• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

7 tips om slim je koffer in te pakken!

15 januari 2022 Door ALLSAFE Leestijd: 5 minuten
7 tips om slim je koffer in te pakken! Tips voor opruimen en opbergen

Yes, je hebt een vakantie geboekt! Een goed vooruitzicht, maar in praktijk ook een beetje stressvol. Mensen blijken zich met name zorgen te maken over het inpakken. Want je wil niks vergeten en alles moet ook nog eens in dat kleine koffertje passen… Als echte ruimteadviseurs weten wij wel raad met kleine ruimtes. Wij geven je inpaktips om goed voorbereid en stressvrij op reis te gaan!

Inpaklijst voor de essentiële items

Hoewel je de meeste spullen desnoods nog op je bestemming kan kopen, mag je sommige dingen gewoonweg niet vergeten. Sowieso geldt: zonder paspoort, pinpas en telefoon kom je nergens. Ook heb je in bepaalde Europese landen een vignet nodig als je erdoorheen rijdt. Goed om te weten! Vergeet ook zeker de reserveringformulieren van de camping niet. Deze moet je vaak nog old school uitprinten.

Voor vliegvakanties is je boardingpass natuurlijk erg belangrijk. En tot slot, pak je medicijnen direct in! Bijzondere medicijnen zijn niet te vinden in het buitenland en zijn dus zeer essentieel.

inpaklijst vakantie

7 koffer inpaktips om slim de ruimte te gebruiken

Natuurlijk wil je ook genoeg kleding en andere spullen meenemen. Maar dat moet wel allemaal in je koffer of auto passen. Hoe doe je dat? We geven je een aantal inpakhacks om echt iedere centimeter van je rolkoffer te gebruiken.

  1. Bedenk allereerst goed welke kleding écht mee moet en welke niet. Dat ligt aan je bestemming: ga je iedere avond struinen over de boulevard of ga je kamperen? Dat maakt nogal uit voor het aantal nette jurkjes dat je mee gaat nemen. En dit geldt voor nog veel meer kleding: wordt het warm of koud en een stad- of strandvakantie?
  2. Verder is het slim om je kleding op te rollen. Dat scheelt heel veel ruimte én je kleding gaat dan minder kreuken.
  3. Ook een goede tip is om ‘loze’ ruimtes nuttig op te vullen, door bijvoorbeeld sokken in je schoenen te stoppen.
  4. Ga ook na of er badhanddoeken- en linnenservice is op je bestemming. Het is erg fijn als je dat zelf niet mee hoeft te nemen. Zo wel, neem dan Hamam doeken mee in plaats van badhanddoeken. Deze besparen enorm veel ruimte én gewicht. Bijkomend voordeel is ook dat ze sneller drogen.
  5. Hou je enorm van lezen? Investeer dan in een goede e-reader: die is flinterdun en heeft ruimte voor oneindig veel boeken.
  6. Schoenen mee? Plaats er een badmuts overheen zodat de rest niet vies wordt van je zolen.
  7. En uiteraard kan je heel veel ruimte besparen met je koffer inpakken door alles in vacuüm zakken te verpakken.

tips koffer inpakken

En dan kom je weer thuis…

Bij thuiskomst lijkt het wel alsof je nog meer spullen bij je hebt dan toen je ging en alles ligt opgepropt in je koffer of auto. En waar lag alles voor de vakantie nou toch opgeborgen..? Om te zorgen dat je garage of zolder niet helemaal vol komt te liggen met allerhande strandstoelen en opblaasbanden (die je ook nóóit meer in de verpakking krijgt), kun je eens denken aan externe opbergruimte. Bij ALLSAFE Mini Opslag berg je de spullen die jij maar weinig gebruikt, gewoon op. Dat scheelt jou een hoop ruimte in huis!

Hopelijk heb je nu goed inzicht in de essentials die je mee moet nemen op vakantie. En die pot pindakaas valt daar écht niet onder. Of nou ja, misschien heb je er ineens wel ruimte voor dankzij de slimme inpak hacks… Fijne vakantie!

Nog meer tips over hoe je met rust in je hoofd op vakantie kunt? Lees verder en gebruik de praktische tips & tricks uit onze blogs:

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder