• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

Hoe maak je makkelijk ruimte voor jouw hobby?

21 september 2023 Door ALLSAFE Leestijd: 5 minuten
Hoe maak je makkelijk ruimte voor jouw hobby? Tips voor opruimen en opbergen

Ben jij begonnen met een nieuwe creatieve hobby? En mag jij jezelf nu een heuse amateur kunstenaar, timmerman of juwelier noemen? Dan is het hoog tijd voor een eigen hobbykamer. Want misschien werkt hobbyen aan de eettafel wel aardig, maar echt fijn is het niet om verfspatten terug te vinden op jouw mooie meubilair en de vloer. In deze blog lees je hoe je zowel een praktische als inspirerende hobbykamer maakt, waar jouw creativiteit helemaal tot bloei kan komen!

Maak ruimte voor je hobby

Als eerste is het aan jou te besluiten welke kamer omgetoverd wordt tot hobbykamer. De zolder of een geïsoleerd schuurtje is hier al snel geschikt voor. Heb je geen vrije kamer, dan kan je ook in de woonkamer een creabea hoekje inrichten. En natuurlijk maak je ruimte door spullen die in de weg staan, bij ALLSAFE op te bergen. Want ook voor hobbyisten is ALLSAFE er!

Zorg voor genoeg opbergruimte: een opbergkast maken

Een hobbykamer wordt al snel een rommelkamer als je niet oppast. Daarom is voldoende opbergruimte essentieel. Je kan natuurlijk een grote IKEA kast neerzetten, maar leuker is het om een unieke kast neer te zetten. Dan krijgt je hobbykamer echt karakter.

Jij als hobbyist bent ongetwijfeld creatief en misschien ook wel heel handig met hout. Waarom zou je dan niet zelf een kast maken! Bedenk vooraf wat voor type werker je bent: word je creatief van een ruimte met veel spullen in het zicht of werk je beter in een opgeruimde plek? Daarna kan je aan de slag met je kast. Hier vind je een goede bouwtekening voor een kast van pallets die je naar smaak kunt aanpassen.

Hobby opslag

Verder maak je je hobbykamer echt eigen door creatieve en speelse opbergmogelijkheden neer te zetten. Bijvoorbeeld mandjes van verschillende typen materialen of pennenbakjes gemaakt van blik of gebruikte glazen potten. In een hobbykamer zijn kleine kastjes op wielen ook echt een must. Dan heb je al je spullen binnen handbereik en tegelijkertijd geen troep op je werkbank.

Inrichting hobbykamer: creatief en praktisch

Een memobord, prikbord of whiteboard mag echt niet ontbreken in je hobbykamer. Daar worden namelijk de beste ideeën geboren! Hang knipsels, schetsen, foto’s of stoffen op die je inspireren of van projecten waar je mee bezig bent. Zo’n bord is de basis voor al je kunstwerken.

In je hobbykamer is natuurlijk een grote werktafel belangrijk. Zorg dat je voldoende bewegingsvrijheid hebt. Kies afhankelijk van je hobby voor een kruk bij de tafel waar je dynamisch op kunt bewegen, of juist een goede stoel als je veel op dezelfde plek zit tijdens het beoefenen van je hobby.

Hobbykamer inrichten

Licht in je kamer voor meer energie

Zorg dat je voldoende licht in je ruimte hebt. Het liefst daglicht, bijvoorbeeld vanuit je dakraam op zolder of in je schuurtje door het raam met zicht op de tuin. Natuurlijk licht is blauwwit van kleur en dat zorgt voor een verhoging van je energie en concentratie. Dit licht is ook na te maken met goede lampen. Zeker doen, want meer energie geeft ook meer zin om te hobbyen.

Als je een hobby als sieraden maken hebt, is het daarnaast handig om ook praktisch licht in je kamer te hebben. Een slimme keuze voor als je ’s avonds aan de slag gaat.

Zet planten in huis!

Groen in je ruimte is altijd een goed idee. Planten geven zuurstof af en zuiveren de lucht in huis. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat planten je gelukkiger maken. Ze boosten je productiviteit, zelfs wanneer je er van een afstandje naar kijkt. Ook goed is het dus om in je tuinhuis jouw creatieve hok te stationeren, van waaruit je kan uitkijken op je groene tuin.

Op zoek naar details over een hobbyopslag? Lees verder op de pagina:

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder