• Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

 • Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

De walk in closet: zó vervul je de droom van elke vrouw!

26 juli 2017 Door ALLSAFE Leestijd: 5 minuten
De walk in closet: zó vervul je de droom van elke vrouw! Tips voor opruimen en opbergen

Welke vrouw wil het niet? Een walk-in closet! Een week geleden kondigden wij het al aan en nu is het zover: onze blog met tips om er zelf één te maken. Een walk-in closet is niet zomaar een kledingkast, maar een kamer op zich. Eindelijk kun je al je kleding en accessoires kwijt en heb je meteen mooi de ruimte om al je outfits te passen voordat je de deur uit gaat. Je kunt het zo gek maken als je zelf wil. Hieronder enkele tips en ideeën voor je inloopkast!

1. Bepaal welke kamer je walk in closet wordt

De ruimte kiezen voor je inloopkast is stap in. Heb je een bezemhok over of misschien wel een logeerkamer? Walk in closets kunnen op allerlei manieren worden gemaakt. Wordt hij luxe, eenvoudig, groot of klein? Je kunt zelf kiezen wat het beste bij jou past. Overleg met vriendinnen of je partner om de juiste keuze te maken. Onderhandel daarbij flink. Of maak een uitruil. Hij een mancave en jij je walk-in closet?

2. Maak ruimte voor je nieuwe inloopkast

Voordat je kunt beginnen met de inrichting, moet er wel plek zijn. Haal die oude bezemkast of logeerkamer leeg voordat je aan de nieuwe kledingkast kan beginnen. Het is een mooi moment om een schifting te maken tussen de spullen die je hebt. Wat gebruik je echt nog vaak en wat hoef je eigenlijk niet direct binnen handbereik te hebben? Om ruimte maken voor je nieuwe project en de spullen die je echt vaak gebruikt (zoals je kleding) kan het handig zijn om te kiezen voor (tijdelijke) opslag. Jij hebt weer de ruimte in je huis die je graag zou willen en je spullen liggen veilig en geconditioneerd voor je opgeslagen! Je kunt bij ALLSAFE al opslagruimte huren vanaf € 1,40 per week. Hier huur je een ruimte van 1m3 voor, dus het hoeft helemaal niet duur te zijn!

3. Richt je walk in closet efficiënt in

Wanneer je ervoor kiest om je walk in closet zelf en op maat te maken, kun je de ruimte zo optimaal mogelijk benutten! Een combinatie van lades, kastjes en rekken, kom je geen ruimte tekort voor je nieuwe inloopkast.

walk in closet makenJe walk in closet kan in alle soorten en maten worden ingericht, maar een aantal zaken mag zeker niet ontbreken! Vrouwen hebben vaak schoenen, heel veel schoenen. Het kan zijn dat je die niet allemaal even vaak draagt. Als ze dan in je kast verdwijnen, is dat eigenlijk wel zonde. Denk er bijvoorbeeld aan om ze in je nieuwe kast achter glazen deurtjes te zetten. Zo kan je toch genieten van je topcollectie!

Maak handig gebruik van licht. In bijvoorbeeld je nieuwe schoenenkast vallen je schoenen veel meer op met een paar lampjes erachter. Makkelijk en mooi! Denk bijvoorbeeld ook aan een verlichte la voor je mooiste sieraden.

Vaak hebben één of meerdere deuren van je kasten wel spiegels. Hierbij kun je natuurlijk ook wel wat licht gebruiken zodat je je outfits (en jezelf) in volle glorie kunt bewonderen. Zo kun je bijna alleen nog maar de goede outfit kiezen!

Wat voor vrouwen ook niet mag ontbreken, is een plek waar de jurken kunnen hangen. Om al je jurken zo mooi mogelijk te houden, kunnen ze het beste opgehangen worden. Voor mannen en hun pakken is dit makkelijk: de pantalon hangt immers over de haak van het jasje. Bij jurken is dit geen optie. Zorg er daarom voor dat je een plek hebt waar ze zo hoog kunnen hangen dat ze de grond niet raken. Zo blijven je jurken mooi en het is meteen leuk dat je ze wat vaker kan zien!

Walk in closet mannenEen walk in closet werkt vaak handig met schuifdeuren. Op die manier houd je namelijk zoveel mogelijk loopruimte over! Een schuifdeursysteem maken kan door bijvoorbeeld op internet te zoeken naar doe-het-zelf pakketten, maar je kunt schuifdeuren ook op maat laten maken.

En voor de man die stiekem meeleest: er zijn ook mannenvarianten! Wellicht kun je er één samen maken.

4. Tijd om je nieuwe kledingkast te showen

Nu alles tip top in orde is en al je kleding klaar is om gezien te worden, is het tijd om je vriendinnen uit te nodigen. Wat zullen ze enthousiast zijn! Wie weet beginnen zij nu ook wel aan het project.

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder