• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

Je huis verhuur-proof maken – zo doe je dat!

4 juli 2018 Door ALLSAFE Leestijd: 5 minuten
Je huis verhuur-proof maken – zo doe je dat! Tips voor opruimen en opbergen

Als je (langer) op vakantie gaat, kun je je huis verhuren. Bijvoorbeeld via Airbnb. Het levert jou een leuk zakcentje op en bezorgt iemand anders een voordelig verblijf. Een win-win situatie dus! Maar hoe verhuur ik mijn huis?

Je zult het een en het ander moeten voorbereiden. Denk bijvoorbeeld aan het inlichten van je buren, het opbergen van bepaalde spullen en het maken van duidelijk afspraken over de verhuurperiode. Wij helpen een handje met enkele huis verhuren tips!

Licht je buren in over de verhuur

Licht je buren in over de verhuurVoor je buren kan het gek zijn dat er opeens andere mensen in jouw woning zitten. Licht je buren dan ook van tevoren in wanneer je het huis gaat verhuren, zodat zij weten wat er te gebeuren staat.

Andersom is het ook handig om je huurders iets over de buren te vertellen. Bijvoorbeeld dat ze kleine kinderen hebben en het dus fijn zou zijn als het ’s avonds een beetje stil blijft, of juist dat ze rekening moeten houden met kinderen die vroeg op zijn en lawaai kunnen maken. Je kunt maar beter voorbereid zijn, zodat je een beetje rekening met elkaar kunt houden.

Maak een checklist van de spullen die in huis zijn

Hoewel je natuurlijk een grenzeloos vertrouwen hebt in de mensheid en er niet vanuit gaat dat er dingen verdwenen zullen zijn, is het voor beide partijen wel zo prettig om duidelijkheid te hebben over de inventaris. Maak daarom een checklist van de spullen die je in huis hebt.

Dit kan je bijvoorbeeld doen door een geschreven lijst te maken van alle spullen die je hebt waarin je de inventaris duidelijk omschrijft. Door ruimte over te laten achter de beschrijving kan je een mooi afvinklijstje maken. Die kunnen je huurders op voorhand zelf nalopen zodat zij weten dat alles in huis is waarvan jij hebt gezegd dat het in huis is. Het is meteen een check of mensen begrijpen welke spullen je met de omschrijving bedoelt. Dus bijvoorbeeld zo:

6 ronde dinerborden V   /   X
6 ontbijtbordjes V   /   X
4 kristallen wijnglazen V   /   X
Et cetera … V   /   X

Je kunt, om het voor jezelf en voor je gasten makkelijker te maken, er ook voor kiezen om de omschrijving te vervangen door foto’s. Dan staat onomstotelijk vast wat je bedoelt, mits je natuurlijk goede foto’s maakt.

Slim je huis verhuren

Om misverstanden over de afspraken rondom de huurperiode te voorkomen, kan je het best het een en het ander op het papier zetten. Duidelijkheid voor beide partijen is wel zo prettig. Denk bijvoorbeeld aan zaken als roken in en rondom het huis, barbecueën in de tuin en/of feestjes.

Maak het niet al te uitgebreid: het moet geen dagtaak zijn om alles door te nemen. Schrijf de belangrijkste punten op een a4tje zodat het makkelijk inzichtelijk is en voor iedereen duidelijk.

Berg bepaalde spullen tijdelijk extern op

Als er huurders in je huis zitten, wil je bepaalde spullen liever (tijdelijk) uit huis hebben. Denk bijvoorbeeld aan persoonlijke spullen zoals foto’s, kleding en apparaten als laptops, Ipads en E-readers. Wel zo fijn als die ergens anders opgeborgen liggen.

Voor jou is dit prettiger, maar ook voor de huurders. Die willen in hun vakantieverblijf ook niet aankijken tegen foto’s van je oude tantes of je weekendje kamperen in Zeeland.

Die spullen wil je ergens slim kwijt kunnen. Maak gebruik van tijdelijke externe opbergruimte zodat jouw spullen veilig en geconditioneerd liggen opgeborgen. Daar heb je dan geen omkijken meer naar en kan je rustig je huis verhuren!

Misschien kom je er tijdens het opruimen wel achter dat je sommige spullen misschien liever voor langere tijd extern opgeborgen wil hebben. Ook dat kan! Wist je dat veel meer mensen standaard externe opbergruimte gebruiken? Het levert thuis meer ruimte op en je spullen staan veilig en geconditioneerd opgeborgen. Ook handig voor je vakantiespullen die je toch alleen op vakantie gebruikt.

Geniet met een gerust hart van je vakantie

Met duidelijke afspraken en je spullen slim opgeborgen kan jij met een gerust hart op vakantie. Geniet ervan!

Geniet met een gerust hart van je vakantie

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder