• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

Je huis snel én met winst verkopen doe je zo!

27 september 2017 Door ALLSAFE Leestijd: 7 minuten
Je huis snel én met winst verkopen doe je zo! Verhuistips

De huizenmarkt trekt alweer een tijdje aan, maar het goed verkopen van een huis blijft lastig. Hoe richt ik mijn huis zo in dat mensen de mogelijkheden van het huis zien? Hoe zorg ik ervoor dat mijn huis snel verkocht wordt? Hoe verkoop ik mijn huis voor de hoogst mogelijke prijs? Wij geven je enkele tips om je huis zo goed en snel mogelijk te verkopen!

Je huis snel verkopen met goede verkoopstyling

huis verkopen tipsDe verkoopstyling van je huis is heel belangrijk. Deze bepaalt de eerste indruk van mensen wanneer ze je huis binnenkomen. Een verzorgde en bescheiden huisindeling vergroot je kans op een succesvolle verkoop aanzienlijk. Je kunt hiervoor natuurlijk zelf aan de gang, maar je kunt ook kiezen voor een interieurdesigner. Een goede investering voor de verkoop!

Het blijkt voor kopers lastig te zijn om door het meubilair heen te kijken. Daarom is het belangrijk om je huis niet te vol te laten staan bij de bezichtigingen. Potentiële kopers kunnen veel beter de mogelijkheden van de ruimte(s) inschatten wanneer er niet teveel spullen staan. Hierdoor bieden zij sneller op een huis! De ruimtes moeten ook weer niet té leeg zijn. Het kan voor bezoekers namelijk wel prettig zijn om voorbeelden te zien van een inrichting. Dan moet het er natuurlijk ook wel een beetje gezellig uit zien. Dat willen de nieuwe bewoners namelijk ook!

Je woning inrichten kan op veel verschillende manieren, maar een aantal dingen is altijd handig om rekening mee te houden. Wist je bijvoorbeeld dat de ruimte groter lijkt wanneer je meubels van de kant geplaatst zijn? Tegelijkertijd is het ook handiger met schoonmaken, want zeg nou eerlijk: hoe vaak maak jij schoon áchter je bank?

In de loop der jaren verzamel je een hoop spullen. Een souvenirtje hier, een handige leuke nieuwe plant daar. Het loopt al snel vol. Wanneer je huis te vol staat met kleine spulletjes, kan de ruimte benauwend aandoen. Probeer dat dan ook zoveel mogelijk te voorkomen. Zet liever een aantal grote stukken neer. Zo blijft je huis sfeervol, maar wordt het overzichtelijk. Ook wel zo lekker voor de bezoekers!

Kartonnen meubels zorgen voor een snellere woningverkoop

kartonnen meubelsDe koop van je nieuwe huis en verkoop van je oude huis vallen maar in spaarzame gevallen gelijk. Als je eerder een nieuw huis hebt dan je oude verkocht is, wil je het liefst zo snel mogelijk je nieuwe woning betrekken. Het liefst neem je dan meteen je comfortabele sofa, je mooie kast en je handige bureau mee. Maar, zoals hiervoor gezegd, is het voor de verkoop beter om je (oude) huis wel gemeubileerd te houden. Een oplossing hiervoor kan de aanschaf van kartonnen meubels zijn. Die zijn tegenwoordig zo goed dat ze nauwelijks van echt te onderscheiden zijn. Zo krijgen de potentiële kopers een goed beeld van de (mogelijkheden van) het huis terwijl jij comfortabel kan leven in je nieuwe optrekje. Goed voor zowel de snelheid waarmee je je huis verkoopt als de prijs die je ervoor krijgt!

Zelf je huis verkopen of met een makelaar?

Wanneer je van plan bent om je huis te verkopen, kom je meteen al voor een lastige keuze te staan: neem je een (NVM) makelaar in de arm of niet? Het kan enige kosten met zich meebrengen, maar ook je verkoop sterk verbeteren. Toch vraag je je misschien af: wat kan ik zelf doen?

Goede foto’s voor op huizen verkoop sites

woning fotografie verkoopWanneer potentiële kopers op huizensites op zoek zijn naar een nieuwe woning, baseren zij hun eerste indruk op jouw foto’s en stuk(je) tekst. Zorg dan ook dat die tiptop in orde zijn! Misschien schiet je zelf aardige kiekjes en heb je een gouden pen, maar als je dit niet kunt en/of hebt, kun je het ook prima uit handen geven. Een goede tekst en mooie foto’s leiden gegarandeerd tot meer aandacht voor jouw woning!

Plak vooral ook een mooie advertentie achter je raam. Iedereen die langsloopt kan dan zien dat jouw woning te koop is. Als het zelf geen potentiële kopers zijn, kennen ze misschien weer mensen die wel op zoek zijn. Spread the word!

NVM Open Huizen Dag

(NVM) Open Huizen Dagen zijn dé manier om veel kijkers te trekken voor je woning. Op zulke dagen kunnen mensen binnen een bepaald tijdsbestek zonder afspraak en vrijblijvend huizen bezichtigen. Daar kunnen veel potentiële kopers bij zitten!

Je huis op verkoopsites zetten

Je kunt je huis zelf te koop zetten op bijvoorbeeld alle sites die HuizenZoeker.nl doorzoekt, maar je kunt je huis ook verkopen op sites als Huisverkopen.nu of dehuizenopkoper.nl. Er komt dan iemand bij je langs die snel een bod uitbrengt. Je krijgt dan niet de hoofdprijs, maar je hebt je huis wel snel verkocht. Dat scheelt een hoop stress!

Wanneer de oude woning verkocht is, maar je de nieuwe woning nog niet kunt betrekken, zit je met een heel ander probleem. Waar moet je met al je spullen heen? Vrienden of familie hebben vast wel een plekje over voor een verstekeling, maar de huisraad erbij wordt wellicht een beetje teveel van het goede. Tijdelijke en flexibele opslag kan dan de uitkomst bieden. Dan staan jouw meubels veilig en onder de juiste omstandigheden opgeslagen en hoeft je meubilair niet naast de huisraad van je vrienden of familie te staan.

Geef een housewarming

Succes mag gevierd worden! Als je oude woning verkocht is en je je plek hebt gevonden in je nieuwe huis valt er een last van je schouders af. De verkooptrucjes uit deze blog hebben geholpen dus je kunt een paar mooie flessen champagne koud zetten voor je bezoek. Je kunt vol trots je nieuwe woning laten zien en genieten van de eerste (en zeker niet de laatste) mooie avond!

Gerelateerde artikelen

10 goede voornemens voor leuker wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

10 goede voornemens voor leuker wonen!

Januari – tijd om aan je goede voornemens te beginnen! De go... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder