• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

Kerstspullen opruimen: zo maak je meer ruimte in 2019

21 december 2018 Door ALLSAFE Leestijd: 7 minuten
Kerstspullen opruimen: zo maak je meer ruimte in 2019 Tips voor opruimen en opbergen

Tuig je de kerstboom na de kerst meteen af of blijft deze bij jou staan tot 3 koningen? Laat je alle lampjes nog feestelijk hangen of begin je toch vast wat weg te halen? Helaas kun je je kerstspullen opruimen niet weken blijven uitstellen: je wilt het nieuwe jaar ook weer opgeruimd beginnen.

Om je vast een beetje op weg te helpen geven wij jou in deze blog handige tips en trucs. Met onze hulp hoeft je kerstspullen opruimen geen ‘goed voornemen’ te worden en ga je met een schone lei 2019 in.

Weg met die verzamelkoorts

Weg met die verzamelkoortsHoeveel kerstspullen gebruik je eigenlijk elk jaar niet? Toch belanden ze elk jaar weer in die grote doos op zolder. Om ruimte te besparen en het jezelf een stuk gemakkelijker te maken volgend jaar is dit dan ook waar je mee begint: weg doen wat weg kan.

Kerstballen die kapot op de grond zijn gevallen gooi je meteen weg, maar lichtsnoeren met kapotte lampjes kom je ieder jaar weer tegen. Ze zijn net als sokken: je weet dat er een gat in zit en toch gooi je ze weer in de was.

Voordat je alle snoeren opbergt, controleer dan of alle lampjes nog werken. Het zou zonde zijn als je dingen bewaart waar je niks meer aan hebt. Dan kom je er volgend jaar ook niet pas op het laatste moment achter dat je nog nieuwe inkopen moet doen.

Kerstspullen opruimen zonder knopen

Kerstspullen opruimen zonder knopenHet opbergen van de lichtsnoeren is ook een uitdaging. Elk jaar is het waarschijnlijk weer een gevecht met het uit elkaar halen van de snoeren en vraag je je af hoe al die knopen er zijn ingekomen.

Die komen er niet uit zichzelf, maar ontstaan eigenlijk op het moment dat je ze niet goed opbergt. Wanneer je de lampjes uit de kerstboom haalt, wikkel ze dan om een stuk karton (met uitgesneden inkepingen) of een kledinghanger. Zo wikkel je ze er volgend jaar zonder knopen af!

Kerstballen opbergen

Na het uitzoekwerk kan je de overgebleven kerstspullen opruimen. Hoe pak je dat het slimst aan? Alleen al voor je kerstballen opbergen zijn meerdere handigheidjes.

Kerstballen opbergenZo kan je gebruik maken van een speciale kerstballen opbergbox. Deze boxen zijn met handige indeelvakjes te verkrijgen in de winkel en zorgen ervoor dat jouw kerstballen veilig op hun plek in de doos blijven.

In plaats van een box aan te schaffen, kun je ook een box die je al hebt gebruiken. Hier plaats je vervolgens zelf kartonnen wandjes in en maak je je eigen indeling. Als de box wat hoger is maak je meerdere lagen van karton om de ruimte zo optimaal mogelijk te gebruiken.

Nu je je goed georganiseerde boxen vol kerstballen hebt, waar ga je ze neerzetten? Gezien je ze de rest van het jaar niet gebruikt, berg je je spullen eenvoudig op bij ALLSAFE. Zo staan de boxen thuis niet in de weg houd je extra ruimte over.

Goed verpakt kerstspullen opruimen

Goed verpakt kerstspullen opruimenDe rest van je kerstspullen als stalletjes, sterren, lampjes en kaarsjes zijn lastiger in vakjes op te bergen. De kans is dan ook groot dat alles in grote dozen op elkaar beland. Om beschadiging te voorkomen wikkel je deze spullen eerst in met bijvoorbeeld krantenpapier of noppenfolie.

Met kerstspullen opruimen is het altijd handig één ding in het achterhoofd te houden: je wil het jezelf zo makkelijk mogelijk maken voor volgend jaar. Met het inpakken van dozen geldt dan ook dat het handig is elke doos te labelen.

Maak een speciale doos voor bijvoorbeeld verlichting, buitenversiering, binnenversiering en kostbare spullen. Maak een lijstje om op de doos te plakken, zodat je bij kan houden wat je precies in de doos stopt. Tip: dit lijstje kun je ook bijhouden met de gratis mr.BOX app!

Om deze dozen vervolgens niet ergens op zolder te laten verdwijnen, kun je deze samen met je kerstballen collectie extern opbergen.

De kerstboom het huis uit

Kerstboom opruimenDe kerstboom: het meeste werk om af te tuigen en neemt het meeste ruimte in. Gelukkig kunnen we ook de kerstboom opruimen een stukje makkelijker maken.

Heb je een kunstkerstboom? Bind dan touwen (of riemen) om de boom heen, om hem zo smal mogelijk te maken. Als de boom voorheen in een bepaalde doos zat, zorg er dan voor dat je deze bewaart.

Waar je kerstboom ook goed in opgeborgen ligt is een speciale kerstboom opbergbox of kerstboom opbergtas. Deze boxen en tassen maken het verplaatsen van je kerstboom naar een opslagruimte een stuk eenvoudiger. Het voordeel van een box is dat je er eventueel ook nog wat andere kerstspullen in kwijt kan.

Wanneer je een den of spar als kerstboom hebt staan, is een opbergbox natuurlijk geen optie. Een groot nadeel van een echte kerstboom is het aantal naalden na afloop op de vloer. Om te voorkomen dat niet je hele huis bedolven wordt onder de naalden, trek je oude lakenhoes over de boom heen voordat je hem verplaatst.

Opgeruimd het nieuwe jaar inOpgeruimd het nieuwe jaar in!

De feestdagen zijn voorbij en het nieuwe jaar kan beginnen. Bij ALLSAFE berg jij eenvoudig je kerstspullen en kunstboom op, zodat je de rest van het jaar extra ruimte hebt in huis. Begin 2019 met een opgeruimd huis en een schone lei. Zo heb je genoeg ruimte voor al je andere voornemens!

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder