• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

10 opruimtips van onze opruimcoach – altijd een opgeruimd huis!

29 november 2023 Door ALLSAFE Leestijd: 6 minuten
10 opruimtips van onze opruimcoach – altijd een opgeruimd huis! Tips voor opruimen en opbergen

Eigenlijk houdt niemand van opruimen, dit terwijl het eindresultaat zo bevredigend kan zijn! Het lastige aan opruimen is dat het een never ending story is. En als je het niet goed doet of niet vaak, kan je opruimsessie erg veel tijd in beslag nemen. Om jou te helpen je huis op te ruimen heeft onze opruimcoach 10 handige opruimtips op een rijtje gezet!

Opruimtip 1: Maak een avondritueel van kleine opruimklusjes

Neem elke avond 10 minuten de tijd om een snel rondje door het huis te doen. Denk bijvoorbeeld aan alle losliggende kleding in de wasmand gooien, vaat opruimen, een doekje over het aanrecht en de tafel halen. Maar ook bijvoorbeeld losliggende spullen opruimen die her en der door het huis liggen. Boeken, post, schoenen en jassen; als je deze elke avond neerlegt waar ze horen heb je maar 10 minuten per avond nodig om je huis bij te houden.

Opruimtip 2: Houd een vaste plek aan voor alle spullen

Wist je dat je 10 minuten per dag aan het zoeken bent naar je spullen? Dit is niet meer nodig als je een vaste plek voor alle spullen in huis hebt. Het opruimen in huis zal in het begin even wat meer tijd in beslag nemen, maar zodra je een vaste plek hebt voor alle spullen wordt opruimen een eitje!

Opruimtip 3: Per item 1 opbergplek

Een vervolg op bovenstaande opruimtip is dat je het beste één plek voor specifieke items kan gebruiken. Daarmee bedoelen we: niet in de keuken een bosje sleutels en in de gang ook, maar alleen in de gang of keuken. Vaak hebben mensen meerdere plekken voor dezelfde items, waardoor je alsnog altijd aan het zoeken bent!

Opruimtip 4: Kledingkast opruimen

Tip kledingkast opruimenDe kledingkast is vaak een doorn in het oog; je pakt een shirt om aan te trekken, trekt het toch niet aan en gooit het terug in de kast. Met als gevolg dat je keurige stapeltjes aan het einde van de week niet meer zo keurig zijn. Tip: hang vaak gebruikte kledingstukken op in plaats van op te vouwen. Het is makkelijker om iets terug op een hangertje te hangen dan weer netjes op te vouwen. Handig als je haast hebt in de ochtend!

Opruimtip 5: Ruim per kamer op

Wat ik veel zie bij mensen die hulp nodig hebben met opruimen, is dat ze tijdens het opruimen van hot naar her gaan. Gevolg: je pakt veel te veel taken tegelijk aan waardoor het opruimen niet volledig lukt. Begin daarom in een kamer en ga pas door naar de andere kamers wanneer de eerste kamer opgeruimd is.

Opruimtip 6: Zet een kookwekker tijdens het opruimen

Wie kent dat niet: ben je net lekker aan het opruimen, word je afgeleid door de spullen om je heen. Bijvoorbeeld wanneer je een stapel foto’s tegenkomt, tijdschriften of kleding. Voor je het weet is het een uur later en ben je nog geen stap verder. Zet daarom een kookwekker als je begint, bijvoorbeeld een kwartier per klus.

Opruimtip 7: Maak gebruik van geheime opbergruimtes

De zitruimte onder bankjes, onder bed, onder de trap: dit zijn ideale plekken om spullen uit het zicht op te bergen.

Opruimtip 8: Maak gebruik van externe opbergruimte

80% van de spullen in je huis raak je slechts 1 tot enkele keren per jaar aan. Denk bijvoorbeeld aan koffers, ski’s, vakantiespullen, boeken en seizoenskleding. Ze staan het grootste gedeelte van het jaar in de weg, nemen onnodig ruimte in en kunnen voor een rommelig huis zorgen. Geniet van een opgeruimd huis door je weinig gebruikte spullen op te bergen bij een ALLSAFE Mini Opslag vestiging bij jou in de buurt. Zo kun je al vanaf € 1,40 per week, 10 grote gevulde verhuisdozen opbergen. Je spullen staan veilig, verwarmd en geconditioneerd opgeslagen, waar je gewoon 7 dagen in de week bij kunt.

Opruimtip 9: Gebruik een twijfeldoos

Onvermijdelijk bij het opruimen van je huis is dat je spullen zult moeten weggooien. Het makkelijkst kun je je spullen verdelen in 3 groepen: houden, weggooien en twijfelgevallen. De valkuil voor de twijfelgevallen is dat je ze jaren houdt zonder ze te gebruiken. Verzamel deze spullen en zet ze bijvoorbeeld in een opslagruimte bij ALLSAFE, waar je ook je weinig gebruikte items opbergt. Heb je ze na 1 jaar niet gemist? Dan kun je ze weggooien.

Opruimtip 10: digitale professional organizer zoals de gratis app van mrBOX

Handige opruimappOm je te helpen met een opgeruimd huis kun je ook gratis apps gebruiken die helpen onthouden welke spullen je waar hebt liggen. Als opruimcoach gebruik ik zelf de gratis mobiele app van mrBOX.com waarbij je eenvoudig kunt registreren met foto’s en tekst welke spullen waar staan. Bijvoorbeeld dat je kerstspullen achterin op zolder liggen, de oude babykleertjes boven op de slaapkamerkast en de koffer met vakantiespullen in de garage. De app kun je vinden in alle appstores.

Met bovenstaande 10 opruimtips wordt jouw huis opruimen eenvoudig, leuk én heb je nooit meer last van rommel in huis! 

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder