• Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

 • Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

Je huis verkopen: 10 tips om je woning aantrekkelijker te maken!

17 februari 2017 Door ALLSAFE Leestijd: 5 minuten
Je huis verkopen: 10 tips om je woning aantrekkelijker te maken! Verhuistips

Wil je je woning restylen omdat je een keer wat anders wilt? Of heb je plannen om je huis te verkopen? Voor beide opties kun je wel wat interieuradvies gebruiken. Lees hieronder 10 tips om je woning aantrekkelijker te maken; voor jezelf of om je huis te verkopen!

1. Geef alles een likje verf

De waarde van je woning zal een stuk hoger zijn wanneer er geen achterstallig schilderwerk is. Wanneer de muren en kozijnen fris ogen, zal je huis sneller verkopen en oogt hij ook voor jezelf aangenamer.

Wanneer je je huis sneller wilt verkopen, kun je voor de muren beter neutrale kleuren kiezen, het beste ga je voor wit. Zo oogt je woning het grootst en kan de potentiële koper makkelijker inbeelden of dit zijn of haar droomwoning is. Veel huizenkopers kunnen namelijk moeilijk door bepaald kleurgebruik heen kijken. Lees hier meer over hoe je kleur in huis kunt gebruike.

Tip huis verkopen2. Plaats in je huis niet te veel prullaria, maar ga voor een paar grote stukken

Veel prullaria in huis geeft een rommelige uitstraling. Je kan beter een paar grote, mooie stukken in huis plaatsen, dan her en der kleine items. Zo oogt je huis ruimer, overzichtelijker én zal je je huis sneller verkopen. Hou je wel van kleine items, zorg dan dat je de wet van drie aanhoudt: kleine items in drietallen ziet er georganiseerd uit, het klopt!

3. Creëer looppaden

Je zult merken dat je huis er gestroomlijnder en ruimer uitziet wanneer je natuurlijke looppaden in huis aanhoudt. Zorg bijvoorbeeld dat het pad naar de tuindeuren vrij is en dat er geen kastjes in de weg staan.

4. Maak schoon

Woonergernis nummer 1: viezigheid in huis. Bijna niemand vindt schoonmaken leuk, maar een schoon huis leeft zoveel lekkerder! Daarnaast is het ook de eerste tip wanneer je je huis gaat verkopen. Woningkopers kunnen namelijk heel slecht door vuil heen kijken.

5. Werk achterstallige klusjes weg

Kijk niet langer tegen de onvolkomenheden in je huis aan, maar pak ze aan! Losliggende plinten, achterstallig kitwerk, lekkende kranen. Ze nemen minder tijd in dan je denkt.

Lekkere geur in huis bevorderd verkoop huis6. Creëer een lekkere geur

Geur heeft een grotere invloed op je woning dan je denkt! Met een lekkere geur in huis creëer je de gewenste sfeer en eventueel ook je gewenste verkoopprijs ;). Zo kan je de badkamer een ‘wellness sfeer’ geven met kruidige geuraccenten. Huisparfum Savor-home speelt hier goed op in met drie verschillende geurlijnen die 3 maanden lang een unieke geurbeleving in huis geven.

7. Veel licht

Licht in huis geeft ruimte en rust. Sla die gordijnen open en zorg voor goede (sfeer)verlichting.

8. Berg je seizoensgarderobe op

Is jouw kledingkast altijd een zooitje? Ben je altijd aan het zoeken naar dat favoriete shirtje of 2 matchende sokken? Berg dan je kleding die je het komende seizoen toch niet aantrekt extern op. Zo creëer je ruimte in je kledingkast, wat veel makkelijker is! In de kleinste ruimte van 1 kuub (1m3)kun je bij ALLSAFE Mini Opslag al de inhoud van 19 dozen kwijt. En die huur je al vanaf € 1,40 per week!

9. Knap je tuin op

De tuin is toch wel het visitekaartje voor je huis. Zorg ervoor dat hij er netjes bij staat. Niet alleen lekker voor jezelf, maar ook voor als je je woning sneller wilt verkopen.

Slaapkamer op zolder creëren10. Creëer ruimte door weinig gebruikte spullen extern op te bergen

De grootste positieve verandering in je huis kun je bewerkstelligen door niet alleen optisch, maar ook letterlijk ruimte in huis te maken. Wist je dat je 80% van je spullen in de kasten slechts één tot enkele keren per jaar gebruikt? Denk aan de wintersportspullen, kerstdecoratie, spellen, seizoenspullen enzovoorts. Maar ook oude kinderkleding, het antieke kastje van je oma en feestkleding. Deze spullen bij elkaar nemen al snel een hele kamer in beslag! Door deze items bij ALLSAFE Mini Opslag op te bergen, creëer je ruimte én rust in huis. En ruimte is waar huizenkopers naar op zoek zijn als ze een nieuwe woning willen kopen. Wellicht kun je zelfs een extra slaapkamer op zolder creëren die je altijd al hebt gewild!

Met bovenstaande tips wordt je huis een stuk aangenamer om te wonen en zal je woning ook sneller verkopen. Wij wensen je veel woonplezier!

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder