• Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

 • Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

Hoe berg je je wijn sfeervol in huis op?

4 december 2014 Door ALLSAFE Leestijd: 5 minuten
Hoe berg je je wijn sfeervol in huis op? Tips voor opruimen en opbergen

De feestdagen staan voor de deur, dagen vol lekker eten en wijn drinken. Steeds meer Nederlanders drinken wijn: uit onderzoek blijkt dat 74% van de Nederlanders boven de 18 wel eens een glaasje Chardonnay, Merlot of Sauvignon Blanc drinkt. Voor de feestdagen wordt er bovendien een stuk meer wijn gekocht dan normaal. Waar ga jij je wijn bewaren als de keuken of voorraadkast  al vol zit met eten voor de feestdagen? In deze blogpost vertellen wij je leuke en sfeervolle ideeën!

Wat wordt je wijnkamer?

Wist je dat wijn drinken gezond is?  Wijn beschermt tegen verschillende soorten kanker, hart- en vaatziekten, dementie en herseninfarcten (Bron: Voedingscentrum). Schroom dus niet om wijn in te kopen!

Bovendien kan wijn door de eigen unieke geur, smaak en uiterlijk een emotionele of sociale betekenis hebben en hierdoor mooie herinneringen oproepen. Daarnaast heb je aan het uitkiezen van de wijn ook tijd en geld besteed, dus het is leuk  om voor je wijn een plek in huis te kiezen die goed zichtbaar is. Je kan er zo gemakkelijk bij, je creëert er sfeer mee en je kan je wijncollectie ook met trots showen aan je vrienden en familie. De woonkamer of woonkeuken is een geschikte plek om de flessen te showen. Mocht je wijncollectie erg groot zijn, dan kun je natuurlijk een aparte kamer of de kelder gebruiken voor je wijnopslag.

Creëer ruimte voor je wijncollectie

Nu je de plek hebt gekozen voor je wijn, moet je hier  ruimte voor gaan maken. Bepaal welke spullen je wilt houden en gooi spullen die je niet meer gebruikt weg. Denk je dat je spullen teveel hebt voor als je wijncollectie ‘plaatsneemt’?

Een oplossing is om deze in een opslagruimte op te bergen, zodat je er bij kunt wanneer je wilt en je spullen niet in de weg liggen. Heb je echt zo veel wijn staan dat je het niet meer thuis wil of kan bewaren? Je kan ook je wijn voordelig in een externe wijnopslag bewaren zodat deze koel en donker staat  en de smaak optimaal behouden blijft.

Wijn kan namelijk steeds lekkerder en meer waard worden als ze ouder worden. Ter illustratie: de top 10 duurste wijnen varieerde van € 75.000 tot € 228.201 waarbij de oudste wijn uit  1787 en de ‘’nieuwste’’ uit 1947! Het loont dus ook nog om wijn goedkoop in te kopen en te bewaren voor jaren later.

Gebruik je wijncollectie om sfeer in huis te creëren

De volgende stap is sfeer maken. Je kunt je wijnflessen op vele manieren bewaren: zet een paar mooie flessen op de hoek van de eettafel, op dressoirs of in de kast, koop een wijnrek, óf pak het wat gedurfder aan: gebruik een oud authentiek wijnvat om daar je eigen wijnbar van te maken! Handige mensen onder ons zouden deze zelf kunnen maken: zaag een gedeelte van de wand uit de ton en zet er scharnieren op zodat het een deurtje wordt. Plaats een rond plankje in de ton zodat je binnenin ruimte hebt voor wijnflessen en wijnglazen. Ben je niet zo handig, dan kun je deze wijntonnen uiteraard ook online vinden.

Een andere leuke manier is om oude pallets te gebruiken die bijvoorbeeld over zijn na je verbouwing. Klik hier voor voorbeelden!

Heb je meer wijn om op te bergen? Gebruik loze ruimte onder de trap om er je eigen ‘wijnkast’ van te maken! Wil je echt een authentieke wijnkelder en heb je een goede ruimte of souterrain onder je huis? Bewaar je wijn dan liggend in rekken tegen de wanden van de kelder en zet in het midden een tafel neer met wat stoelen. Zo kun je in alle rust genieten van je wijn. Je hebt tegenwoordig ook  een speciale wijnklimaatkast of wijnkoelkast die er stijlvol uitziet en weinig ruimte inneemt. Google hier eens naar en je vindt veel opties om aan te schaffen. Bekijk daarnaast onze Pinterest pagina voor sfeervolle ideeën om je wijn te bewaren!

Ben jij een wijnliefhebber en heb je nog leuke tips om met ons te delen? De leukste tip wordt op onze Facebookpagina geplaatst!

Gerelateerde artikelen

De voorjaarsschoonmaak in 3 stappen
Tips voor opruimen en opbergen
Leestijd: 5 minuten

De voorjaarsschoonmaak in 3 stappen

De lente is bijna aangebroken en daarmee het voorjaar: tijd vo... Lees verder

Tijd, ruimte, rust!
Tips voor opruimen en opbergen
Leestijd: 5 minuten

Tijd, ruimte, rust!

Je hebt haast in de ochtend, het huis is een bende en voor de... Lees verder

Je huis schoonmaken na de feestdagen: zó gedaan met onze tips!
Tips voor opruimen en opbergen
Leestijd: 5 minuten

Je huis schoonmaken na de feestdagen: zó gedaan met onze tips!

Nu Kerst is geweest en oud en nieuw over 3 dagen voor de deur st... Lees verder