Gratis transport

24/7 beveiliging

Laagste prijs

Huren vanaf één week

Gratis transport

24/7 beveiliging

Laagste prijs

Huren vanaf één week

Handige opbergtips voor je kerstspullen!

30 december 2014 Door ALLSAFE Leestijd: 5 minuten
Handige opbergtips voor je kerstspullen! Tips voor opruimen en opbergen

De feestdagen zijn weer voorbij: tijd om weer terug te keren naar het dagelijkse leven. 6 januari (Driekoningen) is de officiële dag om de kerstboom weer af te tuigen, waarbij veel mensen het al in het weekend van 3 januari zullen doen. Waar laat jij alle kerstspullen en hoe zorg je dat deze heel blijven? In dit blog laten wij jou handige opbergtips zien!

Waar berg je je kerstspullen op

Bij het opbergen van kerstspullen kun je niet zorgvuldig genoeg zijn. Elk jaar sneuvelen er wel weer een paar kerstballen bij het uitpakken of opbergen. Elke kerstbal kan ook zijn eigen bijzondere betekenis hebben: je allereerste babykerstbal, een kerstbal gekregen van een dierbare, gemaakt door je (klein)kinderen. Hierdoor bevatten deze ballen veel waarde en is het verstandig om deze zorgvuldig op te bergen. Daarnaast heb je ook nog alle andere decoratie: van kunstbomen tot maretakken en kerstservies.

Kies daarom een plek waar je alle spullen kwijt kunt en waar ze het minste risico lopen om te beschadigen en waar ze niet in de weg staan. Kerstspullen nemen al gauw veel ruimte in. Een geschikte plek kan een zolder zijn, een rommelkamer of een unit buitenshuis.

Maak ruimte in huis

Wist je dat de meerderheid van de Nederlandse huishoudens kiest voor een kunstkerstboom? In 53% van de woonkamers staat een kunstboom. Gevolg hiervan is dat er veel kerstbomen weer opgeborgen moeten worden in plaats van ze  worden weggedaan.

Deze kunstboom en bijbehorende decoratie gebruik je het hele jaar niet meer, dus probeer deze zo weinig mogelijk ruimte in te laten nemen. Kies een hoek in de ruimte waar je de spullen op wilt bergen en haal de huidige spullen die daar staan weg. Bepaal welke van deze spullen je vaak gebruikt, welke je weinig gebruikt en welke je nooit meer gebruikt. Dit is gelijk een goed voornemen voor het nieuwe jaar om je huis wat opgeruimder en dus ruimer te houden! Gooi spullen die je nooit meer gebruikt weg en vind voor de overige spullen een andere plek in huis. Je kan ervoor kiezen om spullen die slechts 1 of 2 keer per jaar gebruikt worden, op te bergen in een berging of garage.

Misschien is nog wel makkelijker om deze spullen buitenshuis op te bergen. Deze spullen,

samen met je kunstboom en andere kerstspullen, kun je ook in een opslagunit opbergen! Je kunt namelijk al vanaf 1 kubieke meter een ruimte huren, waar zo 12 verhuisdozen met kerstspullen in passen. Zo blijven je kerstspullen heel, staan ze thuis niet meer in de weg en je kunt de ruimte thuis weer opnieuw indelen!

Je kerstballen niet beschadigen? Handige opbergmethodes

Na een aantal keer gebruik gemaakt te hebben van kerstspullen, zijn de originele dozen hiervan vaak beschadigd of kwijt. Hieronder vind je verschillende manieren om je kerstballen en lichtjes zorgvuldig op te bergen:

  • Eierdozen zijn een handige en goedkope manier om (wat kleinere) kerstballen in op te bergen.
  • Goedkope, maar stevige kunststof opbergboxen zijn erg geschikt voor als je veel kerstballen hebt: leg op de bodem een laag karton met daar een laag kerstballen overheen. Leg daar weer een laag karton op en dan weer een laag kerstballen. Zo heb je alle ballen bijeen en beschadigen ze niet! Nog goedkoper is om stevige en goedkope verhuisdozen hiervoor te gebruiken.
  • Als je extra zorgvuldig met de ballen om wil gaan: je kunt ook verdelers van glaswerkdozen pakken en deze in de boxen of dozen leggen.
  • Een wat duurdere optie: speciale kerstbaldozen bij de Ikea of Blokker.
  • Is het altijd gedoe met kerstlichten opbergen? Wikkel korte snoeren om een stuk karton heen en je hoeft ze nooit meer uit de knoop te halen.

Heb je meer tips om je kerstdecoratie zorgvuldig te bewaren? Laat het in een reactie hieronder weten!

Gerelateerde artikelen

Hoe maak je makkelijk ruimte voor jouw hobby?
Tips voor opruimen en opbergen
Leestijd: 6 minuten

Hoe maak je makkelijk ruimte voor jouw hobby?

Ben jij begonnen met een nieuwe creatieve hobby? En mag jij je... Lees verder

10 opruimtips van onze opruimcoach – altijd een opgeruimd huis!
Tips voor opruimen en opbergen
Leestijd: 7 minuten

10 opruimtips van onze opruimcoach – altijd een opgeruimd huis!

Eigenlijk houdt niemand van opruimen, dit terwijl het eindresultaat zo... Lees verder

Opbergtips voor in huis: zo maak je nog eens ruimte én overzicht!
Tips voor opruimen en opbergen
Leestijd: 6 minuten

Opbergtips voor in huis: zo maak je nog eens ruimte én overzicht!

Je kunt veel ruimer wonen dan je denkt. In lege hoekjes, achter de... Lees verder