• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

Verhuizen een moeilijke klus? Met onze verhuistips een eitje!

1 juni 2023 Door ALLSAFE Leestijd: 7 minuten
Verhuizen een moeilijke klus? Met onze verhuistips een eitje! Verhuistips

Ga je binnenkort verhuizen? Een van de belangrijke dingen tijdens een verhuizing is het slim inpakken van je spullen. Je wilt immers dat je spullen gemakkelijk en schadeloos naar je nieuwe stekkie komen. Wij geven je een aantal verhuistips zodat je kan inpakken als een pro!

Verhuistip 1: Neem de tijd voor het verhuizen

De eerste tip is misschien wel de meest waardevolle: neem de tijd. Het laatste wat je wilt, is dat je spullen beschadigd raken doordat je de laatste spullen vlak voor de verhuizing nog even in een doos propt. Verspreid het werk daarom over een x aantal dagen of weken zodat je ervoor kan zorgen dat het goed gebeurt.

Verhuistip 2: Maak een inpaklijst

inpaklijst voor verhuizingOrganisatie is alles tijdens een verhuizing. Je komt er waarschijnlijk al snel achter dat je veel meer spullen hebt dan je dacht. Tijdens het inpakken kost dat wat extra tijd, maar dat is nog niet zo erg. De echte extra tijd komt bij het uitpakken! Wat zat er ook alweer in welke doos? En welke verhuisdozen moeten naar welke kamer bij de verhuizing? Jij weet het misschien nog wel vrij snel als je even door het handvat snel naar de inhoud kijkt, maar je vrienden, familie of professionele verhuizers die je helpen, zullen dat niet echt kunnen beoordelen waardoor zij niet weten waar ze naartoe moeten met de dozen!

Maak dan ook tijdens het inpakken een inpaklijst! Nummer je verhuisdozen en noteer op de lijst wat er in welke doos zit. Schrijf achter het nummer naar welke kamer in het nieuwe huis de doos moet. Dan weet je aan de hand van de lijst precies welke spullen in welke doos zitten en zo weten de verhuizers meteen waar ze de spullen naartoe moeten brengen. Dan is het zo gepiept!

Verhuistip 3: Stop je boeken in kleine speciale boekendozen

Tijdens een verhuizing moet je vooral oppassen dat je niet te zwaar tilt. Het is verleidelijk om veel spullen in een keer mee te nemen zodat je niet zo vaak hoeft te lopen – een verhuisdag is vaak al lang genoeg. Doe dit niet!

Om te voorkomen dat je te zwaar tilt, kan je bijvoorbeeld boeken het beste in een kleine doos doen. Archief/boekendozen zijn hier uiterst geschikt voor. Deze dozen zijn extra stevig en makkelijk te tillen. Een andere handige oplossing is om ze in een rolkoffer te doen. Natuurlijk, traplopen en in de wagen laden moet te doen blijven, maar de horizontale afstanden zijn zo een stuk makkelijker!

Verhuistip 4: Gebruik hulpmiddelen om je kasten handig te verhuizen

Een van de dingen die je verhuizing echt makkelijker kunnen maken, zijn moving straps. Boeken kun je in kleine dozen doen en meubilair soms wel uit elkaar halen, maar een wasmachine of droger zijn ondeelbaar. Met moving straps is het en makkelijker om het gewicht te dragen en haal je je handen niet meer open aan scherpe randen. Super handig!

moving straps

Ook meubilair kan lastig zijn. Kasten zijn groot en vaak onhandig om te tillen. Om dit te voorkomen kan je de kast uit elkaar schroeven en later weer in elkaar zetten, maar soms is dat een beetje tricky. Zeker als een kast al een tijdje staat, houd je hem misschien het liefst gewoon in elkaar. Logisch!

Een (steek)karretje is altijd handig om gewicht uit handen te nemen. Om te voorkomen dat de lades uitschuiven of de deuren openslaan, kan wikkelfolie je de oplossing bieden! Pak je kast er goed mee in zodat alles bij elkaar blijft. Als je kast een beetje wankel is, kan het ook voor extra stevigheid zorgen.

Verhuistip 5: Houd je schroeven bij elkaar

Bij meubelstukken die je wel uit elkaar hebt gehaald, kom je al snel voor een uitdaging te staan: de schroefjes. Stop de schroefjes in een plastic zakje zodat je ze handig bij elkaar houdt. Plak de zakjes aan het meubel waar ze bij horen en je hebt ze na je verhuizing in no time weer in elkaar! Tip: stop een briefje in het zakje waarvan de schroeven zijn voor het geval het zakje losraakt van het meubel.

Verhuistip 6: Wees voorzichtig met je servies

Serviesgoed is altijd een lastige kwestie omdat het vaak kwetsbaar is. Natuurlijk zijn er verschillende materialen voor handen, maar het maakt ook uit hoe je iets vervoert. Wist je bijvoorbeeld dat je borden het best verticaal kunt vervoeren? Dat verkleint de kans op breken aanzienlijk!

Daarnaast blijft het natuurlijk belangrijk om het serviesgoed juist te verpakken. Hiervoor kan je bijvoorbeeld handdoeken gebruiken voor je borden en sokken voor je glaswerk. Het beste blijft echter om serviespapier of noppenfolie te gebruiken. Hierdoor blijft je serviesgoed het best beschermd!

Maak je verhuizing gemakkelijk

Verhuistip 7: Sorteer je spullen voor je verhuizing

Tijdens het inpakken kan je een aparte categorie maken van spullen die je misschien niet direct nodig hebt na je verhuizing. Denk daarbij bijvoorbeeld aan seizoensgebonden spullen zoals je skimateriaal of serviesgoed dat je alleen tijdens verjaar- en feestdagen gebruikt. Deze spullen nemen onnodig ruimte in bij jou thuis en kan je dus beter elders opbergen. Al vanaf €1,40 per week kan dat bijvoorbeeld bij ALLSAFE Mini Opslag. Zo liggen je spullen veilig en verwarmd opgeslagen en heb jij alle ruimte in je nieuwe huis!

Naast alle tips voor verschillende handig inpakmaterialen biedt ALLSAFE ook andere verhuismaterialen aan en kun je gebruik maken van de Verhuishulp. Zo wordt verhuizen een eitje!

Geniet van de ruimte in je nieuwe huis

Bij het uitpakken komen al je spullen weer voorbij en je kunt ze een mooie nieuwe plek geven in je huis. Normaal gesproken komt het niet vaak voor dat je een hele nieuwe inrichting maakt, maar nu heb je de kans. Alles komt ook weer voorbij: oude schriftjes als herinnering aan je schooltijd, de knuffels van je kinderen, je ski’s die je doen verlangen naar de volgende wintersport en de nieuwe TV die een mooie plek aan de wand gaat krijgen. Zo kan je het ophalen van mooie herinneringen combineren met de inrichting van je toekomst: je nieuwe huis. Enjoy!

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder