• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

Hulp bij opruimen nodig? Tips voor opruimen met het gezin!

20 mei 2020 Door ALLSAFE Leestijd: 4 minuten
Hulp bij opruimen nodig? Tips voor opruimen met het gezin! Tips voor opruimen en opbergen

Onder één dak wonen met een groot gezin is hartstikke gezellig, maar kan ook enorm veel chaos geven. Speelgoed, schoolboeken, papieren: het slingert allemaal maar rond. Daar moet verandering in komen, want rust in huis is rust in je hoofd! Om je huis op orde te krijgen zijn er twee belangrijke stappen: opruimen én het huis daadwerkelijk opgeruimd houden. In deze blog lees je hoe je met het hele gezin kan zorgen voor een geordende woning.

Stap 1: Huis opruimen

Opruimen met kinderen: het kan echt! 
Een net en geordend huis begint natuurlijk bij opruimen. Maar dat kan nog knap lastig zijn met rondrennende kinderen en bakken vol kinderspeelgoed die uitgezocht moeten worden. De key is om de kids te betrekken bij het opruimproces. Pak het opruimen van hun speelgoed spelenderwijs aan. Zet bijvoorbeeld een liedje op en verbindt daar een taak aan: voordat het liedje is afgelopen, moet het taakje af zijn. Zo worden de kinderen gemotiveerd ook hun steentje bij te dragen.

Let wel op! Beperk de invloed van de kinderen op het besluitvormingsproces over wat weg gaat en wat blijft. Je zult zien dat ze bij ieder speelgoed zeggen er heus héél vaak mee te spelen en dat het dus écht niet weg mag. Waak hiervoor en hak je eigen knopen door. Dan heb jij tenminste geen last meer van alle bij-de-supermarkt-gespaarde prullaria!

Opruimen voor kinderen

Spullen weggooien is niet altijd nodig 
Gooi goede spullen niet direct weg als je ze niet meer in je huis wil hebben. Als speelgoed nog in goede staat is, verkoop het dan of geef het weg aan anderen. Misschien krijgt dat Lego bouwpakket bij een ander een nieuw leven en worden kids er daar weer heel blij van.

Natuurlijk heb je ook spullen die je voor een periode niet gebruikt, maar die over een paar maanden of jaar wel van pas komen. Spullen die niet weg mogen, maar waar je voorlopig écht geen ruimte voor hebt. Denk dan eens aan ALLSAFE Mini Opslag! Poppenhuizen, knuffelverzamelingen, maar ook meubels en kerstspullen: je kan opbergen wat jij maar wil.

Stap 2: Huis opgeruimd houden

Als je niet oppast, is je huis binnen een week weer een puinhoop vol knutselspullen en papierwerk. Maak een plan hoe je dat wil voorkomen. Wij geven je vast wat tips!

Geef elkaar de ruimte! 
Zorg ervoor dat je letterlijk ruimte geeft aan ieder gezinslid. Reserveer een kast waarin ieder een plek heeft voor zijn (rommel)spullen. Zelf heb je misschien papierwerk of opladers die je uit het zicht wil hebben. Dan is zo’n eigen plekje heel handig. En voor de kids geldt hetzelfde: in hun kast of laatjes kunnen ze hun rommeltjes, stiften en knutselspullen opbergen. En dan maakt helemaal het niet uit dat deze kast een chaos is, want dat ziet toch niemand!

opbergruimte speelgoed

Overdenk je volgende aankopen 
Probeer te voorkomen dat je binnenkort weer met allerlei spullen thuiskomt die je niet nodig hebt. Laat je niet verleiden door impulsaankopen, maar weeg goed af of je iets werkelijk nodig hebt. Want had je niet al vijf scharen in huis? Wil je een stapje verder gaan, dan kan je je laten inspireren door Marie Kondo: minimalistisch leven en ieder item een vast plekje geven. Maar misschien is dát net een brug te ver in een huis vol kinderen ;).

Met deze tips kan je lekker aan de slag gaan je huis op orde te krijgen. Want hoewel het niet altijd makkelijk (en nodig is), een opgeruimd gezinshuis is niet onmogelijk!

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder