• Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

 • Gratis transport

  Gratis transport

 • 24/7 beveiliging

  24/7 beveiliging

 • Laagste prijs

  Laagste prijs

 • Huren vanaf één week

  Huren vanaf één week

Opbergtips voor in huis: zo maak je nog eens ruimte én overzicht!

16 mei 2023 Door ALLSAFE Leestijd: 5 minuten
Opbergtips voor in huis: zo maak je nog eens ruimte én overzicht! Tips voor opruimen en opbergen

Je kunt veel ruimer wonen dan je denkt. In lege hoekjes, achter deuren van kasten of onder trappen ligt een schat aan vaak onbenutte ruimte. Hoe gebruik je deze loze ruimte het beste, en met welke hulpmiddelen kan je zoveel mogelijk op deze plekken kwijt? Lees snel verder voor alle opbergtips!

Ruim je huis op!

De eerste opbergtip, is om op te ruimen. 4% van al je spullen in huis koop je dubbel, vaak omdat je niet meer weet dat je ze hebt of omdat je ze gewoon niet meer kan vinden. Dus kom van de bank af en ruim op! Het makkelijkste is om al je spullen in huis in drie groepen te verdelen:

 • Spullen die je dagelijks gebruikt
 • Items je die je slechts 1 of 2 keer per jaar gebruikt
 • Spullen die je nooit meer gebruikt

Spullen die je nooit meer gebruikt kun je weggooien, op Marktplaats verkopen of naar de kringloop brengen. Items die je slechts één of twee keer per jaar gebruikt, kunnen nog aardig wat plek innemen (denk aan ski’s, kampeerspullen of watersportspullen). Deze spullen gooi je natuurlijk niet weg. Een oplossing is om deze buitenshuis op te bergen, bijvoorbeeld in een  opslagruimte bij jou in de buurt. Zo heb je meer ruimte in huis en kun je er toch altijd bij wanneer je wilt.

Klaar met opruimen? Kijk eens wat een ruimte je al hebt gecreëerd! Maar je bent nog niet klaar, want als je écht ruimte wilt besparen, pas je de volgende opbergtips ook toe.

Opbergen in de trapkast: een zee aan verborgen ruimte

Met vaak toch al minstens 2 trappen in huis bezit je meer opbergruimte dan je denkt. De ruimte onder trappen kun je heel goed als trapkast gebruiken. Een op maat gemaakte kast met vakken of ingebouwde lades is heel erg handig én het ziet er ook nog eens mooi uit!

Deuren als kapstok

Zoveel deuren in huis, en tóch wordt er te weinig mee gedaan. Deuren zijn juist erg handig om spullen aan op te hangen. Bevestig bijvoorbeeld een simpele roede aan een deur en hang daar al je sjaals aan op. Of een speciale ‘schoenenzak’ die je de deur hangt: zo heb je altijd genoeg opbergruimte voor je schoenen! Denk daarnaast ook eens aan de binnenkant van je keukenkastdeurtjes, ideaal voor bijvoorbeeld pannendeksels.

Kledinghangers zijn je beste vriend

Kledinghangers kun je behalve voor overhemden, truien, broeken en jurken natuurlijk ook gebruiken voor andere items. Gebruik ze bijvoorbeeld om je ballerina’s of bh’s aan op te hangen. Ook kan er er handig je sjaals aan opknopen. Of ben je een echte hobbyist en heb je veel rolletjes lint? Een kledinghanger is dan ideaal!

Opbergsystemen op maat

Ultiem ruimte maken, doe je door opberg- en uitschuifsystemen in huis te gebruiken. Een stoeltje dat je uit kan klappen tot een keukentrap, uitklapbare keukenbladen, een bank die je omtovert tot een luxe 2-persoonbed, een bed met opbergruimte eronder, het kan allemaal!

Labellen

Koop een pakje met plaklabels of schaf een labelprinter aan en plakken maar! Heb jij bijvoorbeeld een overvolle kruidenkast of een kast vol opbergbakken/manden? Plak dan overal een label op om zo overzicht te creëren. Zo hoef jij niet alle bakken/manden van de plank te trekken, maar heb jij direct overzicht waar alles zich bevindt. Dit is ook een handige tip voor in de schuur.

Lekker hangen

Hang op die boel! Ruimte te kort, in bijvoorbeeld je garage? Hang je fiets dan op of maak spijkers aan de muur waar je gereedschap of andere dingen aan kan ophangen. Maak daarbij ook gebruik van een stellingkast, zodat je in de hoogte kan werken met jouw spullen.

Gerelateerde artikelen

Zorgeloze vakantie met ALLSAFE
Vakantie
Leestijd: < 1 minuut

Zorgeloze vakantie met ALLSAFE

Het aftellen naar je langverwachte, zorgeloze vakantie is be... Lees verder

Medewerker aan het woord - Kristof de Nijs
Behind the scenes
Leestijd: 4 minuten

Medewerker aan het woord - Kristof de Nijs

Interview Kristof de Nijs In de categorie ‘Behind the scenes�... Lees verder

De voorjaarsschoonmaak in 3 stappen
Tips voor opruimen en opbergen
Leestijd: 3 minuten

De voorjaarsschoonmaak in 3 stappen

De lente is bijna aangebroken en daarmee het voorjaar: tijd vo... Lees verder