• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

Studentenkamer gezocht! Hoe richt jij hem in?

16 juli 2022 Door ALLSAFE Leestijd: 7 minuten
Studentenkamer gezocht! Hoe richt jij hem in? Verhuistips

YES! Je kroost is geslaagd en gaat op een studentenkamer wonen voor een nieuwe opleiding. Nu is de zomervakantie bedoeld voor het zoeken van een woonplek en het regelen van een verhuizing! Misschien kijk je ertegenop, je kinderen vliegen toch uit, of vind je het lekker rustig in huis. Wat je gevoel ook is, wij helpen je met deze nieuwe start. Check ons stappenplan voor een soepele uitzet!

Wees eerlijk: het zal voor je puber lastig zijn om van zijn ruime kamer in het ouderlijk huis, naar amper 15 m2 te gaan. Misschien een kleiner bed, minder beweegruimte maar vooral: minder ruimte. Een externe opslagruimte is natuurlijk een optie voor je spullen maar de dingen die je daadwerkelijk in je kamer móét hebben, kun je daarnaast zo efficiënt mogelijk een plekje geven. Lees je mee?

#1: Leer plannen!

We weten het: je puber heeft net de examens achter de rug en is het zat om een planning bij te houden. Probeer ze ervan te overtuigen dat het ze in dit geval toch écht iets kan opleveren. Je wilt natuurlijk dat alles in die kleine studentenkamer past. Meet daarvoor eerst alle muren, hoeken en hoogten op en teken een plattegrond. Bepaal samen welke spullen er nodig zijn, zoals een bed, bank en bureau. Teken deze meubels op schaal en knip ze uit. Zo kun je de meubels heel makkelijk heen en weer schuiven op de plattegrond, totdat het allemaal past en er ook nog wat loopruimte over is!

#2: Leve de lijstjes

Nu je weet wat je allemaal nodig hebt en hoe groot je meubels mogen zijn, kun je een lijstje maken van de spullen die jullie al hebben en die jullie nog moeten aanschaffen. Zet op je lijstje ook gelijk het budget dat jij en je aankomende student te besteden hebben. Wat willen jullie nog kwijt zijn aan de meubels en wat worden de maandelijkse lasten en inkomsten? Misschien heb je nog een familielid met een oude bank die je zo mee kunt nemen.

#3 Creatieve studentenkamer

We kennen het allemaal dat we overlopen van enthousiasme en het eerste de beste bed kopen wat we zien, zonder na te denken over of er nog andere opties zijn. Creativiteit en multifunctionaliteit zijn namelijk de sleutelwoorden tot succes bij de inrichting van een kleine kamer. Denk aan een kleine eettafel om aan te eten én te studeren. Ook zijn een slaapbank of krukjes met opbergruimte handig!

studentenkamer

#4 Klein maar fijn

Het is belangrijk om, hoe klein de kamer ook is, alle ruimte optimaal te benutten. Kies bijvoorbeeld voor een hoogslaper of een bed met opbergruimte eronder. Op deze manier heb je genoeg ruimte voor veel spullen die je niet dagelijks nodig hebt. Je kunt natuurlijk ook denken aan het huren van een externe opslagruimte, wanneer je voorkeur uitgaat naar een normaal bed.

#5 Then there was light!

Het gebruiken van lichte kleuren in de studentenkamer, zorgt dat het ruimer oogt! Denk bijvoorbeeld aan een lichte kleur op de muur, zoals wit of pastel. Goede verlichting heeft hetzelfde effect. We begrijpen dat je als student ook nog iets anders wil eten dan noedels of brood met pindakaas en je dus vooral niet te veel geld wil uitgeven aan het kopen van lampen, maar met simpele verlichting komen jullie al een heel eind! Denk aan kaarsen, kleine lampen of kerstlichtjes.

#6 Gebruik alles

En met alles bedoelen we dan ook echt álles. Dat lege plekje op de muur? Gebruik het! Een paar planken boven je bed of boven de tafel bieden extra opbergruimte zonder veel plek in te nemen. Naast dat het superpraktisch is, ziet het er ook nog eens leuk uit als je boeken afwisselt met accessoires, zoals planten of andere persoonlijke spullen.

#7 Slaap zacht

studentenkamer

Je zal merken dat op zo’n kleine oppervlakte alleen een bed al een onwijs groot deel van de kamer inneemt! Maar hoe zorg je ervoor dat de slaapkamer er ondanks het kleine formaat toch gezellig uitziet? Vrijwel iedereen droomt weleens van een hemelbed met grote gordijnen. Heb je een kleine slaapkamer, dan kun je dit realiseren door hoge gordijnen vanaf het plafond voor het bed langs te laten hangen. Zo lijkt je kamer groter en breder.

#8 Monster onder je bed?

Een oplossing in een kleine studentenkamer zit vaak in een klein hoekje – zoals onder het bed. Zelfs als je er ruimte maakt, moet je wel bij de spullen kunnen die je er hebt opgeborgen. Wanneer je puber telkens onder het bed moet kruipen om bij zijn spullen te komen, schiet het niet erg op… Grote laden zijn de oplossing: ze zorgen ervoor dat je er altijd makkelijk bij kunt.

#9 Minder kleren?!

De jeugd van tegenwoordig is over het algemeen erg gesteld op zijn uiterlijk en op het hebben van de hipste kleding en schoenen. De opmerking dat ze het niet allemaal mee kunnen nemen naar hun nieuwe studentenkamer, kan best in verkeerde aarde vallen… Is die van jouw vooral heel gek op schoenen? Een oplossing is om alle schoenen te verzamelen in een speciale kast. Zelfs een échte schoenenverzamelaar krijgt hem niet snel vol!studentenkamer

#10 Handige Harry

Kun jij, of ken je iemand, die goed kan klussen? Dan is dit de ultieme tip voor jou! Zet een aantal kasten neer en monteer het bed daar bovenop met een paar grote scharnieren. Vervolgens kan je student-in-de-dop met een heel eenvoudig systeem het hele bed naar boven klappen als hij iets nodig heeft uit de ruimte eronder.

Heb jij er helemaal vertrouwen in gekregen dat jullie samen die studentenkamer wel tot een mooi en gezellig plekje kunnen maken? Mooi! Dat was de bedoeling. Nu is het tijd om je ook mentaal voor te bereiden op een steeds leger wordend huis. Wil je toch niet opgescheept blijven zitten met teveel achtergebleven spullen van je kind of gaan jullie misschien kleiner wonen? Bij ALLSAFE Mini Opslag hoef je er niet meer over in te zitten. Wij geven jou en je familie meer rust en ruimte op je woonplek, én in je hoofd.

Op de hoogte blijven van andere woontips, blogs en acties van ALLSAFE Mini Opslag? Schrijf je snel in voor onze twee-wekelijkse nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder