• Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

 • Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

Opbergruimte combineren met een stijlvol interieur? Zo doe je dat!

22 november 2017 Door ALLSAFE Leestijd: 5 minuten
Opbergruimte combineren met een stijlvol interieur? Zo doe je dat! Tips voor opruimen en opbergen

Opbergruimte is een belangrijk onderdeel van onze woning. Vaak willen we en een stijlvolle woning en handige opbergmogelijkheden voor onze spullen. Lang niet altijd combineren we die twee. In deze blog vertellen we je hoe je stijl en (ruimte)gemak kunt combineren. Met 5 handige tips heb je altijd ruimte voor je geliefde spullen!

1. Schuifdeuren in de woonkamer

Van zware boerderijdeuren tot een elegante glas-in-lood variant: de schuifdeur is er in allerlei soorten en maten. Zie de afbeeldingen hiernaast om een idee te krijgen van de variëteit in stijlen!

Schuifdeuren kunnen een grote ruimtebesparing realiseren omdat je de deuren niet open hoeft te slaan. Daarbij geeft het je huis een unieke touch, want zeg nou zelf, wie heeft het (nog)?

2. Stapelbedden of hoogslapers in de slaapkamer

Het stapelbed, de favoriet van Youp. Het ideale meubel om ruimte mee te creëren. Op slechts twee vierkante meter kan je zo twee mensen kwijt! Zo houd je meer ruimte in de slaapkamer over voor bijvoorbeeld een grote televisie of een comfortabele bank.

Een variant op het stapelbed is de hoogslaper. Bovenop kan je lekker naar dromenland en onderin bijvoorbeeld een bank of bureau neerzetten. Dubbel zo handig!

Als je wat minder gecharmeerd bent van stapelbedden of hoogslapers kan je ook extra opbergruimte creëren door opbergboxen onder je bed te plaatsen. Met wieltjes zijn ze extra handig!

Onderbedboxen

3. Opbergkasten in woonkamer

Kasten nemen vaak relatief veel ruimte in beslag maar zijn belangrijk om al onze spullen in te kunnen bewaren. Het is daarom zaak om goed na te denken over een goede kast! Het is een mooie oplossing om kasten te kiezen die mooi in het interieur geïntegreerd kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan lage kasten die als opbergruimte en zitplaats kunnen dienen.

Een kast kan ook een dubbele functie hebben wanneer hij behalve voor opslag ook dient om spiegels en een tv in op te hangen. In het voorbeeld hieronder zijn er daarbij lichten geïntegreerd. Zo kan je het best in de spiegels kijken en is het tv kijken voor je ogen een stuk rustiger. Win win!

tv kast met opbergruimte

Andere voorbeelden van meubels met een dubbelfunctie zijn een slaapbank, een poef met ruimte erin voor je dekens, of een stoel waarin je ook je boeken kwijt kan.

Meubels met dubbelfunctie

4. Inbouwkast

Om je kast(en) helemaal onderdeel uit te laten maken van je interieur kan je kiezen voor inbouwkasten. Dit geeft wel zo’n rustige aanblik omdat je spullen als sneeuw voor de zon lijken te verdwijnen wanneer je de deuren sluit. Niets is echter minder waar. Je kunt namelijk ontzettend veel spullen kwijt!

Inbouwkasten

Zorg er vooral voor dat je de hele ruimte benut. Bijvoorbeeld door de kasten tot aan het plafond door te laten lopen. Sommige spullen heb je toch niet vaak nodig en kunnen dus best bovenin staan.

5. Opbergruimte buitenshuis

Hoe effectief en efficiënt je het huis ook inricht, je hebt altijd spullen over waarvan je niet goed weet wat je ermee moet. Denk bijvoorbeeld aan seizoensgebonden spullen zoals ski’s of juist je zomer-garderobe. Een groot deel van het jaar heb je deze niet nodig, maar ze nemen wel kostbare ruimte in beslag in je huis. Daar is een oplossing voor! Nu al groot in Amerika en sterk groeiend in Nederland is het concept mini opslag. Je huurt een ruimte op locatie bij jou in de buurt waar je spullen veilig en geconditioneerd opbergt zodat jij ruimte overhoudt in je huis. Dit kan al vanaf €1,40 per week!

Ervaar het gemak van ruim wonen

Met behulp van onze tips gaat het jou zeker lukken om ruimte te creëren. Al je spullen krijgen een mooie plekje zowel in als buiten je huis. Hierdoor zal je merken dat je huis altijd mooi netjes en ruim is. Ervaar het gemak van ruim leven!

Gerelateerde artikelen

De voorjaarsschoonmaak in 3 stappen
Tips voor opruimen en opbergen
Leestijd: 5 minuten

De voorjaarsschoonmaak in 3 stappen

De lente is bijna aangebroken en daarmee het voorjaar: tijd vo... Lees verder

Tijd, ruimte, rust!
Tips voor opruimen en opbergen
Leestijd: 5 minuten

Tijd, ruimte, rust!

Je hebt haast in de ochtend, het huis is een bende en voor de... Lees verder

Je huis schoonmaken na de feestdagen: zó gedaan met onze tips!
Tips voor opruimen en opbergen
Leestijd: 5 minuten

Je huis schoonmaken na de feestdagen: zó gedaan met onze tips!

Nu Kerst is geweest en oud en nieuw over 3 dagen voor de deur st... Lees verder