• Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

  • Gratis transport

    Gratis transport

  • 24/7 beveiliging

    24/7 beveiliging

  • Laagste prijs

    Laagste prijs

  • Huren vanaf één week

    Huren vanaf één week

Een echtscheiding, een nieuwe frisse start: wat doe je met alle inboedel?

29 januari 2015 Door ALLSAFE Leestijd: 4 minuten
Een echtscheiding, een nieuwe frisse start: wat doe je met alle inboedel? Verhuistips

Ongeveer een derde van de huwelijken in Nederland eindigt in een echtscheiding. Scheiden is een heftige ervaring voor een mens, maar betekent ook een nieuwe frisse start. Er komen in korte tijd veel zaken op je af die je leven kunnen beïnvloeden. Moet je door financiële redenen nu kleiner gaan wonen? Ga je je boedel verdelen en waar laat je eigen inboedel?  Hoe ga je je nieuwe huis inrichten? Wij denken met je mee in deze blog!

Besluit waar je (tijdelijk) gaat wonen

Het komt vaak voor dat bij een echtscheiding beide partners verhuizen (33%): het gezamenlijke huis is vaak te groot en te duur om in je eentje te betalen, dus wordt er verhuisd naar een kleinere woning. Kan het gezamenlijke huis nog niet verkocht worden, dan moet er een andere woning gezocht worden voor 1 van de twee.

Ruimte in je nieuwe huis

Heb je al een nieuwe woning gevonden? Omdat deze waarschijnlijk kleiner is dan je vorige woning, kun je niet alle inboedel erin kwijt. Fijn is om een goede start te maken en je huis lekker fris en opgeruimd te houden. Bepaal daarom:

  1. welke spullen je absoluut mee wilt nemen
  2. wat er weg kan en
  3. welke spullen je eigenlijk wel wilt houden, maar waar je nog geen ruimte voor hebt of tijd voor hebt gehad om uit te zoeken.

Inboedel zoals banken, kasten en bedden gaan uiteraard mee naar je nieuwe huis. Maar heb je daar geen plek voor? Of heb je nog dozen vol met spullen zoals fotoalbums, erfstukken, boeken die je later wilt uitzoeken? En die nu alleen maar rommel geven in huis? Berg deze spullen dan tijdelijk op in een kleine opslagruimte. Zo kan je in je nieuwe huis een frisse start maken en je de ruimte behouden voor je primaire benodigdheden. Bij ALLSAFE Mini Opslag kun je daarbij gebruikmaken van gratis transport, zodat je je daar geen zorgen over hoeft te maken.

Trek je tijdelijk bij je ouders of vrienden in omdat je nog geen nieuwe woning hebt gevonden? Dan kun je weinig tot geen inboedel meenemen en heb je een wat grotere opslagruimte nodig.

Richt je nieuwe woning ruim in

Als je eenmaal bent verhuisd naar je (kleinere) nieuwe woning, komt de verdeling van welke spullen je naar de nieuwe woning wilde meenemen en  welke spullen (nog) niet. Om de woning nog ruimer te laten lijken kun je de volgende dingen doen:

• Maak gebruik van lichte kleuren in het interieur. Deze reflecteren namelijk het licht waardoor je woning optisch groter lijkt. Gebruik natuur- of pasteltinten en weinig tot geen patronen in de inrichting.
• Houd de doorloop en zichtlijnen vrij: spullen die in de gang liggen, zorgen voor een rommelig effect, waardoor de ruimte weer kleiner lijkt.
• Less is more: veel prullaria zorgen er ook voor dat ruimtes kleiner lijken, dus plaats niet teveel kaarsen of beeldjes in huis.
• Plaats spiegels! Als je (grote) spiegels in huis plaatst, kan de ruimte wel dubbel zo groot lijken. Wanneer je spiegels tegenover ramen plaatst, is dit effect zelfs nog groter.

Met deze tips kun je een lekkere frisse start maken aan het begin van je nieuwe leven! Heb jij zelf nog tips? Deel ze in een reactie hieronder!

Gerelateerde artikelen

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!
Woontips
Leestijd: 6 minuten

Klein wonen: zo richt je je huis in om aangenaam te wonen!

In Nederland is het kleiner wonen in opkomst. Kleiner wonen bi... Lees verder

Tips om van de gourmetlucht af te komen
Woontips
Leestijd: 4 minuten

Tips om van de gourmetlucht af te komen

De feestdagen staan voor de deur! Ben jij ook al bezig met he... Lees verder

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?
Woontips
Leestijd: 5 minuten

Hoe breng jij je huis in de feestsfeer?

De feestdagen staan weer voor de deur. Onderzoek wijst uit da... Lees verder