• Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

 • Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

Online kleding verkopen: tips en tricks!

18 juni 2021 Door ALLSAFE Leestijd: 5 minuten
Online kleding verkopen: tips en tricks! Tips voor opruimen en opbergen

Online spullen verkopen is helemaal booming. Werkelijk alles vliegt over de digitale toonbank: van oude matrassen tot servies en natuurlijk kleding! Sites als Vinted, waarop je tweedehands kleding kan verkopen en kopen, zijn hard aan het groeien. En dat is natuurlijk een goede ontwikkeling met het oog op duurzaamheid en reduceren van afval.

Als online kledingverkoper is het niet altijd gemakkelijk je kleding op te laten vallen tussen alle andere aanbieders. Daarom vind je in deze blog tips en tricks die je kan inzetten om meer te verkopen en lees je wat een slimme manier van inpakken en verzenden is.

Dozen

Online kleding verkopen: drie tips

Hier vind je drie nuttige tips om online tweedehands kleding te verkopen als een pro!

Tip 1: Maak aantrekkelijke foto’s! Maar wat zijn dat dan? Trek het item zelf aan in plaats van het kledingstuk op je bed of op tafel te leggen. Dat kreukt en zo ziet het er gelijk afgedragen uit. Kleding op een hanger is al beter, maar het liefst trek je het kledingstuk gewoon aan. Dan zien potentiële kopers direct hoe het valt. Zorg verder voor goed licht, zoals daglicht. Uiteraard kan je de foto zo croppen dat je gezicht niet te zien is. En wil je zelf niet op de foto, dan kan je hier vast wel een vriendin of zus voor charteren.

Tip 2: Geef genoeg en goede informatie. Dat houdt in dat je altijd eerlijk de staat van het kledingstuk vermeldt: nieuw, zo goed als nieuw of gedragen. Voor een snellere verkoop is het bovendien goed om in de beschrijving zo duidelijk mogelijk te zijn. Meld bijvoorbeeld hoe het item bij jou stond ten opzichte van je maten, of het groot of klein valt, et cetera. Maak vooral ook een foto van het label binnenin.

Tip 3: Stel een reële prijs vast. Je hoort wel eens dat een nieuwe auto al de helft in waarde is verloren zodra deze de garage uitrijdt. Voor kleding geldt dat net zo! Verwacht dus niet dat je voor iets dat je nog niet hebt gedragen, de nieuwprijs krijgt; dan kopen mensen het zelf wel in de winkel. Houd als maatstaf aan dat je 50% van de aankoopprijs vraagt voor een item dat (zo goed als) nieuw is en 30% voor een gebruikt exemplaar.

Inpakken

Online verkopen: berg het tot die tijd op bij ALLSAFE

Als fanatiek online verkoper zal je een hele stapel onverkochte kleding op je hebben liggen wachten. Dat neemt thuis veel ruimte in beslag! Berg deze spullen tot je ze verkoopt dan gewoon op bij ALLSAFE. Je huurt al een opslagruimte vanaf 1m3, waarin je tien verhuisdozen vol kleding kwijt kunt! Mocht je ook allerlei andere producten verkopen, bijvoorbeeld via Marktplaats, is een opslagruimte bij ALLSAFE ook daarvoor een geschikte (tijdelijke) opbergplaats. Dan je elkaar daar ook ontmoeten bij de verkoop, als je je huisadres niet wilt geven.

Verkopen via Vinted: verzenden bij ALLSAFE

Met onze tips is het gelukt je kleding te verkopen: top! Nu is het zaak dat je het verzorgd inpakt en zo snel mogelijk verstuurt. Zulke service levert bovendien goede reviews op je account op! ALLSAFE is dé plek om je pakketten via PostNL te versturen.

Zowel zakelijk als privé kun je bij ALLSAFE vestigingen voordelig pakketten verzenden. Thuis koop en print je je verzendlabel en vervolgens breng je je pakket naar de vestiging toe. Lever je het pakket voor 14.00 af, dan wordt deze de volgende dag al bezorgd!

Als frequent online-koper kan je ook pakketten laten bezorgen bij ALLSAFE. Hoef jij niet thuis te blijven voor de pakketbezorger. Wel zo makkelijk! Meer weten? Kijk op de website voor alle informatie over ons PostNL punt.

Boek nu

Opslagruimte nodig?

Gerelateerde artikelen

10 goede voornemens voor leuker wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

10 goede voornemens voor leuker wonen!

Januari – tijd om aan je goede voornemens te beginnen! De go... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder