• Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

 • Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

Onderhoud ski’s en snowboard: zo blijven je spullen in goede conditie!

7 februari 2023 Door ALLSAFE Leestijd: 4 minuten
Onderhoud ski’s en snowboard: zo blijven je spullen in goede conditie! Tips voor opruimen en opbergen

Ben je net terug van wintersport of heb je nog een wintersportvakantie op de planning staan? Heerlijk zo’n weekje in de sneeuw! Om blijvend te kunnen genieten van je wintersportspullen is het belangrijk dat je ze goed onderhoudt. Je ski’s en andere wintersportspullen gaan dan een stuk langer mee én je beperkt de kans op ongelukken. Hieronder onze tips voor onderhoud van je ski’s en andere wintersportspullen.

Het beste is om zowel voor als na het skiën je ski’s te verzorgen. Wanneer je skispullen namelijk een tijd lang hebben gestaan in de schuur, garage of zolder kan er alsnog schade aan ontstaan, bijvoorbeeld roest of schimmelvorming.

Onderhoud aan skispullen vóór je wintersportvakantie

1. Ski’s slijpen

Heb je na je vorige wintersportvakantie weinig gedaan aan het onderhoud van je ski’s? Laat dan voordat je weer op wintersport gaat, de staalkanten slijpen of ga zelf je ski’s slijpen. De staalkanten van je ski’s zorgen namelijk voor houvast op een helling en geven een goede sturing. Harde sneeuw maakt de staalkanten bot; voorbeeld van de ANWB: al na 2 weken wintersport is er van de oorspronkelijke scherpte soms nog maar 40% over!

ski waxen2. Ski waxen

Wanneer je je ski’s hebt laten slijpen is het belangrijk dat je je ski’s of board laat waxen. Wees niet te zuinig en breng een goede waslaag aan! Het waxen van je ski’s of snowboard is een belangrijk onderdeel van het onderhoud en mag zeker niet vergeten worden. Je kunt voor het waxen van je ski’s zowel warme als koude skiwas gebruiken.

Onderhoud aan skispullen na je wintersportvakantie

1. Goed droogmaken van skispullen

Wanneer je terugkomt van wintersport, is het belangrijk dat je alle spullen goed droog maakt voordat je ze gaat opbergen. Zo voorkom je vocht, schimmel en roestvorming aan je ski’s, snowboard en wintersportkleding (die kunnen gaan stikken).

2. Ski’s waxen en slijpen

Ook na je wintersport kun je alvast je ski’s en snowboard waxen en slijpen voor een optimale conditie.

Skispullen opbergen en opslaan bij ALLSAFE Mini Opslag3. Droog en extern opbergen

Na het droogmaken, waxen en slijpen van je wintersportspullen is het tijd om ze op te bergen. Let erop dat de ruimte goed droog is zodat je ski’s, snowboard en skispullen ook droog blijven! Een schuur of garage is vaak vochtig in de winter, waardoor dit niet echt een geschikte opbergplek is.

De zolder of een andere kamer binnenshuis is een geschikte ruimte. Wel is het zo dat al je skispullen veel ruimte in kunnen nemen. Denk maar eens aan de dakkoffer. Ook kan je het beste de ski’s los van elkaar opbergen, wat weer extra ruimte inneemt. Wanneer je ze in elkaar opbergt, gaat er namelijk spanning op de ski’s staan waardoor ze vervormen.

Een ideale opbergruimte voor je wintersportspullen is dan ook een externe opslag. Bij ALLSAFE Mini Opslag kun je een verwarmde en geconditioneerde ruimte huren zodat je skispullen in optimale conditie blijven. Je gebruikt ze namelijk toch maar 1 keer per jaar! Zo blijf je thuis ruimte houden voor je dagelijks te gebruiken spullen en blijven je ski’s en snowboard in goede conditie.

Als je bovenstaande tips aanhoudt, blijven jouw wintersportspullen in topconditie, glij je soepel door de sneeuw en behoud je ruimte in huis voor andere zaken.

Gerelateerde artikelen

Zorgeloze vakantie met ALLSAFE
Vakantie
Leestijd: < 1 minuut

Zorgeloze vakantie met ALLSAFE

Het aftellen naar je langverwachte, zorgeloze vakantie is be... Lees verder

Medewerker aan het woord - Kristof de Nijs
Behind the scenes
Leestijd: 4 minuten

Medewerker aan het woord - Kristof de Nijs

Interview Kristof de Nijs In de categorie ‘Behind the scenes�... Lees verder

De voorjaarsschoonmaak in 3 stappen
Tips voor opruimen en opbergen
Leestijd: 3 minuten

De voorjaarsschoonmaak in 3 stappen

De lente is bijna aangebroken en daarmee het voorjaar: tijd vo... Lees verder