• Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

 • Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

Hoe kun je je feestkleding het beste bewaren?

24 december 2014 Door ALLSAFE Leestijd: 4 minuten
Hoe kun je je feestkleding het beste bewaren? Tips voor opruimen en opbergen

December is bij uitstek dé maand waarin veel feestkleding wordt gedragen: met gala’s, feesten, kerst, oud & nieuw… Met name vrouwen willen elk jaar tóch een nieuwe outfit. Maar hoe bewaar je deze kleding het beste, hoe zorg je ervoor dat het mooi blijft en je overzicht houdt over al je kleding? In dit blog laten we je zien hoe je in 3 stappen dit doet!

Stap 1: Kies een plek voor je feestkleding

Een galajurk of avondjurk, een smoking of zelfs een trouwjurk die gedragen is; deze gelegenheidskleding gooi je niet zomaar weg. Deze stukken zijn namelijk van veel waarde voor je: een mooie herinnering aan je eigen bruiloft, een fijne kerst samen met vrienden en familie, een bijzondere verjaardag.

Als je daarnaast nog bekijkt hoeveel moeite je vaak gedaan hebt om de perfecte jurk te vinden, hoeveel geld je er aan besteed hebt:  zorgvuldig bewaren dus! Uit onderzoek van Fashionscene blijkt namelijk dat twee derde van de vrouwen elk jaar een nieuwe outfit koopt speciaal voor de feestdagen. Daarvoor geven de meeste vrouwen een bedrag  van € 100 ervoor uit! Kies daarom een plek waar de kleding niet kan beschadigen door vocht, motten en andere oorzaken.

Stap 2: Sorteer je kleding

Maak ruimte voor je feestkleding door je dagelijkse kleding of seizoen kleding in de kast of op het rek op te ruimen. Sorteer je kleding daarom in 3 stapels:

 • 1: kleding die je vaak draagt
 • 2: kleding die je af en toe draagt, bijvoorbeeld seizoen kleding
 • 3: kleding die je nooit draagt

Stapel 3 kun je weggeven, verkopen of naar de kringloop brengen. Voor de andere kleding moet je een andere plek bedenken. Eventueel zou je de kleding die je af en toe draagt in een geconditioneerde opslagruimte kunnen bewaren. Zie deze ruimte maar als een externe kledingkast: je kleding zorgvuldig en overzichtelijk opgeborgen en toch kun je er bij wanneer je wilt!

Wil je een echte mini walk-in-closet of showroom maken voor je feestkleding? Dan kun je bovengenoemde 3-deling ook toepassen op andere spullen in het huis om zo heel eenvoudig een hele kamer hiervoor vrij te maken.

Stap 3: Berg je feestkleding zorgvuldig en sfeervol op

Wil je de kleding sfeervol opbergen? Denk dan ook eens aan een zwevend kledingrek! Wij hebben op de Woonbeurs 2014 een leuk idee gespot van Ariadne: neem een (afgebroken!) tak uit het bos, laat deze drogen en schilder hem wit of een andere kleur. Hang deze aan touwen aan het plafond en je hebt een sfeervol kledingrek!  Je kan ook heel eenvoudig losse stalen buizen aan de muur bevestigen: zo kun je deze op elke gewenste hoogte ophangen!

De mooiste stukken kun je natuurlijk altijd op een buste of mannequin hangen. Zo kun je deze elke dag bewonderen. Wil je iets anders dan anders? Je kan trouwjurken, avondjurken, galajurken en smokings ook inlijsten! Vraag bij een lijstenmaker om een verdiepte fotolijst en je hebt origineel je mooiste stuk aan de muur hangen.

Als je echt voorzichtig met feestkleding om wil gaan, zijn er ook speciale kledinghoezen of garderobedozen te koop. Als je je kleding daarin ophangt, kan er niks mee gebeuren! Deze speciale garderobedozen vind je o.a. bij de vestigingen van ALLSAFE in de shop.

Let er als laatste nog op dat je je kleding goed beschermd tegen motten. Motten tasten wol,  bont, veren of lederen producten aan. Ook schoenen en riemen kunnen aangetast worden! Zorg dus voor mottenballen of andere bestrijdingsproducten.

Heb jij nog tips om feestkleding praktisch en sfeervol op te bergen? Deel ze in een reactie hieronder!

Gerelateerde artikelen

De voorjaarsschoonmaak in 3 stappen
Tips voor opruimen en opbergen
Leestijd: 5 minuten

De voorjaarsschoonmaak in 3 stappen

De lente is bijna aangebroken en daarmee het voorjaar: tijd vo... Lees verder

Tijd, ruimte, rust!
Tips voor opruimen en opbergen
Leestijd: 4 minuten

Tijd, ruimte, rust!

Je hebt haast in de ochtend, het huis is een bende en voor de... Lees verder

Je huis schoonmaken na de feestdagen: zó gedaan met onze tips!
Tips voor opruimen en opbergen
Leestijd: 5 minuten

Je huis schoonmaken na de feestdagen: zó gedaan met onze tips!

Nu Kerst is geweest en oud en nieuw over 3 dagen voor de deur st... Lees verder