• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

Eenvoudig en goedkoop je winterbanden wisselen voor zomerbanden

16 maart 2015 Door ALLSAFE Leestijd: 5 minuten
Eenvoudig en goedkoop je winterbanden wisselen voor zomerbanden Tips voor opruimen en opbergen

De winter zit er bijna op: het wordt snel warmer en de nachtvorst verdwijnt langzaam maar zeker uit het land. Wist je dat zomerbanden meer grip op de weg hebben dan winterbanden bij temperaturen boven de 7 graden? Daarnaast is het slecht om bij warmere temperaturen door te rijden op winterbanden; het rubber slijt hierdoor extra snel. Heb je plannen om je banden binnenkort om te wisselen voor zomerbanden? Waar ga je dit laten doen en wat doe je met je winterbanden? In dit blog vertellen wij je hoe je dit voordelig én ruimtebesparend kunt doen!

Reguliere manieren om je banden te wisselen

Uit cijfers blijkt dat in de lente 2,7 miljoen auto’s weer zomerbanden krijgen, wat betekent dat er meer dan 10 miljoen winterbanden gewisseld en opgeslagen moeten worden! Veel mensen zijn slechts bekend met 2 opties:

  1. Autobanden laten wisselen bij je garage: hier moeten ze meestal ook opgeslagen worden en ben je vaak verplicht om nieuwe zomer- of winterbanden aan te schaffen en is niet de goedkoopste optie.
  2. Thuis je banden verwisselen: zelf je banden wisselen kan een heel gedoe zijn én beide soorten banden nemen het hele jaar kostbare ruimte in beslag.

Voordelig en eenvoudig je banden (laten) wisselen

Naast deze 2 opties zijn er ook manieren die zowel geld als ruimte besparen. Je kunt denken aan:

1. Een ruimtebesparende velgenboom

Je kan je banden zelf wisselen of laten wisselen bij een garage en deze thuis met behulp van een ruimtebesparende velgenboom opbergen. De velgenboom is een veilig en professioneel product om je banden mee op te bergen en neemt slechts 1m2 ruimte in.

2. Je banden bij een voordelige bandenopslag bewaren

Om ruimte thuis en kosten voor opslag bij een dure garage te besparen (als snel € 60,- per seizoen), kun je ze ook in een voordelige bandenopslag bij ALLSAFE plaatsen. Daar worden je banden voor € 40,-voor een half jaar zorgvuldig opgeslagen, waar ze droog, donker en geventileerd liggen.

3. Je autobanden of velgen met banden laten wisselen bij een voordelige bandenopslag

Ben je niet zo handig met het wisselen van banden, dan kun je ze ook voordelig laten wisselen door een expert tijdens de wisseldag inclusief opslaan vanaf € 55,- per seizoen. Elders kom je vaak alleen al voor het wisselen prijzen tegen van € 60,- plus de kosten voor opslag (ook al € 60,-).

4. Thuis de banden/velgen laten wisselen

Wil je helemaal geen gedoe en niet slepen met 4 zware banden; auto in, auto uit? In dat geval kun je iemand laten komen bij jou thuis: deze wisselt de banden voor je deur, neemt je winterbanden mee en slaat deze voor je op in een donkere, droge en geventileerde opslagruimte. Dit kan al vanaf € 84,90,- per seizoen.

Met bovenstaande opties heb je in één klap ruimte en geld bespaard. Want die kostbare plek in je schuur, garage, berging of zolder kun je vast wel beter gebruiken! Zo hoef je niet meer te struikelen over je banden en kan je van de ruimte je eigen hobbyruimte of klusschuur maken!

Wat te doen met versleten autobanden

Heb je na het wisselen banden die niet meer bruikbaar zijn? Gooi ze nog niet weg, want je kan hier leuke dingen mee doen! Met een beetje creativiteit heb je er veel plezier van: Maak er bijvoorbeeld voor in je tuin een bandenschommel van: bind er een stevig touw aan vast en zoek een plek om hem op te hangen, leuk voor jezelf of de kids. Of spuit ze in een leuk kleurtje en gebruik ze als bloempotten in de tuin. Kijk op onze Pinterest pagina voor meer leuke en eenvoudige ideeën!

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder