  • Verhuisdozen kopen
  • Verhuishulp regelen
  • Adreswijzingen doorgeven aan vrienden, familie, gemeente enzovoorts
  • Schoonmaken van het nieuwe huis voor een frisse start
  • Bepalen welke spullen wel of niet meegaan naar de nieuwe woning

Zet er voor de handigheid ook deadlines bij voor jezelf. Zo weet je zeker dat je op tijd klaar bent! Het schoonmaken van het nieuwe huis kan bijvoorbeeld pas vlak voor de verhuizing, maar je kunt wel al vrij vroeg verhuisdozen kopen. Wel zo makkelijk, want dan kan je ook op tijd beginnen met inpakken zodat je alle tijd hebt.

TIP 2: JUISTE INPAKMATERIAAL

Wanneer ouderen verhuizen gaan er vaak veel spullen met een hoge (emotionele) waarde mee. Door de jaren heen heb je waarschijnlijk een hoop spullen verzameld. Denk aan daarbij aan die mooie antieke kast die al jaren netjes dienst heeft gedaan of alle mooie souvenirs van de reizen met je partner of vrienden. Die wil je wel netjes naar je nieuw woning krijgen!

verhuispakket

Goede verhuisdozen en ander verpakkingsmateriaal mogen dan niet ontbreken! Denk bij ander verpakkingsmateriaal bijvoorbeeld aan matrashoezen, inpakpapier en noppenfolie. Daarmee kan je je spullen zo verhuizen dat ze in uitstekende conditie blijven. Hiervoor zijn handige en complete verhuispakketten beschikbaar waardoor je zelf niet lang hoeft te zoeken en toch alles bij de hand hebt!

TIP 3: HULP BIJ VERHUIZEN

Als ouderen verhuizen is een beetje hulp best welkom, toch?! Hoewel vroeger de wereld te klein was, wordt het nu tijd dat die wereld een handje meehelpt. Aan vrienden en familie heb je dan al een hele handige helpende hand. Vraag hen wel ruim van tevoren zodat er tijd vrijgemaakt kan worden voor de verhuizing.

Bang om teveel te vragen? Helemaal niet nodig! Hoewel het best een klus is, blijkt het achteraf vaak leuk te zijn. Een verhuizing is een belangrijke levensgebeurtenis. Daaraan bijdragen is geen last maar juist iets moois. Schroom dan ook vooral niet om de hulpvraag gewoon te stellen! Daarnaast zijn er ook andere oplossingen. Zo biedt ALLSAFE Mini Opslag een verhuishulp aan die je veel werk uit handen neemt. Dat scheelt je een hoop sjouwen!

TIP 4: SORTEER JE SPULLEN

Een belangrijke en leuke klus: het sorteren van je spullen! Wanneer je naar een kleinere woning verhuist, zal je een schifting moeten maken. Sommige spullen gaan mee, andere gaan weg en voor sommige spullen ga je op zoek gaan naar een andere oplossing. Veel spullen gaan vanzelfsprekend mee naar je nieuwe woning. Alles wat je in het dagelijks leven gebruikt en waar je de ruimte voor hebt, kunnen zo de dozen in. Bij het doorlopen van je huis zal je ook spullen tegenkomen die je niet langer meer gebruikt of kapot zijn. In het ronde archief ermee. Dat ruimte lekker op!

ouderen

Toch zal je ook veel spullen tegenkomen die je eigenlijk niet weg wil doen, maar waar je in je nieuwe woning geen ruimte voor hebt. Denk daarbij vooral aan herinneringen aan alle mooie dingen die je gedaan hebt. Dus bijvoorbeeld souvenirs, oude schoolspullen van jezelf of kinderen en/of kleinkinderen of spullen die naar de uitzet van je kleinkinderen gaan. Een andere categorie zijn seizoenspullen. Je zomergarderobe en wintergarderobe heb je bijvoorbeeld maar een deel van het jaar nodig. Niet handig als je grote winterjassen in de zomer je kastruimte bezet houden! Flexibele opslag bij ALLSAFE biedt dan voor jou de oplossing! Door gebruik te maken van flexibele opslag kan je je spullen op afstand opbergen, maar zijn ze altijd beschikbaar wanneer je ze nodig hebt. Zo hoef je niks weg te gooien, maar kan je wel ruim leven in je nieuwe huis. Handig toch?

Met deze tips wordt de verhuizing een makkie. Succes en veel plezier!

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder