• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

Ski onderhoud en snowboard onderhoud – huren of kopen?

14 maart 2018 Door ALLSAFE Leestijd: 6 minuten
Ski onderhoud en snowboard onderhoud – huren of kopen? Tips voor opruimen en opbergen

Ben jij ook zo’n wintersport fanaat? Tussen je vakanties door is goed onderhoud van je wintersportmateriaal noodzakelijk. Je wilt immers tijdens je volgende vakantie weer zo soepel mogelijk over de piste glijden. Hoe zorg je ervoor dat je ski’s en/of snowboards in topconditie blijven? Lees verder voor 5 tips!

Wintersportspullen kopen of huren: kies voor goed onderhoud

Wintersportspullen kopen of huren: kies voor goed onderhoudZowel voor als na je vakantie is ski onderhoud onontbeerlijk. Om soepel van de heuvels en bergen te blijven gaan, moet je onderhoud tip top in orde zijn. Bij het huren van je wintersportmateriaal wordt dat voor je gedaan. Wanneer je koopt, heb je het onderhoud zelf in de hand. Wat wordt het?

Wanneer je wintersportmateriaal huurt, wordt het onderhoud uit handen genomen. In principe moet je er vanuit kunnen gaan dat het goed is. Toch is het denkbaar dat je zelf een stuk secuurder bent met je eigen materiaal dan de medewerkers die het huurmaterieel aan de lopende band onderhouden.

Kopen of huren: zorg voor passend skimateriaal

Bij de skiverleih heb je ruim de keuze uit ski’s, snowboards en bijpassende schoenen. Toch is de kans dat alles precies past en zit zoals jij dat wil niet heel groot. Wanneer je eigen spullen koopt, heb je langer de tijd om te passen.

Met je eigen spullen kan je ook elke vakantie weer op hetzelfde materieel oefenen, zodat je niet meer hoeft te wennen en je dus sneller je techniek kan ontwikkelen.

Houd er bij kopen reken mee dat je materiaal binnen een aantal jaren niet meer up-to-date is: bij de keuze voor huur kan je ander materiaal huren – dat is niet per se duurder dan het materiaal dat vorig jaar nieuw was. Wanneer je je eigen spullen gebruikt, zal je een grotere investering moeten doen. Wel heb je weer fijn je eigen spullen!

Conclusie: kopen in combinatie met goed ski onderhoud!

Conclusie: kopen in combinatie met goed ski onderhoud!Hoewel het in het begin een grote investering is, heb je zelf de regie. Je kunt je ski’s, snowboards en schoenen precies aan laten sluiten bij jouw behoeftes, waardoor je jezelf beter kunt ontwikkelen. Fijn toch, om je eigen spullen te hebben?

Na de vakantie rijd je rozig terugblikkend naar huis. Thuis zet je jouw eigen spullen weer op zolder of in de schuur. Maar is dat wel handig? Het opbergen van wintersportspullen neemt veel ruimte in beslag en je ruimte moet ook aan bepaalde condities voldoen. Hoe los je dat het beste op?

Waar je op moet letten bij het opbergen – vocht

Vochtige ruimtes (zoals je zolder of schuur) zijn niet bevorderlijk voor je materieel. Het kan ervan gaan schimmelen, roesten en stinken!

Een eerste stap om dit te voorkomen is dat je spullen droog zijn wanneer je ze wegzet. Skies opbergen of je snowboard opbergen doe je pas na een grondige droogbeurt. Skischoenen opbergen is qua drogen lastiger: afnemen met een droogdoek volstaat niet.

Laat je schoenen lang genoeg drogen om er zeker van te zijn dat ze niet gaan ruiken door achtergebleven vocht. Haal bij voorkeur de binnenschoen eruit en stop deze vol met kranten. Dan gaat het drogen sneller!

Om roest op je ski’s en snowboard te voorkomen, gebruik je wax. Voor de randen volstaat huis-tuin-en-keuken vaseline. Gewoon uit het schap van de supermarkt, wel zo makkelijk.

Een tweede stap bij het letten op de nadelige gevolgen van vocht is de opbergruimte zelf. Schuurtjes, zolders en kelders zijn vaak vochtige plaatsen die niet geschikt zijn om je spullen te stallen voor de zomermaanden. Een echt droge ruimte voor je spullen is cruciaal, dus kies een andere plek! Voldoet de ruimte die jij gebruikt al?

Dakkoffer opbergen

Dakkoffer opbergenNaast je spullen wacht nog een attribuut dat is meegereisd vanuit de bergen: de dakkoffer. Niet het kleinste attribuut van je verzameling. Waar laat je die? Hij moet sowieso van de auto af, want die rijdt een stuk minder efficiënt met die koffer op het dak. De schuur, het huis of de zolder zijn natuurlijk een optie, maar het kost wel veel ruimte. Zou je die niet liever voor iets anders gebruiken?

Slim opbergen met ALLSAFE Mini Opslag

ALLSAFE Mini Opslag heeft voor jou de oplossing. Met droge, schone en beveiligde opbergruimte zijn de condities voor jouw wintersportmaterieel optimaal. Wanneer jij het onderhoud aan je spullen goed hebt uitgevoerd – en dat is natuurlijk het geval – dan kan jij je spullen rustig bij ALLSAFE laten liggen in de tijd dat je (helaas) niet op wintersport bent.

Je wintersport materieel verzorgd en opgeborgenJe wintersport materieel verzorgd en opgeborgen

Nu je slim gebruik maakt van geschikte ruimtes voor je ski’s, snowboards en skischoenen en je dakkoffer, kan jij rustig achteroverleunen. Die spullen staan nu droog, niet in de weg, maar toch beschikbaar. Handig voor als je last minute besluit toch nog even een weekendje te gaan. Begint het alweer te kriebelen?

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder