• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

Help! Wat doe ik met de spullen van mijn ex?!

31 juli 2019 Door ALLSAFE Leestijd: 8 minuten
Help! Wat doe ik met de spullen van mijn ex?! Tips voor opruimen en opbergen

Ben je nog samen op vakantie geweest maar hebben jullie toch het gevoel dat jullie relatie geen stand kan houden? Dan valt de beslissing om uit elkaar te gaan. Wanneer je nog maar net verkering hebt dan is er niet veel aan de hand, maar wat als je samenwoont of zelfs getrouwd bent? Wat doe je dan met de spullen van je ex? Bewaren, teruggeven of weggooien? Wij geven je wat handige tips om van je break-up af te komen en rust in je huis en hoofd te bewaren.

Na een definitieve breuk met je ex zijn het niet alleen de herinneringen die achterblijven. Vaak blijven ook de nodige grote spullen en relatiesouvenirs achter. En deze worden vaak bewaard, in plaats van teruggegeven of weggegooid. Foto’s, cadeautjes, appjes en kaartjes met de mooiste liefdesquotes; wat moet je hier nu mee?

Netflix van je ex!

Volgens eerder onderzoek geeft 54% van de ondervraagden aan bewust dingen te bewaren van een ex. Maar wat ze dan precies bewaren? 81% procent van de ondervraagden bewaart foto’s van een ex. Dat valt te begrijpen, aangezien foto’s digitaal makkelijk te verbergen zijn. En wie scrolt er niet eens door een mapje foto’s van een vakantie van tien jaar geleden? De bewaarders doen ook niet snel afstand van ontvangen cadeaus, met 74% van de ondervraagden die dit bewaard hebben. Kleren zijn wat minder populair om te bewaren.

foto's

Slechts 17% bewaart kleding van een ex-geliefde terwijl 6% geen afstand kan doen van een gedeeld abonnement, zoals een Netflix account. Mannen voelen zich sneller bezwaard ten opzichte van hun nieuwe vriendin: 17 procent zegt zich schuldig te voelen als hij een foto van zijn ex bewaart. 11 procent van de vrouwen heeft datzelfde gevoel. Twintig procent van de mannen en negen procent van de vrouwen verstopt foto’s van de nieuwe geliefde omdat hij of zij dit vast niet zal goedkeuren. En misschien is dit wel terecht. 12 procent van de mannen en vijf procent van de vrouwen geeft namelijk toe nog best wel gevoelens te hebben voor de ex.

Alles verbranden

Als je niets van je ex wilt bewaren, bijvoorbeeld door vreemdgaan, dan kun je de spullen uiteraard nog weggooien of teruggeven. Van de ondervraagde Nederlanders geeft een vijfde de spullen terug aan een ex, net als dat een vijfde de spullen weggooit of ze tijdelijk opbergt in een externe opslagruimte. Het zijn de favoriete keuzes voor degenen die echt klaar zijn met de relatie en weinig meer aan de relatie herinnerd willen worden.

vuur

Zijn er dan helemaal geen mensen die de spullen van een ex met een grijns op het gezicht verbranden? Als je jezelf herkent als het type dat de spullen van een ex met liefde vernielt, dan ben je niet de enige. Het zijn er niet veel die dit doen, maar 3% neemt afstand van een ex door de spullen ritueel te vernietigen. Waarschijnlijk als manier om wraak te nemen op een ex. Mocht je dus nog spullen bij je ex hebben liggen, dan weet je nu wat er mee kan gebeuren.

Veel herinneringen

Woonden jullie samen en heb je nog veel grote spullen van je ex bij je thuis staan? Het is goed om je ex een deadline te stellen waarop de spullen opgehaald moeten worden, zeker als je kleiner wilt gaan wonen of de ruimte echt kunt gebruiken. Mocht dit niet lukken, dan is het ook nog mogelijk om de spullen tijdelijk in een externe opslagruimte op te bergen totdat de spullen wel terug kunnen. Herinneringen bewaren is heel natuurlijk, maar liever word je natuurlijk niet dagelijks aan een ex herinnerd. Bij digitale foto’s, mailtjes en appjes is dat niet zo’n probleem. Die staan immers opgeslagen in de cloud. Maar die cadeaus, souvenirs, foto-albums en andere fysieke aandenken dan? Die kunnen worden opgeslagen in een opslagruimte van ALLSAFE Mini Opslag. De spullen kunnen thuis worden opgehaald om veilig te worden opgeslagen en is er altijd overzicht van de opgeslagen spullen. Bovendien kunnen jij, en je ex, er op elk moment van de dag bij om iets eruit te halen.

Oké, de spullen zijn getackeld! Rust in je huis heb je nu hopelijk wat meer. Maar hoe kun je zorgen dat je ook in je hoofd wat minder met je ex bezig gaat zijn? Check ons stappenplan!

break-up

#1

Een belangrijke vraag om jezelf te stellen: is diegene net zoveel voor jou gegaan als jij voor de ander? In een relatie is het belangrijk dat de verhoudingen gelijk zijn en dat je er allebei voor de volle 100 procent voor gaat. Als je deze vraag met ‘Nee’ kunt beantwoorden, dan weet je zeker dat het beter is dat je bij diegene weg bent.

#2

Gebruik de manier van zangeres Adele om je liefdesverdriet te verwerken. Vlak voor het album “21” werd ze gedumpt door haar man. Op zo’n moment zijn er 2 dingen die je kan doen: balen en ervoor kiezen om ongelukkig te blijven of accepteren dat dit een rotsituatie is en ervoor kiezen om hem te vergeten. Je gevoelens van je afschrijven kan dus erg helpen bij de verwerking.

#3

Verwijder zijn contactgegevens. Grote kans dat je dit al meerdere keren van je omgeving hebt gehoord, en het waarschijnlijk nog niet hebt gedaan. Hoe lastig het dan ook is, het is beter om elkaars contactgegevens te verwijderen. Je bent er echt niet bij geholpen om nog op een vriendschappelijke manier met elkaar om te gaan. Oké, als jullie samen na een jarenlange relatie met wederzijdse goedkeuring uit elkaar zijn gegaan dan kun je best nog wel contact houden. Maar als je echt pijn en verdriet hebt dan is het beter om het contact te verbreken.

#4

Geef jezelf de tijd om elkaar te vergeten. Je wilt zo snel mogelijk van dat nare gevoel afkomen, dat is logisch. Maar in werkelijkheid weet jij dat je ex loslaten tijd nodig heeft. Accepteer dat je tijd nodig hebt om je leven weer op de rails te krijgen en zorg er voor dat je jezelf die tijd gunt. Het is veel makkelijker om elkaar te vergeet als je jezelf tijd gunt. Op die manier sta je er al een stuk relaxter in.

#5

Vermijd emotionele films en muziek. Het laatste waar je nu op zit te wachten is iets wat je negatieve emoties stimuleert. En dat is precies wat er gebeurd wanneer je emotionele films bekijkt of emotionele muziek luistert. Dit soort films en muziek versterken je liefdesverdriet namelijk alleen maar. Als je dan toch films wil kijken, zorg er dan voor dat het films zijn waarom je moet lachen. Hetzelfde geldt voor muziek, je bent gewaarschuwd!

Zo. Heb je alle tips toegepast en de nodige spullen teruggegeven, weggegooid of extern opgeborgen? Pfff, dat zal een last van je schouders zijn en je veel rust brengen. Voor rust en ruimte in je huis én hoofd, kun je altijd bij ALLSAFE Mini Opslag terecht.

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder