Gratis transport

24/7 beveiliging

Laagste prijs

Huren vanaf één week

Gratis transport

24/7 beveiliging

Laagste prijs

Huren vanaf één week

Opbergtips voor in huis: zo maak je nog eens ruimte én overzicht!

8 mei 2015 Door ALLSAFE Leestijd: 5 minuten
Opbergtips voor in huis: zo maak je nog eens ruimte én overzicht! Tips voor opruimen en opbergen

Je kunt veel ruimer wonen dan je denkt. In lege hoekjes, achter deuren van kasten of onder trappen ligt een schat aan vaak onbenutte ruimte. Hoe gebruik je deze loze ruimte het beste, en met welke hulpmiddelen kan je zoveel mogelijk op deze plekken kwijt? Lees verder voor alle opbergtips!

Ruim je huis op!

De eerste opbergtip, is om op te ruimen. 4% van al je spullen in huis koop je dubbel, vaak omdat je niet meer weet dat je ze hebt of omdat je ze gewoon niet meer kan vinden. Dus kom van de bank af en ruim op! Het makkelijkste is om al je spullen in huis in drie groepen te verdelen:

  • Spullen die je dagelijks gebruikt
  • Items je die je slechts 1 of 2 keer per jaar gebruikt
  • Spullen die je nooit meer gebruikt

Spullen die je nooit meer gebruikt kun je weggooien, op Marktplaats verkopen of naar de kringloop brengen.  Items die je slechts één of twee keer per jaar gebruikt, kunnen nog aardig wat plek innemen (denk aan ski’s, kampeerspullen of watersportspullen) Deze gooi je natuurlijk niet weg. Een oplossing is om deze buitenshuis op te bergen, bijvoorbeeld in een geconditioneerde opslagruimte. Zo heb je meer ruimte in huis en kun je er toch altijd bij wanneer je wilt.

Klaar met opruimen? Kijk eens wat een ruimte je al hebt gecreëerd! Maar je bent nog niet klaar, want als je écht ruimte wilt besparen, pas je de volgende opbergtips ook toe!

Opbergen in de trapkast: een zee aan verborgen ruimte trapkast maken

Met vaak toch al minstens 2 trappen in huis bezit je meer opbergruimte dan je denkt! De ruimte onder trappen kun je heel goed als trapkast gebruiken. Een op maat gemaakte kast met vakken of ingebouwde lades is heel erg handig én het ziet er ook nog eens mooi uit!

Deuren als kapstok

Zoveel deuren in huis, en tóch wordt er te weinig mee gedaan! Deuren zijn juist erg handig om spullen aan op te hangen. Bevestig bijvoorbeeld een simpele roede aan een deur en hang daar al je sjaals aan op. Of een speciale ‘schoenenzak’ die je de deur hangt, zo heb je altijd genoeg opbergruimte voor je schoenen!  Denk daarnaast ook eens aan de binnenkant van je keukenkastdeurtjes, ideaal bijvoorbeeld pannendeksels.

Kledinghangers zijn je beste vriend knutselmateriaal opbergtip

Kledinghangers kun je behalve voor overhemden, truien, broeken en jurken natuurlijk ook gebruiken voor andere items. Gebruik ze bijvoorbeeld om je ballerina’s of bh’s aan op te hangen (met behulp van een wasknijper). Je sjaals kan je er handig aan opknopen, zo heb je voor 10 stuks slechts 1 hanger nodig! Of ben je een echte hobbyist en heb je veel rolletjes lint? Een kledinghanger is dan ideaal!

Opbergsystemen op maat

Ultiem ruimte maak je door opberg- en uitschuifsystemen in huis te gebruiken. Een stoeltje dat je uit kan klappen tot een keukentrap, uitklapbare keukenbladen, een bank die je omtovert tot een luxe 2-persoonbed, een bed met opbergruimte eronder, het kan allemaal! Leuke filmpjes met al deze systemen vind je regelmatig op de Facebookpagina van ALLSAFE Mini Opslag.

Een catalogus van al je spullen

Ruim wonen voelt pas echt ruim aan als je overzicht hebt over je spullen. Zou jij ook niet een handige catalogus willen hebben van ál je spullen? Dat kan! Met de app van mrBOX kun je al je spullen in een handig overzicht plaatsen. Zo weet je precies wat je hebt en ben je nooit meer iets kwijt! Je kunt bijvoorbeeld alle dozen op zolder in deze app zetten, inclusief waar op zolder deze dozen staan. Download hier de gratis app!

We hopen dat je met al deze opbergtips een zee aan ruimte thuis hebt weten te maken!

Gerelateerde artikelen

Zó creëer je thuis je eigen yoga- en meditatieruimte
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Zó creëer je thuis je eigen yoga- en meditatieruimte

Even ontsnappen aan alle hectiek om je heen. Als we niet oppassen de... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Zo maak jij je huis klaar voor de herfst!
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Zo maak jij je huis klaar voor de herfst!

De zomer is nu toch echt voorbij. Het wordt kouder en de blaadjes va... Lees verder